Urk tevreden over zuiniger straatverlichting

URK
De gemeente Urk is zeer tevreden over de energiebesparing op straatverlichting. Straatlantaarns verbruiken bijna 10% minder energie ten opzichte van 2013.

Urk is in 2013 begonnen met het vervangen van traditionele verlichting door LED-lampen. Die zijn zuiniger omdat deze 's nachts ook gedimd kunnen worden, bovendien gaan de LED-lampen langer mee.

Binnenkort wordt ook LED-verlichting aangebracht op bedrijventerrein Zwolse Hoek. De kleur van het licht verandert dan van geel naar wit, waardoor volgens de gemeente ook de sociale veiligheid wordt vergroot.

reacties (5)

 • urker

   

  Iedereen klaagt erover dus hoe zo te vreden

  reageer
 • Chris

   

  Het overschakelen van Natriumlampen op Led verlichting is allang niks bijzonders meer. Ik hoor hier meer nadelen over als voordelen. Wie heeft er ooit aangetoond dat een witte lamp veiliger is dan een geel, oranje lamp?

  reageer
 • Rob

   

  In Zeewolde besparen ze nog veel meer daar schakelen ze steeds meer verlichting uit, van de zotte natuurlijk temeer de burgers betalen voor een veilige omgeving, de Gemeente Zeewolde investeert liever in zichzelf voor de 4 keer en spendeert miljoenen in de een zinloze verbouwing van het Gemeentehuis voor wie ja voor hun zelf. Wat dat aangaat doet Urk het in deze beter.

  reageer
 • Erick

   

  Nu nog duurzame energie voor Urk. Als een van de laatste gemeenten gebruikt Urk nog energie afkomstig van fossiele brandstoffen. Zou het een principekwestie zijn met al die windturbines rondom Urk waar een groot deel op tegen is?

  reageer
 • Klaas

   

  wat denk je dat ermee draait op de achtergrond voor jou groene stroom.juist een gas of kolencentrale.wind en zonne-energie geven een veel te instabiel stroom net.dat vind jou apperatuur niet zo fijn.dus groene stroom bestaat voor een deel niet

 • Maartje

   

  Hier in de Karveel hebben wij als proef enige jaren geleden al LED verlichting gekregen. Ik mag hopen dat dit niet in heel Lelystad toegepast gaat worden. Ten eerste omdat de lichtopbrengst een stuk lager is dan de voorgaande verlichting en ten tweede daar er gekozen is voor spierwit licht, tegen het blauwe aan, wat er zeer kil en naargeestig uit ziet. Wij zijn er in ieder geval absoluut niet blij mee

  reageer
 • Pieter

   

  Wees blij hier in de zeewijk op urk geeft de ledverlichting groen licht. Weinig tot geen zicht in de avonduren. Persoonlijk zou ik zeggen gemeente Urk verander die dan ook even naar wit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert