Evenementenpark iChallenge wil nu naar Lelystad

LELYSTAD
De stichting iChallenge wil een evenementenpark in Lelystad vestigen. Ed Wassenberg presenteerde dinsdagavond het plan aan de gemeenteraad. De bedoeling is om tal van buitensporten naar Lelystad te halen en mogelijk zelfs eens in de drie jaar een Formule 1-race te organiseren.

Een soortgelijk plan presenteerde iChallenge eerder in de gemeenten Dronten en Noordoostpolder. Ook was er al eens een gesprek met de gemeente Almere. Dronten en Noordoostpolder gingen niet met de stichting in zee, omdat een goede financiële onderbouwing ontbrak.

De Lelystadse raadsleden reageren koeltjes op het plan van Wassenberg. Wethouder Jop Fackeldey noemt het sympathiek, maar ziet planologische en financiële problemen.

reacties (13)

 • Pieter

   

  Laat het Almere bouwen Die geloven wel insprookjes Floriade,een ijsbaan , een kasteel. Daar past is ook wel bij

  reageer
 • Tim

   

  Omroep Flevoland, bovenstaande stukje geeft geen reëel beeld van de gepresenteerde plannen. Zelf ben ik bij de raadsvergadering aanwezig geweest. Nergens in de tekst refereren jullie aan de volgende zaken: - Samenwerking MRA/Stelling 2.0 Stichting iChallenge is een samenwerking aangegaan met Corporation MY Earth en de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Rondom de stad Amsterdam is men bezig of gaat men bezig met het aanleggen van een groene zone rondom de oude verdedigingsstelling van Amsterdam. Doel van de MRA is o.a. het creëren van belevingsbossen om zo toeristen uit Amsterdam te spreiden over bezienswaardigheden binnen de Stelling 2.0. NSE Lelystad wil graag een van deze belevings bossen worden. - Samenwerking met corporation MyEarth De samenwerking met MyEarth moet er toe leiden dat de NSE sportaccommodatie komt te liggen in een aanzienlijk aantal hectare bos. De bomen en planten in dit bos zijn speciaal gekweekt om CO2 en fijnstof te reduceren. Hiermee is de NSE sportaccommodatie volledig CO2 neutraal. Iets wat uniek is in de wereld. Daarnaast zorgt de bebossing voor een reductie van het geluid niet alleen voor de sporten op het NSE terrein maar ook voor Lelystad Airport. Als laatste lees ik nergens iets terug over de banen die gecreëerd worden (800 permanent en 1200 deeltijd banen) en de economische spin off voor Lelystad (evenementen staat gelijk aan bezoekers en dus aan bestedingen). Het college, vertegenwoordigd door Wethouder Jop Fackeldey, gaf te kennen inderdaad een aantal uitdagingen te zien. Echter is er niet gesproken over 'problemen' maar over zaken waar beide partijen over in gesprek blijven. Kortom een onvolledig nieuwsbericht waarmee de verkeerde perceptie gecreëerd wordt bij de lezers.

  reageer
 • KC

   

  Financieel totaal niet onderbouwt en daarom niet haalbaar.

  reageer
 • Joke

   

  Jij ook? Ik NIET, interesseert me helemaal NIETS!

  reageer
 • kees d.

   

  Mijnheer Wassenberg ik droom ook wel eens van dingen die niet haalbaar zijn. Droomt u rustig verder. Sweet Dreams!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere

   

  Ik zou naar Almere gaan daar vinden alle te gek om waar te zijn ideeen een goede bodem bij de gemeente. Icedome, witchworld en de floriade deze kan mooi in het rijtje.

  reageer
 • Pieter

   

  jij zit zeker wel voor de buis om naar F1 te kijken en hoe max het doet?

  reageer
 • HM

   

  En dat is alleen omdat daar een corrupte regering zit met heel veel oliedollars die dit soort prestige projecten met vele miljoenen kan sponsoren.

  reageer
 • jo jo

   

  Ik zeg doen. Niet omdat het moet maar omdat het kan.

  reageer
 • urkse

   

  Bij vliegveld is groot terrein te koop,dus wat wil je nog meer.

  reageer
 • Henk24

   

  Broodje aap verhaal. Formule 1 in Flevoland? Dan moet meneer Wassenberg van goeden huize komen om Bernie Ecclestone daarvan te overtuigen. Hoewel... In Azerbeidzjan rijden ze zondag ook.

  reageer
 • jeroen

   

  Klinkt leuk, maar als de rest van de polder het al heeft afgeschreven, dan doen we het zeker niet! Meneer moet zijn plannen maar in de versnipper gooien...

  reageer
 • De Vries

   

  Alsjeblieft geen formule 1. We hebben al n vliegveld. Moet je in Zandvoort eens horen wat een herrie dat geeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert