Booteigenaren zijn vernielingen zat

EMMELOORD
Bewoners van de Pallasstraat in Emmeloord zijn de vernielingen aan hun bootjes helemaal zat. Ze hebben al meerdere keren aangifte gedaan bij de politie maar er is nog niemand aangehouden. 

Tot een jaar geleden mochten de bewoners hun bootjes achter hun huis vastleggen, maar dat is nu verboden. De bootjes liggen nu in een gezamenlijke haven waar volgens buurtbewoners slecht zicht op is. Vandalen maken de boten los van de kant, richten vernielingen aan en bootjes zouden gestolen worden. 

De bewoners voeren gesprekken met de gemeente Noordoostpolder om het haventje veiliger te maken. Dat kan bijvoorbeeld door een hek, zodat alleen de booteigenaren er kunnen komen. 

reacties (8)

 • Vissekla

   

  Helemaal mee eens Maarten!

  reageer
 • Carry

   

  Tjonge wat is de natuur toch lastig. Waterplanten horen bij een gezond eco systeem. Wat een verstand van de natuur! Maar in Emmeloord toch al bekend dat men anti groen is.

  reageer
 • Maarten

   

  Het is 30 jaar gedoogd en nooit een probleem geweest om je bootje langs de kade te leggen. Dat ze er op andere plekken in de polder een puinhoop van maken, hoeft er toch niet toe te leiden dat anderen hiervoor gestraft worden?

  reageer
 • Maarten

   

  Mooiste oplossing is dat de boten weer achter het huis mogen liggen. Dat bespaart de gemeente een hoop geld voor het herstellen van de haven. De bewoners houden de kade dan bij, wat Rijkswaterstaat weer extra maaien scheelt. Geregistreerde aanlegplaatsen zodat je als booteigenaar ook aansprakelijk bent voor de kade waar je aan ligt. Mocht Rijkswaterstaat dan onderhoud willen plegen, dan is de eigenaar altijd te achterhalen om tijdelijk de boot te verwijderen. Of aanspreekbaar als diegene er een puinhoop van maakt. Participerende burger in de participatiemaatschappij. Daarnaast komt dit het aangezicht van Emmeloord ten goede en zal de gezellige en bedrijvige sfeer langs het water weer menig voorbijganger plezier doen, ipv hoogstaand onkruid en waterplanten wat een verloederd beeld geeft.

  reageer
 • jan

   

  ga eerst maar een keer vaarbelasting betalen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ondernemer

   

  Gaat de gemeente dan ook voor mij een caravanstalling bouwen? Je bent als eigenaar toch zelf verantwoordelijk voor je boot? Genoeg jachthavens waar je tegen betaling je boot veilig kunt neerleggen.

  reageer
 • wimjc

   

  Hetzelfde probleem hebben we in Zeewolde. Prachtige haven met ligplaatsen en ook nog afgesloten met een hek.

  reageer
 • Kevin

   

  Tja met zo'n zwak college, ga je dit krijgen. Wanbeleid wordt er gevoerd, en druk maken om de verkeerde zaken. Voer meer controle uit in deze wijk, misschien in overleg met het aldaar niets doende wijkplatform. Laat nu het college opstaan en eens duidelijke beslissingen nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert