PvdD stelt vragen over geredde kraai

LELYSTAD
De statenfractie van de Partij voor de Dieren in Flevoland heeft vragen gesteld over de redding van een kraai van het dak van het provinciehuis. Het vermoeide diertje is vorige week opgehaald door de dierenambulance. De dierenpartij wil weten of de provincie een vergoeding heeft betaald voor het ophalen van de kraai.

De PvdD wil ook weten hoe hoog de vergoeding was en als deze niet is betaald hoe de dierenambulance dan gefinancierd wordt. Fractievoorzitter Leonie Vestering vraagt zich in de brief aan gedeputeerde staten verder af of de provincie geen wettelijke zorgplicht heeft ten opzichte van een wild dier.

De geredde kraai is opgevangen in het Vogelhospitaal in Naarden. Als de kraai voldoende is hersteld, wordt de vogel weer vrijgelaten.

reacties (28)

 • Wim

   

  Fijn dat er mensen zijn die aan de dieren denken. Dat doen we met zijn allen veel te weinig. Een mooie vriendelijke wereld begint ook bij de dieren. Zij hebben geen enkele stem en worden als "beesten" behandeld.. Bij de fok en in de slachterij.

  reageer
 • Jan

   

  Moet niet veel gekker worden. Wat een onzin, tijd en geldverspilling van die partij. Er zou een soort onzin politie moeten komen die dit soort initiatieven kunnen beboeten.

  reageer
 • Frits1

   

  De wereld staat in brand, de zorg in ons land deugt van geen kant, terrorisme dreigt, op provinciaal nivo maakt de politiek blunder na blunder etc. etc. En waar maakt de PvdD zich druk om.........PvdD ga iets nuttigs doen!!! Of beter nog, hef jezelf op!

  reageer
 • Leystedeling

   

  Wat word ik moe van zo een partij. Absoluut onnodig zo een partij. Ga alsjeblieft iets echt nuttigs doen in je leven, ipv geld in je zak stoppen ten koste van de dieren. Bah bah. 598658

  reageer
 • Dick

   

  Kan de PvdD zich ergens aders druk over gaan zitten maken?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Kom op zeg. Hartstikke vervelend voor die kraai maar laten we de zaken wel even in verhouding blijven bekijken. Mooi als je zo'n beest kunt helpen maar om nu ruzie te gaan maken over de kosten van de dierenambulance voor de inzet van een kraai? Zullen we dan eerst maar eens proberen om de kosten van medische hulp aan mensen weer een beetje op orde te brengen?

  reageer
 • kees d.

   

  Als natuur liefhebber vind ik dat je dieren in nood moet helpen. Maar om er een politieke zaak van te maken vind ik dan weer zonde van het geld.

  reageer
 • Hans

   

  Alle gewonde dieren inleveren bij de PVDD en laat de grootste vragensteller in de 2e kamer ene Tieme wat de ons vele duizenden Euro`s kost dit maar eens zelf gaan betalen. Het is toch de partij VAN de dieren en niet VOOR de dieren.

  reageer
 • Mitchell

   

  Een hoop heisa over een kraai die moei is, maar duizenden creperende dieren in de Oostvaardersplassen, daar horen we de PvdD niet over...

  reageer
 • .W.

   

  Wie maakte zich druk om een kraai. Een vergoeding kom op zeg wat is dit voor geneuzel nu weer.

  reageer
 • een bevlogen dierenliefhebber

   

  Het is wel de vraag van de burgers die bellen naar de dierenambulance om een ziek dier op te halen zo ook voor in het wild levende dieren, zo ook een medewerker van het provinciehuis die hart voor dieren heeft met alle lof. De dierenambulance rijdt niet op water en de opvangen voor in het wild levende dieren kunnen geen dieren meer aannemen als het geld op is!! Ieder dier in nood heeft recht op hulp en of dat nu om een kraai gaat een vosje of een marter of een huisdier.... Een dier is een dier!!!

 • Geert

   

  Jeetje... wat een hectiek allemaal zeg... poehpoeh. Heeft deze partij niets beters te doen!? Namelijk zaken afhandelen met het belang van de provincie in het achterhoofd

  reageer
 • Boels

   

  Hier gaat het over (denk ik): "Indien de gevonden zaak een dier is, is de burgemeester na verloop van twee weken, nadat het dier door de gemeente in bewaring is genomen, bevoegd het zo mogelijk tegen betaling van een koopprijs, en anders om niet, aan een derde in eigendom over te dragen. Mocht ook dit laatste zijn uitgesloten, dan is de burgemeester bevoegd het dier te doen afmaken. " De gemeente heeft geen koopprijs bedongen en is alleen aansprakelijk voor de kosten van het afmaken, lijkt mij.

  reageer
 • Marinka

   

  Het gaat hier om het principe van afspraken en de wet. Willen we een dierenambulance, dan moet daar geld voor zijn, of vinden we dat de vrijwilligers die al 20 uur per week moeten vrijmaken om überhaupt bij de ambulance werkzaam te zijn zelf de auto, brandstof, verbandmaterialen, etc. moeten bekostigen?? Ik ben zelf geen lid van PvdD, want ook ik vind dat ze de dieren in de Wildernix hebben laten stikken, maar in deze heeft ze een punt. De dierenambulance kan nu eenmaal niet van de lucht leven! En een particulier heeft geen directe wettelijke zorgplicht tav wild, de Overheid wel.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik lees hier ergens: Dieren hebben geen rechten omdat ze geen verplichtingen kunnen aangaan? Daarom moeten mensen grenzen stellen aan de rechten van dieren, en zijn dierenrechten eigenlijk mensenrechten. Het zijn rechten die mensen worden toegekend om andere mensen grenzen te stellen in het behandelen van dieren. Om deze reden hebben dieren geen plichten. De plichten liggen bij de mensen die anderen grenzen willen stellen en bij mensen die dieren hun vrijheid onthouden.

  reageer
 • Boels

   

  Dieren zijn geen mensen (helaas, soms handelen geestelijk verdwaalde mensen als dieren) en zijn mensenrechten (waar ook verplichtingen aan vast zitten!) niet overdraagbaar aan andere levensvormen. Het gedoe over dierenrechten gaat alleen maar over aaibare dieren die afhankelijk zijn van het bazinnetje en/of baasje. Geen woord over kwallen, muggen, ratten, bacteriën en virussen. Dat wil niet zeggen dat je maar wat aan moet rotzooien; de actie tegen dieren moet wel zinvol zijn en geen sadistische trekken vertonen, bijvoorbeeld als je trek hebt in een biefstuk of er gevaren voor lijf en goed ontstaan.

 • Jeroen

   

  Ik denk dat de hele vragenserie inclusief ophef al meer heft gekost dan de financiering voor 1 dierenambulance een jaar lang. Maar voortaan als een van mijn kitten geheel in de lijn van de natuur ene vogel heft gevangen kan ik ook de PvdD bellen ??? Had die kraai lekker uitrusten bij de provincie op het dak.

  reageer
 • INge

   

  Serieus.... een vermoeide vogel en dan een grootse reddingsoperatie?? Erg overdreven. Een jonge vogel die op deze manier uit het zicht van de ouders is, is blijkbaar niet sterk genoeg om te overleven. Waarom dat alles in het werk stellen om de natuur een andere wending te geven? Nog even en ook de mieren worden gered omdat ze moe zijn..

  reageer
 • Schaapjes

   

  Juist. Je brengt de natuur alleen maar schade toe omdat je diersoorten verzwakt. Het is een natuurlijk proces om zwakken af te stoten zodat de soort sterk blijft doordat alleen de sterkste overleven. Niks mis mee maar we willen overal ingrijpen. Als we iets voor dieren willen doen moet je dat in de supermarkt doen. Koop je vlees bij een goede echte slager of een dag geen vlees dan maak je echt het verschil. Niet dat geknuffel van zwakke vogels of zeehonden.

 • Bertus Ballenplop

   

  Laten we in Nederland zo snel mogelijk een kiesdrempel van 10% invoeren. Dan zijn we eindelijk verlost van dogmatische one-issue partijen als de PvdD.

  reageer
 • Frits

   

  Ga dan maar tegelijk voor een kiesdrempel van 40%. Dan blijven er maar twee partijen over. Lekker simpel. Een districtenstelsel kan ook; dat leidt ook tot minder partijen ( er zijn zelfs geen partijen meer nodig, maar mensen met een eigen visie) en dan heb ik echt weer een volksvertegenwoordiger uit de buurt die ik aan kan spreken.

 • .\/\/.

   

  Lekker democratisch. De financiering van de Dierenambulance is al jaren een probleem, en als de PvdD er een vraag over stelt moet de PvdD ineens de mond gesnoerd worden?

 • schaapjes

   

  De kraai, een grote plaag en de provincie is er druk mee...

  reageer
 • Sandra71

   

  In een land waar zorgbehoevende ouderen een 24 uurs luier omkrijgen,nauwelijks buitenlucht inademen en er te weinig tijd is om deze te helpen met eten en drinken maakt de PVV zich druk over de vergoeding aan de dierenambulance voor een vermoeide kraai! Ik ben tegen dierenleed maar ook tegen mensenleed!

  reageer
 • Koos Almere

   

  Toen onlangs een gewonde kauw uit onze tuin door de dierenambulance werd opgehaald heb ik 20 euro als tegemoetkoming betaald. Omdat ik vind dat dat zo hoort. Mijn dochter betaalde van haar zakgeld eenzelfde bedrag. Uit zichzelf. Omdat ze begaan was met het lot van die kauw. Gelukkig is nog niet iedereen zo harteloos om elk ziek dier in zijn leefomgeving maar af te willen knallen. Stelletje barbaren! E-mails de gemeente de ambulance belt dienen ze daar aan bij te dragen. Punt uit!

  reageer
 • Knielus

   

  Dat zal allemaal wel wat u hier beweert en prachtig dat u uw schatkist opende om de totaal uit de hand gelopen kosten van de dierenambulance eens uit de chronisch rode cijfers te verlossen.! Vroeger , jawel. Hadden we ook wel eens een kraai of ander vogel of wat dan ook voor dier die wat mankeerde. Die werd gewoon in een doos thuis helemaal verzorgd en als ie weer opgeknapt was vloog ie weer weg. De hele familie zorgde er voor . Als ie dood ging kreeg t beest nog net geen staatsbegrafenis .😃 Nu moeten er kapitale dierenambulances paraat staan 24/7 want er kan wel eens een kraai in nood zijn.! Iedereen schreeuwt om t hardst hoe het moet maar niemand wil betalen. Belachelijk zoals het doorschiet in Nederland .!

 • Jean

   

  Wij stellen ons boven de dieren en beslissen wat er moet gebeuren De dieren waren er als eerste en later kwam de mens. De dieren moeten eigenlijk beslissen wat er met de mens moet gebeuren. Wij mogen blij zijn dat de dieren ons dulden in hun revier. Denk daar maar eens goed over na en wees blij dat er personen, partijen en stichtingen zijn die wel voor de Dieren op komen.

  reageer
 • Knielus

   

  Het Jean, volgens mij bent u finaal het padje kwijt. Beter dat u in de Oostvaardersplassen tussen al de knuffeldieren gaat wonen., aan uw reactie te horen past u daar prima tussen. Ik wou dat ik een kraai was😂😂

 • Henk

   

  Is dit niet dezelfde mevrouw die zich een tijdje geleden erg opwond over sex met dolfijnen in Harderwijk? Nooit meer iets van gehoord. Triest dat zo irmand ons moet vertegenwoordigen. Ze krijgt hier ook nog een vergoeding voor. Wat een niveau.

  reageer
 • Boels

   

  "Fractievoorzitter Leonie Vestering vraagt zich in de brief aan gedeputeerde staten verder af of de provincie geen wettelijke zorgplicht heeft ten opzichte van een wild dier." Het wordt steeds gekker. Naast de geaccepteerde regel- en wetgeving over bewust toegebracht dierenleed heeft de overheid en de mens geen enkele verplichting ten opzichte van dieren. Dieren hebben geen rechten omdat ze geen verplichtingen kunnen aangaan.

  reageer
 • Frits

   

  Rechten zijn er om zwakkeren te beschermen tegen sterkere personen/organisaties/ bedrijven. Dus consumenten beschermen tegen bedrijven, inwoners tegen overheden, journalisten tegen burgemeesters, dieren tegen mensen enzovoorts. Het beschermen van zwakkeren door hun rechten juridisch vast te leggen in wetten en verdragen is een teken van een sociale maatschappij, waarin het niet alleen draait om het recht van de sterkste.

 • Frits

   

  Klopt niet. Gemeenten hebben bijvoorbeeld al een wettelijk bewaarplicht van twee weken voor gevonden dieren. En zo heeft de overheid nog wel meer wettelijke plichten ten opzichte van dieren. Andere punt: ook mensen onder curatele en kinderen kunnen en mogen geen verplichtingen aangaan. Die hebben volgens jouw kromme redenatie dus ook geen rechten. Gelukkig is de werkelijkheid anders. Rechten en plichten zijn twee zaken die niet altijd gekoppeld zijn.

 • Koos Almere

   

  Een zorgplicht heeft eenieder ten opzichte van een hulpbehoevend mens, dier of goed, die die hulp kán bieden. Dus: de gemeente hééft die zorgplicht inderdaad!

 • Aad Aardema

   

  Ik zou dan toch de wet maar eens nalezen. Artikel wordt genoemd.

 • Gert koekoek

   

  Gewoon afschieten. Kost niks probleem opgelost. Doen ze ook bij de Oostvaardersplassen.

  reageer
 • D.van Dierenvriend

   

  Knap van de PvdD dat zij zich hier voor inspannen maar niets doen aan meer dan 1600 gestorven grote grazers. Eerlijk gezegd zakt mij hier de broek een beetje van af!

  reageer
 • Knielus

   

  Een gouden kraai dus.... Wat een vertoning !

  reageer
 • Tuuk

   

  PVDA moet natuurlijk PvdD zijn!

  reageer
 • Tuuk

   

  Waar ze zich wel niet druk om maken bij de PVDA! Om een vogeltje waar er duizenden van rond vliegen. PVDA ga je druk maken om de mens ipv een VOGEL!

  reageer
 • Eric

   

  Het is PvdD uiteraard, maar waar moet een partij voor de dieren zich anders druk over maken???

 • Erik

   

  Ik snap dit soort reacties echt niet alsof het 1 het ander uitsluit. We kunnen best ons druk maken om mens en dier.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert