Straatpraat: Toename aankopen via internet

LELYSTAD
Nederlanders kopen steeds vaker spullen via internet.

Het aantal bedrijven dat online spullen verkoopt is bijna verdubbeld in de afgelopen vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Fysieke winkels zagen hun omzet juist wat teruglopen in dezelfde periode.

Wij gingen voor Straatpraat naar het Lelycentre in Lelystad en vroegen aan het winkelend publiek of ze ook vaker online aankopen doen. 

 

reacties (4)

 • Barbara

   

  Neem b.v C&A, haar aanbod is vier maal zo groot dan in reguliere stadswinkels. Zij weten dus dat het sluiten van de stadswinkel in aantocht is, erger, zij zijn zelf de veroorzaker.

  reageer
 • Gnodde

   

  Helemaal mee eens, waarom zou je nog naar de winkel gaan als je op internet alles kan krijgen winkels zijn tegenwoordig gewoon ouderwets

  reageer
 • ramona

   

  Tja het is niet zo gek ik werk alleen maar nachtdiensten als ik wakker wordt zijn de winkels al bijna dicht dus dat schiet niet op. als je ziet in buitenland zijn de winkels gewoon allemaal open in de avond maar daar is Nederland denk ik geen land voor. dus ja ik ben bijna verplicht om dingen te kopen via het internet en scheelt ook nog eens parkeergeld

  reageer
 • Pieter

   

  Het is goed te merken dat we online winkelen, Steeds meer winkels failliet, en de winkelcentrums zijn straks leeg

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert