Vakbond: "Er is iets fundamenteel mis in Almere"

ALMERE
Er is iets fundamenteel mis in de Almeerse samenleving. Dat concludeert Jan Heilig van de vakbond FNV na het inslaan van de ruit van een bus, woensdagmiddag. Het is het derde ernstige incident in een week tijd. Volgens Heilig toont dit aan dat geweld rondom bussen in Almere erger is dan in alle andere steden in Nederland.

"Ze doen niet lekker mee en maken rotzooi"
Heilig wil dat de Almeerse politiek uitzoekt wat er met jongeren aan de hand is. "Ze doen niet lekker mee en maken rotzooi". De gemeente moet volgens Heilig kijken naar hoe met dit soort groepen omgegaan moet worden en wat er nodig is om ze op een normale manier mee te laten doen aan de maatschappij.

Grenzen aan maatregelen
De afgelopen maanden zijn er al veel maatregelen genomen om het aantal incidenten op bussen terug te dringen en de veiligheid te vergroten. Zo zijn er meer camera's en extra toezichthouders gekomen. Maar het incident van woensdag en ook de bekogeling van bussen met stenen het afgelopen weekeinde tonen volgens de vakbondsman aan dat er grenzen zijn aan de maatregelen die genomen kunnen worden. "Je kunt niet heel Almere volhangen met camera's en op elke straathoek een politieagent neerzetten", aldus Heilig.

reacties (73)

 • mantua

   

  Het feit dat er door de vakbond gemeld wordt dat er iets fundamenteel mis is in Almere, geeft te denken. Als ik kijk naar hoe mensen zich tot elkaar verhouden .. hoe men met elkaar omgaat .. dan zie ik een rode draad die voortduurt en steeds aanhoudender wordt. Ik heb het over respect jegens elkaar. Of het nu om politici gaat of over de gewone man of vrouw van de straat.. men is weinig respectvol m.b.t. uitingen over het hoe en waarom diegene iets heeft gedaan. Hoe kun je verwachten van de jeugd dat zij respectvol zijn als ze dagelijks het voorbeeld krijgen van hun ouders en anderen dat ze geen respect behoeven te hebben jegens anderen.. ?

  reageer
 • Mantua

   

  Er is maar een oplossing en die bestaat eruit dat ouders eindelijk eens hun kinderen basiskennis bijbrengen over normen en waarden. Een van die normen bestaat eruit dat je zaken van een ander niet vernielt. Ook zou er eens aandacht mogen zijn voor respect voor anderen dan de eigen familie of vrienden. De jeugd van tegenwoordig heeft geen besef van de waarde van bezittingen, want ze krijgen alles zonder er daadwerkelijk iets voor te doen. De oudere generatie weet hoeveel moeite er nodig was om bezit (huis, auto, meubels etc.) te verwerven. Jongeren houden hun hand op bij hun ouders .. en die geven wel omdat zij zich schuldig voelen of omdat dat makkelijker is dan een kind daadwerkelijk op te voeden. Kijk maar eens naar alle series over opvoedhulp.. het is gemakzucht van de ouders.

  reageer
 • Hannes

   

  Complexe problemen in de samenleving dat valt toch onder acceptatie... En ga me niet vertellen hoe ik daarmee om moet gaan.. Ik heb al zoveel complexe problemen/situaties meegemaakt die weer met eenvoudige oplossing in een dagtijd waren opgelost.. Maar als jij het eerst allemaal op papier moet uitwerken, dan kan ik alleen maar zeggen je bekijkt het maar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "En complexe problemen kunnen eenvoudig opgelost worden, met een goed praktiesche inzicht." Ja, morgen brengen. Echt waar, voor complexe problemen bestaan geen eenvoudige oplossingen. Wat door sommigen wordt gezien als het failliet van de multiculturele samenleving is in feite de wrange oogst van veertig jaar stug doordiscrimineren. Als je van alllochtone afkomst bent en sinds je vroegste jeugd door iedereen met de nek wordt aangekeken heb je aan de law and order rednecks geen boodschap meer.

  reageer
 • Hannes

   

  Maar je verteld heel vaak iets wat menigeen allang al weten, hoe het allemaal reilt en zeilt. Dagelijks te volgen in het nieuws. En complexe problemen kunnen eenvoudig opgelost worden, met een goed praktiesche inzicht. Tussen een analyse maken en een mening hebben zit nog een groot verschil.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ja, flink vertrappen zal wel helpen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dank voor je inhoudelijke commentaar. Nee, ik drink nooit thee, alleen koffie, water en alcoholische dranken. Maar ik heb wel over veel dingen een mening ja. Bijvoorbeeld als je schrijft "Die gasten worden in land van oorsprong ook keihard aangepakt." Daarbij vergeet je voor het gemak dat 'die gasten' (deze mensen) hier honderd procent zeker geboren en getogen zijn. Het gaat niet meer aan om dit als een geïmporteerd probleem te zien, het is nu echt een probleem van de Nederlandse maatschappij geworden, waar we hier in Nederland iets mee moeten. En, zoals gezegd, er bestaan geen eenvoudige oplossingen voor complexe problemen.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Je moet meneer IWAB (ik weet alles beter) niet te serieus nemen. Of het gaat over treinen, cultuur, politiek, visstand, of criminaliteit,. \/\/. heeft er een mening over. Maar het blijft bij slap geanalyseer. Geen oplossingen, ik denk dat thee drinken dan weer wel een kwaliteit van hem is.

  reageer
 • Hannes

   

  Volg je het zelf nog allemaal. Het populisme zit in alle standaardhoekjes van de samenleving. Of ben je nog steeds aan het analyseren. Hoe je het brandgevaar kan voorkomen. Dan moet je van goede huizen komen, om dat uit te sluiten. Als er iets zo welig tiert, geef daar dan ook zelf eens een mening over Je snapt alles, maar je autoritaire reacties blijf je maar in door modderen.

  reageer
 • Wolverine

   

  Niet enkel Almere hoor,dit geld voor heel Nederland ,en het wordt enkel maar erger

  reageer
 • Vd Sluis

   

  U wordt bedankt hr van de fnv. Dat u 200.000 mensen over één kam scheert. Getuigt van weinig visie. Gaan per heden ons lidmaatschap opzeggen.

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien kan Annie nog een keer haar gewicht in deze schaal leggen samen met een flinke pot vers gezette thee onder haar arm verschijnt zij dan op de buhne. Ik zag haar naam staan op een lijst van mensen die zich aanbieden als "Dagvoorzitter" (kost wel wat 5000 euro per dag). Zij trommelt dan ook de rest van burgemeesters op en laat alsnog Almere niet alleen staan in deze kou. Ik ben ten alle tijden voor (her)opvoeden en niet voor een verblijf in gevangenschap. Begin bij het begin, laat die lastpakken als het ware opnieuw geboren worden en geeft ze een kans! Geef ze les in hoe wereldvrede en juiste opvoeding alles te maken heeft met een betekenisvol leven kunnen leiden. Dat zou dan meteen een nieuwe kunnen invulling geven aan het ambt van burgemeester. Allen worden dagvoorzitters voor minimaal drie keer per week. Dus niet blijven zitten aan een bureautje om daar hele dagen lang handtekeningen te zetten onder stukken die meer bedekken dan dat ze openlijk naar waarheid getoond kunnen worden.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ik denk dat we genoeg geprobeerd hebben vanaf links. Nu de harde aanpak. Die gasten worden in land van oorsprong ook keihard aangepakt. Dat hebben ze nodig. Die landen functioneren nu eenmaal het best onder een dictator. Ze lachen ons en onze softe aanpak gewoon uit.

  reageer
 • Melly

   

  Dit is geen beloning. Tuurlijk moet voor dit soort gedrag een passende straf toegepast worden. Maar we moeten ook kijken naar de oorzaak en daar een oplossing voor zoeken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat socialiseren een beter resultaat geeft dan de-socialiseren in een 'opvoedingskamp'. En het heeft ook minder de geur van een autoritaire dictatuur.

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Ja hoor, jeugdigen die zich niet kunnen gedragen naar een opvoedingskamp is de oplossing.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je wilt de jeugd gewoon gevangen zetten?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gewoon als bij het rijbewijs voor iedereen een puntensysteem invoeren met sancties van minder/geen uitkering/toeslag tot gevangenis bij een aantal punten. En iet wissen;aks men 18 wordt) of uitsluiten van de jeugd bij dit systeem. Er men moet verplicht bij elke aanvraag hyptheek/abonement/uitjering en solicitatie zijn puntenaantal vermelden. Dus naming en shaming !

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dus ook nog dit soort gedrag goedkeuren of zelfs velonen net zoals toen met het skate-park ? Je laat je toch niet chanteren door dit tuig ? Nee, voortaan na school verplicht huiswerk doen op een jeugd-opvang locatie en pas naar huis als aantoonbaar je ouders thuis zijn en zonder omweg met een buskaart naar huis en daar blijven.

  reageer
 • Jordi

   

  Connexion lacht zich rot. Welke andere aanbieder wil in een zogenaamd "wild westen" gaan rijden. Connexion verhoogt bij een nieuwe aanbieding gewoon zijn contract prijs met 15 %. Natuurlijk is het niet goed te praten wat er gebeurd maar over hoeveel "promille" verstoring praten we in werkelijkheid. Alles wordt er aan gedaan om Almere landelijk negatief in het nieuws te laten komen. Er komen verkiezingen aan welke partij spint garen bij zoveel zogenaamde ergernis. Hoeveel acties ter voorkoming van verstoringen er ook worden genomen alles blijft onder een loep bekeken worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je verontwaardiging over het gebeurde snap ik wel. Maar dat je uit die verontwaardiging alleen een autoritaire reflex als reactie kan bieden vind ik jammer. Ik pleit niet voor pamperen, theedrinken, D66-taakstraffen of alle andere kreten uit het populistische standaardriedeltje, maar als je de problemen niet in de oorzaak analyseert en aanpakt blijft er alleen brandjes blussen over. Criminelen oppakken en aanpakken is niks mis mee, maar je moet ook kijken naar de omstandigheden waarin dat criminele adres zo welig tiert.

  reageer
 • Maria31

   

  Als we minder media-aandacht hieraan gaan besteden, dan krijg je hetzelfde als wat in de AZC's gebeurd, je hoort of ziet nauwelijks iets als er rottigheid is. Soms lees ik iets wat maanden geleden is gebeurd, en dan denk ik, waarom lees ik dat nu pas, omdat de media en politiek dit met de mantel der liefde bedekken? Aan de andere kant heeft u wel gelijk dat het zorgt voor kopieer-gedrag, ja

  reageer
 • Dirk2

   

  Alle politieke antwoorden en betutteling ten spijt. Het gaat hier om tolerantie en grenzen stellen. Daarvoor hebben wij rechtspraak en strafrecht. Soms leidt snelrecht met hoge strafmaat tot oplossingen, de harde hand zoals deze doelgroep dat thuis ook gewend is. Je moet deze jongeren aanpakken op het eigen begripsniveau. Een straffe bootcamp, en 10 weken 50 uur per week vuilprikken onder inhouding van loon of uitkering. En wie niet slaagt mag nog een keer. Betutteling en links of rechts zwetsen lever i.i.g. helemaal niets op. De dienstplicht was zo gek nog niet. Van deze galbakken zijn prima medewerkers te maken! Maar dan moet je wel lef tonen als maatschappij en deze jeugd ook willen helpen. (Lees geen linkse of rechtse propaganda!)

  reageer
 • Jerry

   

  Actie geeft reactie. Meer beveiliging geeft meer agressie. Vriendelijkere en klant vriendelijkere chauffeurs geeft meer respect en begrip van de reizigers. Staken van reizen geeft onbegrip en ergenis. Een oud Nederlands spreekwoord zegt. Wie zijn eigen tuintje wied ziet het onkruid van zijn buren niet.

  reageer
 • Eric

   

  Misschien wat minder media aandacht voor dit soort acties? En wat meer daden om het in stilte op te lossen. Media aandacht zorgt voor kopieer gedrag. Zelfs opsporing verzorgt zorgt voor ideeën en kopieer gedrag.

  reageer
 • Bert

   

  Ach het kan toch allemaal in Almere, en zeker met zo'n breiende burgemeester.

  reageer
 • avd

   

  Laten we de dienstplicht maar weer invoeren. Die gasten leren weer wat respect is en de normen en waarden in ons land. Vervolgens kunnen ze ook een opleiding volgen tijdens hun dienst. Het mes snijdt aan twee kanten.

  reageer
 • filmwijkster

   

  Ja natuurlijk moeten ze bezig gehouden worden. Hoezo geen eigen initiatief nemen en gaan zitten wachten tot iemand met een flinke zak subsidie iets komt brengen op een zilveren schoteltje.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En de voorzitter van de commissie die de huidige burgemeester van Almere heeft voorgedragen was....(tromgeroffel)....Toon van Dijk van de ....(nog meer tromgeroffel).....PVV.

  reageer
 • Lexxie

   

  Wat er mis is dat de Pvv de grootste partij is en we in Almere een wegkijkende theedrinkde D66 burgermeester krijgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor simpele problemen zijn er simpele oplossingen. Voor ingewikkelde problemen bestaan geen simpele oplossingen. In Almere komen de sociaal-economische problemen die het gevolg zijn van de crisis heftiger naar voren dan elders in het land. Dat is dus geen eenvoudig probleem. In grote lijnen is het als volgt: als de mensen een perspectief in het leven hebben (scholing, werk, woning, sociale contacten, gezondheidszorg, welvaart, zelfontplooiing ) zullen er minder problemen zijn (schulden, werkloosheid, verslaving, depressie, ziekte, woede, agressie, criminaliteit). Dat zijn zaken waarvoor je niet eventjes op een half A-4'tje wat beleid voor kan bakken. Of wel soms?

  reageer
 • Melly

   

  Het probleem is dat deze jongeren altijd rondhangen in die buurt en niets te doen hebben. Ze moeten beziggehouden worden. Een gameclub voor computerspelletjes en een basketbalveld gaat op den duur ook vervelen. En avondklok voor kinderen tot 18 jaar zou ook niet gek zijn. Organiseer voetbal- en basketbaltoernooien of bijv. dance battles, wijk tegen wijk. Iets waar een uitdaging in zit en tolerantie naar elkaar toe bijgebracht wordt. Ik noem maar wat.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat is de achtergrond van die mensen die dat allemaal doen.... Aaah duidelijk!

  reageer
 • Wim

   

  Er is jarenlang alleen maar getimmerd en geinvesteerd aan de buitenkant van Almere. Ijshallen, kastelen, grote bloementuinen, een enorm winkel/stadscentrum. Maar men is vergeten te investeren aan de binnenkant of heeft oogkleppen opgehad. Ik ben idd bang dat Almere in de kern verziekt is.

  reageer
 • Job

   

  Als u vindt dat NL een bananenrepubliek is geworden, dan is de oplossing mogelijk ook om te reageren op deze groepen tuig als in een banananrepubliek gebeurt. Omsingelen en de wapenstok er over. Ze opereren altijd in groepen, alleen durven ze niet. Zij zijn er op uit om, op een negatieve wijze, een podium te krijgen. Dat lukt ze, helaas, ook nog. Het lijkt op georganiseerde misdaad.

  reageer
 • is

   

  Heropvoeding net zo als vroeger gebeurde op nieuw internaten op nieuw openen structuur aan leren vroeg op en werken tot ze niet meer kunnen;

  reageer
 • Hannes

   

  Echt weer een te verwachte politieke antwoord. En zelf geen oplossing te weten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zelfs Peter Aggenbach zou moeten kunnen begrijpen dat stadscommando's eerder onveiligheid dan veiligheid brengen, en dat paramilitaire eenheden zelfs een perfect recept voor rassenrellen in Almeers Suburbia zijn. En dat er aan onze wapenwet niets moet veranderen wordt bewezen door de berichten die ons regelmatig bereiken uit de VS.

  reageer
 • Hannes

   

  Met het fundament is niets mis mee!!.Met de opbouwing daar is het mis meegegaan!!! En waar moeten we nu teradengaan!!

  reageer
 • Barbara

   

  Idd de logica ontbreekt, de juiste opeenvolging van oorzaak en gevolg.....

  reageer
 • Piet

   

  Overdreven kletspraat. Lekker makkelijk afgeven op Almere - scoort altijd bij de rest van de Nederlanders, die zelf bijna allemaal in krappe Vinex nieuwbouwwijken wonen, maar zich altijd weer vereenzelvigen met die paar oude pandjes in 'hun authentieke' binnenstad. Er wonen hier 200.000 mensen, dus dat er eens wat mis gaat is niet te vermijden. Ga maar aan oplossingen werken, in plaats van populaire praat uit te slaan.

  reageer
 • Maria31

   

  Helemaal mee eens!! Oppakken, ouders ophalen, straf en alle kosten, zowel de schade als de derving van de ritten, ook de kosten van de politie die weer op moest draven. Mijn bejaarde buurvrouw durft niet eens meer met de bus naar haar huisarts. Wat een bananen-republiek zijn wij geworden!

  reageer
 • Ik

   

  Deze ''zelfde groep'' terroriseren het hele centrum in Almere. Helaas heb ik er dagelijks mee te maken. Politie ook dagelijks erbij gehaald, maar doen niks!! Ze lachen je uit en filmen erbij... walchelijk

  reageer
 • Henk

   

  Almere is in de laatste jaren naar een bedenkelijk niveau afgegleden. Met de leegloop van de Bijlmer en de komst naar Almere heeft de gemeente dit probleem over zich afgeroepen. Dit probleem is gecreëerd door de politiek door ze binnen te laten in Almere. En moet de politiek maar komen met een oplossing. Misschien het geld van de Floriade maar eens investeren in de problemen in Almere.

  reageer
 • Henk02

   

  Stoppen met pappen en nathouden dmv gesprekken en wijkregisseurs...tijd voor harde maatregelen! Schade op de persoon verhalen en anders ouders. Zeker de ouders hierbij betrekken!

  reageer
 • Lies

   

  Er is iets fundamenteels mis in de hoofden van mensen!

  reageer
 • Van der linden

   

  Strafmaat omhoog.

  reageer
 • peteratea

   

  De normale procedure is oppakken, ouders ophalen, straffen en betalen. Maar het gebeurt niet. Vandaar dat de PVV al jaren geleden het idee opperde voor de 'stadscommando'. Misschien dat het er dan eindelijk nu wél van komt. Er moet worden gehandhaafd, de kinderen moeten gestraft en heropgevoed worden, de ouders moeten de schade betalen!! Als dit niet gebeurt dan is bewezen dat de overheid de regie kwijt is en de burger vogelvrij is, DUS het recht moet krijgen om zichzelf te verdedigen. DUS moet de wapenwet op de helling. Zo simpel is het in mijn ogen.

  reageer
 • Freek

   

  Verhuizen en wegwezen uit Almere, dat is wat ik ga doen.

  reageer
 • Jannes Jolterklem

   

  Ik ga voor de PvdA doctrine (ingevoerd door Job Cohen). Laat de burgemeester een kopje thee gaan drinken met die stoute jongemannen. Overigens spelen gelijksoortige problemen in Ede, Culemborg, Haarlem, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is dus niet een specifiek Almeers probleem. Vooruit bugemeesters van Nederland: op pad met de theezakjes. Misschien kun je de thee gezamenlijk inkopen, dat scheelt weer aan belastinggeld.

  reageer
 • Pzaal

   

  En ze waren zo lief.

  reageer
 • Vakbondsman

   

  Hoe heerlijk moet het voor de FNV zijn om weer eens ergens tegen aan te trappen om hun eigen onkunde te verbloemen. Het virus van de FNV wat door alle bedrijven waart als er een reorganisatie bezig is en nu ligt het gelukkig aan de samenleving. Jan Heilig(boontje) ik zal je uit de droom helpen, JIJ bent de samenleving dus doe er vooral zelf wat aan en ga niet naar anderen wijzen (waar de vakbonden altijd zo goed in zijn)

  reageer
 • Rutger

   

  Almere is nou eenmaal het afvoerputje van de Randstad. Wandel eens op een werkdag door het centrum: tatoeages, trainingsbroeken en tienermoeders all over. I rest my case.

  reageer
 • Ron

   

  Dit soort groepen. Wat voor groepen? Bejaarden? Vakbondsleden? Frans Duits fans? Kom op, benoem het gewoon!

  reageer
 • Piet

   

  Het is in Almere makelijker om luisterende mensen en met fatsoen. Harder te pakken dan dat soort mensendie de boel slopen. Want dat kost de gemeente meer moeite. Betreft de Burgemeester van Almere, dat is er ook een die ze van een of andere kamp hebben getrokken. Diie doet nog minder dan Joritsma vroeger.

  reageer
 • het komt omdat er totaal geen respect meer is voor een bv een politieagent deze moeten veel meer met harde hand kunnen optreden,momenteel worden deze mannen en vrouwen juist daar op afgerekend.en hogere straffen invoeren ipv een taakstrafje. wie niet horen wil moet het maar voelen

  reageer
 • James

   

  Er slaat iemand een ruit in, niemand die het ziet, getuigt of dat mannetje even belemmert in zijn vlucht? Waar is 't signalement?

  reageer
 • Lexie

   

  Welnee zijn maar incidentjes van de nieuwe oogappeltjes en toekomst van Almere, komt allemaal goed het is een verrijking van onze maatschappij

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gewoon een flinke celstraf geven en een mogelijkheid die alleen te verkorten tot max de helft met de voorwaarde dat due gasten hun mededaders en meelopers en vrinden uit de buurt opgeven/verlinken voor een heropvoedcursus en taakstraf. 1 week per opgeveven 'vriendje' . Je zult niet geloven hoe snel weer de penitentiaire inrichting en de rechtbank in Almere weer vol (aan het werk) is.

  reageer
 • Mars

   

  Kijk weg en je maakt het erger. Zoveel is wel duidelijk ondertussen.

  reageer
 • Hannes

   

  Getekend;.. Hannes

  reageer
 • Jos

   

  Jorritsma, bedankt! Het viel toch allemaal wel mee?

  reageer
 • Kareltje

   

  1: Samenscholingsverbod na zonsondergang. 2: Uitgaansverbod na 20:00 uur voor personen onder de 18 jaar, tenzij vanwege werk een ontheffing door de gemeente is afgegeven. 3: Strak handhaven, overtreders 2x 24 uur vastzetten en met een taakstraf en meldingsplicht naar huis sturen. 3A: Taakstraf: Over een afstand van 1 kilometer de busbaan en aangrenzende berm vrij van afval maken. Taakstraf is voltooid als er geen snipper afval meer te zien is. 3B: Tijdens eerstvolgende jaarwisseling van 18:00 tot 06:00 logeren bij de politie. Bij een volgende overtreding (of onttrekking aan meldingplicht/taakstraf) wordt de straf verdubbeld.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gewoon al die 'gastjes' die zogenaamd 'niets te doen' hebben verplicht in de groenvoorziening laten werken. Een soort bootcamp/opvoedingskamp.

  reageer
 • Rob

   

  Heel Nederland verloederd, komt doordat alles moet kunnen, ga maar eens over de NL grens heen kijken en zie het verschil. Het is hier een normloze samenleving geworden. Ouders die alleen maar oog hebben. Kijk in het dagelijkse verkeer velen gestrest en dan moet het werk nog beginnen.

  reageer
 • Henk54

   

  Je kunt voor elke deur een agent zetten, maar dat is niet de oplossing. Elke inwoner is verantwoordelijk voor hoe de stad functioneert. Almere lijkt geen samenleving te zijn - in de letterlijke zin van het woord. Forenzen hebben er geen binding, het aantal scheidingen is er superhoog, de kids worden opgevoed door de opvang. Daar zitten volgens mij de wortels van de problemen. Stadscommando's inzetten zoals de PVV wil is voor de bühne en lost niets op.

  reageer
 • Dick

   

  "Er is iets fundamenteel mis in de Almeerse samenleving". Hmmmmm, Er is iets fundamenteel mis in de Nederlandse samenleving. Zo, ff gefikst.

  reageer
 • Dick

   

  Maar hier hebben we toch ANPR controles voor? Die maken het toch veilig in Nederland? Ik snap het echt niet meer, overal worden ANPR controles gehouden, bijna iedereen is er lovend over, al die criminelen worden lekker van de straat geplukt. Hoe kan dit dan toch gebeuren? Wie kan mij dit haarfijn uitleggen?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Eindelijk iemand die het zegt. Er is iets fundamenteel mis in Almere. Ik kan wel een reden noemen. De stad is uit de grond gestampt, zit bij vol nep Amsterdammers en mensen die nergens anders kunnen wonen. Er is geen binding met de stad. Stad zonder historie, mensen voelen niets voor de stad, daardoor interesseert het ze niet hoe er geleefd wordt.

  reageer
 • michael

   

  Is goed voor je leden uit Almere meneer van de FNV, om dat over alle Almeerders te zeggen !! En wat in Eindhoven en Haarlem ??

  reageer
 • Zomaar een gedachte

   

  Spijker op z'n kop. Alles wat snel groeit mist een goed fundament.

  reageer
 • johan54

   

  In Almere heeft jarenlang een burgemeester rondgelopen en volgens haar viel het allemaal wel mee. Tja en dan hoef je ook niet op te treden. Zoiets gaat een eigen leven lijden. Ontkenning van de problemen was normaal en de cijfers over criminaliteit gingen toch naar beneden. Alleen de Almeerse burgers zagen dat de criminaliteit alleen maar toenam, aangiftes bleven achterwege want de politie had geen tijd. Verder is er veel tijd gestoken in handhavers en verkeerscontroles. Wijkagenten horen in de wijk, maar die zie je ook nooit. (Ik ken hem ook niet). Optreden laat je wel uit je hoofd, want dan weten ze je wel te vinden. Zo kan ik nog wel even doorgaan dus

  reageer
 • Holtor

   

  Op elke hoek een agent? Haha. Je ziet die gasten echt nooit zomaar patrouilleren. Gaan alleen op pad als het leed al geschied is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert