Jongen zwaargewond na sprong van brug

LELYSTAD
Een 15-jarige jongen uit Almere is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij in Lelystad van een brug sprong. De jongen kwam na de sprong verkeerd terecht, zo meldt de politie. Hij heeft ernstig hoofdletsel opgelopen.

Volgens een getuige die met Omroep Flevoland belde, werd de jongen achtervolgd en probeerde hij aan zijn achtervolger te ontsnappen door van de brug te springen. De politie kan dit nog niet bevestigen. De jongen zou na zijn sprong ruim drie meter lager met zijn hoofd op de grond zijn terechtgekomen.

Dat gebeurde rond 13:00 uur bij de Pampus-fietsbrug over de Houtribdreef bij het Lelycentre. Een arts van de traumahelikopter heeft geassisteerd bij de hulpverlening. De jongen is naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

reacties (49)

 • daan

   

  ook wel benieuwd hoe het nu is met deze jongen of alles goed gaat met hem

  reageer
 • Sabrina

   

  Al inmiddels meer bekend?!

  reageer
 • Tess

   

  Ik hoop dat de politie snel de juiste aanwijzingen krijgt om deze zaak op te losse , voor het slachtoffer ik hoop dat hij snel opknapt! Heel veel sterkte voor de familie

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Barbara, dank je wel voor de geuitte interesse. Ben vandaag in het AMC geweest, hij wordt nog steeds in slaap gehouden. Als hij bij begint te komen, komt hij in een soort paniek state of mind, en gaat wild om zich heel slaan. Het is dan alsof hij in zijn beleving nog steeds aangevalleb wordt. prikkeling van de zenuwen onder zijn voet bijvoorbeeld, werken nog, dus verlamming lijkt niet het geval. De zwelling blijft ongeveer hetzelfde

  reageer
 • Barbara

   

  Is er misschien een al een lichtpuntje te melden over gezondheidstoestand van de getroffen jongen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

   

  Ik werk helemaal niet voor de politie! Maar ben van mening dat de politie meer aan signalementen heeft, dan iemand die het slachtoffer kent en het niet heeft zien gebeuren! En je hebt er niets aan om hier een signalement te geven dat misschien helemaal niet klopt. Dan zou het zo kunnen zijn dat een ieder die toevallig op deze persoon lijkt straks misschien belaagd gaat worden. Het belangrijkste in deze is dat het met de jongen goed gaat komen en het speurwerk aan de speurneuzen overlaten!

  reageer
 • Herman Burgers

   

  We doen nog helemaal niks, maar ik heb het vermoeden dat jij voor de politie werkt. Geef mij dan eens een eerlijke inschatting, met wat voor ten laste legging het OM zal komen richting de dader? Dat zou nog wel eens onbegrijpelijk laag kunnen zijn, zoals ernstige bedreiging.

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Barbara, ik heb het zelf niet zien gebeuren. Ik woon heel erg dichtbij, maar ben toen bij het zusje en nichtje van het slachtoffer gebleven, die waren zo overstuur! Ik hoopte dat jij het had gezien. Maar een persoon die aan die omschrijving voldoet is wel de dader geweest. Maar geef de politie de informatie die je wel hebt (zoals bijvoorbeeld over een lopende ruzie).

  reageer
 • Barbara

   

  Maar we hebben hier nog geen oproep kunnen lezen dat de politie getuigen zoekt?

  reageer
 • lellystad

   

  Het ontvangen van signalementen en getuigenverklaring en het onderzoek naar de oorzaak is toch het werk van de politie! Als Maartje jou het signalement geeft dan kan je er zelf niet eens wat mee omdat je het via via hebt en net niet met je eigen ogen gezien. Ik begrijp dan ook niet dat jullie het op deze manier doen!

  reageer
 • Maartje

   

  Indien hij zeer donker gekleurd was. Ongeveer 21 jaar met een grote donkere base Ball cap op, zijn voorhoofd bedekkend, ongeveer 1,85, slank is en een zeer agressief en onaangenaam gezichtsuitdrukking heeft dan zal ik hier morgen mee naar de politie gaan. Indien dit signalement niet overeenkomt dan is het helaas een ander.

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Maartje: voor de duidelijkheid: Ik wil hier zeker niet zeggen dat je geen aangifte moet doen. Wie weet doe ik dat ook wel.

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Beste Maartje, Ik hoor graag jouw signalement. Goed dat je niet alle hoop bij de politie neerlegt. Zei waren gisteren ook al zo onzorgvuldig, dat ze wel tegen de media zeggen dat hij na een sprong verkeerd terecht is gekomen, zonder te kunnen vermelden waarom hij sprong. Dan weet je dat de media de ontbrekende stukjes informatie gaat proberen in te vullen. Had dan gezegd dat de politie geen mededelingen doet, tot het onderzoek is afgerond. Dus laat me maar weten hoe je mij dit kunt vertellen. De dader (of zijn broers / vader) kunnen wel meelezen hier he!! Jouw veiligheid is erg belangrijk. We kunnen afspreken dat jij naar de straat waar zijn tante woont komt, voor het hekje bij zijn tante bijvoor beeld ....

  reageer
 • Inez

   

  Zo triest

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Beste Maartje, ik zou jou daar graag over spreken, face to face.Weet je waar de tante van deze jongen woont? Die tante zit nu in het AMC, maar als je daar komt, zie ik je daar staan

  reageer
 • lelystad

   

  Als je een waarschijnlijk een goed signalement hebt ga er dan mee naar de politie! Zij hebben wat aan je verhaal en kunnen alle info goed gebruiken!

  reageer
 • simone

   

  vreselijk om dit te horen ik ken de moeder en oma van deze lieve jongen ik wens de familie heel veel sterkte met dit vreselijke verdriet ik wens jullie ontzettend veel kracht toe liefde en licht xxxx <3 <3

  reageer
 • Maartje

   

  Zou u dan ook navraag kunnen doen over hetgene ik heb geschreven. Wellicht heb ik een goed signalement...

  reageer
 • Herman Burgers

   

  Beste getuige, dank u wel, voor het geven van antwoorden, waar de familie zo naar op zoek is. Ik ben goed bevriend met de moeder van deze jongen, en haar zoon is nog steeds niet aanspreekbaar. Stel je toch eens voor dat je als moeder dan ook nog eens wordt geconfronteerd met al die verschrikkelijke reacties van mensen die hun mening ongenuanceerd uiten, zonder de feiten te kennen. Ik ben zo boos op alle media die zonder verificatie van de feiten maar melden dat deze ellende het gevolg was van een boy die stoer wilt doen!! Klakkeloos knip en jat media. Omroep Flevoland heeft gelukkig nog de integriteit om hun berichtgeving aan te passen

  reageer
 • Tuuk

   

  Lees eerst eens mijn vorige reactie goed. Ik zeg dat je met die info beter naar de politie kan gaan. Hier word dan alleen maar verder gespeculeerd als er dader info verteld word. Alle info is voor het onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval van zeer groot belang. Ik heb je verder helemaal niet veroordeeld!

  reageer
 • Maartje

   

  Nou nou wat een vooroordeel zeg! Ik werd vorige week vanuit het niets door een zeer griezelige man bestormd en kon nog net heel hard wegrennen. Ik ben daar helemaal van slag van. Ik vraag me dus af of dat dezelfde is. Houdt u veroordeling maar voor u zelf.

  reageer
 • Tuuk

   

  In plaats van hier te gaan vragen of de persoon die achter de jongen aan zat een zwarte base ball pet droeg, zou je ook gewoon naar de politie kunnen gaan en daar je verhaal doen over wat je denkt gezien te hebben. Zij kunnen in hun onderzoek elk klein stukje informatie namelijk HEEL goed gebruiken!

  reageer
 • Natasja

   

  Onbegrijpelijk

  reageer
 • Drontenaar

   

  U bent een heel erg belangrijke getuige. Meld u met spoed op het politiebureau in Lelystad! U helpt het onderzoek daarbij. Schrijf voor uzelf zo snel mogelijk zonder met anderen te overleggen de hele gebreutenis op en signalement vd dader. Alle details zijn belangrijk!

  reageer
 • Tuuk

   

  Dat komt omdat er eerst heeft gestaan dat de jongen volgens getuigen op de railing van de brug liep! En dan zijn de eerste reacties helemaal niet zo vreemd. Omroep Flevoland had in deze kwestie misschien beter neer kunnen zetten dat de jongen van de brug was gevallen, maar zeer zeker niets over stunten moeten melden aks je niets zeker weet.

  reageer
 • "een getuige die omroep flevoland belde". Hopelijk heeft OF deze meteen doorverwezen naar de politie. Wie belt er nou meteen OF bij zoiets...

  reageer
 • daantje

   

  iets voor 1 uur vandaag reed ik de wijk binnen en vervolgens zag ik een jongeman hard rennend van de brug af komen vervolgens nam de jongeman een sprong en kwam die verkeerd neer verder heb ik niet kunnen zien maar ik vond het niet echt een hele slimme zet van hem moet ik wel toegeven al hoewel heel veel sterkte voor de familie!!

  reageer
 • Voor mensen die geen respect heb voor ander maar als beter weet

   

  mensen niet bij waar hou jullie neus er uit dit is zielig voor de jongen en zijn familie hoop voor de jongen die hem achter maar zat gepakt wordt poging moord achter kont krijg zo jongen bood in wil jagen hoop die snel opknap jullie rot bericht weg haal ben aan wat echt gebeurt is heel veel sterkte voor familie en hulpverleners en getuige die echt gezien heb

  reageer
 • Nou idd zeg, iemand vecht voor zijn leven! Laatste waar ik aan denk is geld maar goed. Een kind is niet terug te kopen en zal het leed niet verzachten. Veeg liever elke dag me kont met geld af,dan mijn kind in kritieke toestand zien.

  reageer
 • Maartje

   

  Lieve getuige, ik zou graag willen weten, had de man die achter de jongen aanrende een donker base ball petje op, rond de 21 jaar en vrij lang?

  reageer
 • Dat zeg ik niet, of zo bedoel ik het niet. Weet dat het geen gestunt was en deze jongen zich in een noodsituatie bevond. Vind het jammer dat mensen gelijk aannames doen over stunten, en het verhaal een wending krijgt die niet relevant is. Zeker ook niet helpend voor familieleden, maar daar lees ik weinig over. Helaas

  reageer
 • Mooi gezegd! Jammer dat veel mensen aannames doen en er al een eigen verhaal van maken. Ik ken de familie en wens ze ook sterkte toe, ondanks dat weet ik niet wat de aanleiding was en wat zich ervoor heeft afgespeeld. Maar veel sterkte toegewenst familie!

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Neem aub contact op met de politie, als u dat nog niet gedaan heeft.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat vreselijk zeg, en wat goed dat u uw verhaal hier heeft willen doen.Hopen dat degene die de jongen achterna zat zich wil melden bij politie.

  reageer
 • wilma

   

  Heel veel sterkte voor slachtoffer en familie. Wat een vooroordelen hier weer allemaal. Iedereen weet het weer beter, gatverdamme. Ik word daar zo s...t ziek van.

  reageer
 • Jan

   

  Schaamteloos om over kosten te beginnen.

  reageer
 • getuige

   

  Rond 13:00 uur bracht mijn partner de kids naar school. voordat hij de straat uit was hoorde hij : "help help" onze kinderen hebben ook gezien hoe hij was gevallen. Hij zag een jongen de pampusbrug afrennen omdat hij werd achterna gezeten door een man. de jongen wilde van de rand van de brug naar beneden springen en draaide zich om om de brede witte rand van de brug vast te grijpen. maar door de regen was de rand nat en glad. waardoor de jongeman weggleed omdat hij geen grip had en is toen ruim 3 meter naar beneden gevallen op zijn achterhoofd. Wij wensen de familie heel veel sterkte en kracht toe. en hopelijk dat het voorval niet wordt gezien als gestuntel. mvg partner van een getuige.

  reageer
 • Ik ben een ooggetuigen en ik kan jullie verzekeren dat deze jongeman NIET aan het stunten was. Hij werd achterna gezeten en is van de brug gesprongen/geduwd. Dat is de nu de vraag die de politie aan het uitzoeken is. Belachelijk dat er zulke nare opmerkingen worden geplaatst terwijl deze jongen in het ziekenhuis voor zijn leven aan het vechten is. Heel veel sterkte. Xx

  reageer
 • B.

   

  Waarom er gelijk vanuit gaan dat deze jongen heeft gestunt? Omdat de media dat heeft beweerd? Zoals ik al eerder zei misschien werd hij achterna gezeten en uit nood gesprongen. Hallo Lelycentre / Zuiderzeewijk.

  reageer
 • Rob

   

  Stunten met dit weer, was mooi weer geweest dan had het wel gekund dus? Beetje vreemde opmerking toch.

  reageer
 • Ron, dat gebeurd toch al? Iemand die roekeloos rijdt of met drank of drugs op iets doet valt ook buiten verzekering. Dan ook maar dit soort stommiteiten.

  reageer
 • Rob

   

  Wat moet je hiervan zeggen dan, ik denk er het mijne van!

  reageer
 • Piet

   

  Op een bepaalde leeftijd doen jongeren dit soort dingen nou eenmaal. Zien geen gevaren en gaan dus ook geen risico's uit de weg. Zo af en toe vallen er gewonden of erger. En helaas is daar niets aan te doen. Straffen lijkt me een beetje overdreven voor wat iemand volgens zijn biologische klok gewoon "moet" doen.

  reageer
 • Een en ander zal wel zijn vastgelegd op de smartphones van de kids, dat zal de bedoeling zijn geweest.

  reageer
 • ron

   

  zoals we dat doen met elke stunt in de sport en autorijden drank en drugs .... niet dus .... moesten we ook maar niet aan beginnen ; waar is de scheidslijn ; de straf is al groot genoeg sterkte !

  reageer
 • Simon Lang

   

  Deed is vroeger ook vaak op de fietsbruggen. Dom. Ben gelukkig nooit gevallen. Sterkte

  reageer
 • C.

   

  In de eerste plaats sterkte voor de jongen, zijn omgeving en de hulpverleners, maar als dit werkelijk een verkeerde stunt is moet men wel maar even de kosten in rekening brengen.

  reageer
 • B.

   

  Domme actie? Niemand weet, op getuigens na, wat zich heeft afgespeeld. Werd hij achterna gezeten? Was in ieder geval geen poging zelfmoord. Daarbij is deze jongen niet op de weg met rijdend verkeer terecht gekomen. Stunten op een brede rand met dit weer is niet verstandig als dit blijkt zo blijkt te zijn zoals de media beweerd. Maar goed dat is de media, geheimhoudingsplicht of zoiets dergelijks. Ze moeten ook wat vertellen om de naasten rustig te houden. Het verhaal komt uiteindelijk wel naar buiten.

  reageer
 • A.

   

  Sterkte aan de jongen, zijn familie en omstanders die er bij waren. Wel moet ik zeggen dat het als een domme actie klinkt zoals we de laatste tijd veel zien. Ik hoop dan ook dat dit een wijze les is voor alle andere 'accrobaten' op de openbare weg!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert