Inhuur hulp met eigen budget te complex

NOORDOOSTPOLDER
Het is voor cliënten in Noordoostpolder veel te omslachtig als ze hun schoonmaakhulp volgend jaar moeten regelen met een persoonsgebonden budget.

Dat zeiden de SP en Partij van vrije Poldermensen (PvvP) uit Noordoostpolder maandag in het radioprogramma Forum. Onder meer door een recente uitspraak van de rechter wil de gemeente de huishoudelijke hulp vanaf januari anders organiseren. Cliënten kunnen met een eigen budget zelf een hulp inhuren of via de gemeente een hulp aanvragen.

SP en PvvP denken dat een persoonsgebonden budget voor veel oudere cliënten te ingewikkeld is. De SP vraagt zich bovendien af of het inhuren van een hulp met een eigen budget straks nog wel mag. Volgens de partij wil het kabinet deze constructie verbieden.

De raadscommissie praat donderdag over het voorstel voor de huishoudelijke hulp.

reacties (4)

 • Intelligent of empathieloos?

   

  Deze twee partijen hebben gelijk. Men wil rust voor de ouderen zoals de wethouder verkondigt. Deze rust creëerden men de afgelopen tijd ook niet laat staan nu. Het is ongeloofwaardig dat men op deze wijze een oudere via de digitale weg laat zwemmen.

  reageer
 • Carry

   

  Ik ga niet met een pgb werken! Slaat nergens op! En kunnen je ook niet verplichten wordt je inderdaad overal op gekort houdt je geen inkomen over.

  reageer
 • willem

   

  Het is toch prima wanneer er een keuze wordt geboden. Of pgb of hulp via de gemeente.

  reageer
 • De Vries

   

  Klopt helemaal. Het PGB is al een rommeltje. En het lekkere is, het geld dat je krijgt wordt ook nog eens gezien als salaris, dus mag je er lekker belasting over betalen. Of je uitkering, cq huurtoeslag wordt ingekort. Ouderen hebben al moeite met de digitale wereld en nu moeten ze dit ook nog eens gaan doen. Je moet zelfs salarisadministratie bij gaan houden. Belachelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert