Opnieuw minder brandweervrijwilligers

FLEVOLAND
Het aantal vrijwillige brandweerlieden is in Flevoland verder afgenomen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de hoeveelheid vrijwilligers vorig jaar met een kwart is verminderd. Daarmee is Flevoland de provincie waar de daling het grootst is.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er in de praktijk sprake van een kleine daling. De cijfers worden vertekend doordat dit jaar mensen die deels in dienst en deels vrijwilliger zijn niet meer als vrijwilliger mogen worden meegeteld. De brandweer maakt zich alleen zorgen over de situatie in Noordoostpolder. Door de vergrijzing is vooral in de dorpen een tekort aan vrijwilligers. Zo is er in Rutten overdag geen bevelvoerder.

Zo'n driekwart van het Flevolandse brandweerpersoneel is vrijwilliger. Het gaat om bijna 300 mensen.
[https://localfocus2.appspot.com/575fb9ebdd142]

reacties (6)

 • jan

   

  diverse keren aan gemeld maar een bejaarde brandweer man en een jongen snuiter die net droog achter zijn oren is,is de ballotage commissie o,ja en een vrouw van de gemeente. eerste afspraak werd verzet i.v.m. een grote melding. tweede afspraak werd verzet door verschillende redenen. en ja de derde was raak maar afgewezen ondanks diploma,s 2e klas,1e klas brandwacht en persluchtdrager.

  reageer
 • zij van hem

   

  Wanneer spreken we eindelijk eens over part-time professionals? Vrijwillig? Echt niet. Opkomstverplichting, bereikbaar, oefencyclus..

  reageer
 • MKM

   

  Vrijwillig betekent niet vrijblijvend...

 • CB

   

  @Alex ik zou zeggen meld je aan, net als Freek!! @RonG dat valt reuze mee, het is slechts een vergoeding voor de gemaakte onkosten (zoals geen loonbetaling van je Eigen werk).......... Daarnaast is het klinkklare onzin dat er in Rutten geen bevelvoerders zouden zijn, wat een allemachtigst dom bericht. Totaal geen enkele research gedaan Omroep Flevoland, barslecht dit!!!!! Ik denk dat een rectificatie hier wel op zijn plaats zou zijn.

  reageer
 • RonG

   

  Dus dan is het toch gewoon normaal loon? Als je een betaalde baan hebt, dan is het dus prima geld pakken voor 75% zitten wachten. Want vertel me niet dat het een drukke baan is. Daarvoor ken ik te veel brandweermannen.

 • Alex

   

  Meld me graag aan als vrijwilliger maar ja zal wel te oud zijn.

  reageer
 • @ alex 29 juni om 19:30 is er een informatieavond voor nieuwe vrijwilligers op de brandweerkazerne in Emmeloord. Nijverheidstraat 34. Zie de facebook en website van brandweer flevoland.

 • Freek Wortel

   

  Idd een prima aanvulling op mijn normale inkomen en veelvuldig lekker weg 'oefenen' bij onze Oosterburen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RonG

   

  Misschien moet de brandweer eens stoppen met de term vrijwilligers, want het betaald prima.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert