Provincie kiest zakenvrouwen van het jaar

FLEVOLAND • Do 16 juni 2016 | 10:39 • Donderdag 16 juni 2016 | 10:39
Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen maakt donderdagavond in het KAF in Almere bekend wie de Flevolandse zakenvrouwen van het jaar 2016 zijn. Een jury onder leiding van burgemeester Horselenberg van Lelystad kiest uit acht genomineerden.

De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door Flevolandse Zakenvrouwen om vrouwelijk ondernemerschap onder de aandacht te brengen.

Drie categorieën
De zakenvrouwen van jaar worden gekozen in drie categorieën:
- Beste vrouwelijke zelfstandige professional van Flevoland
- Beste vrouwelijke mkb-ondernemer van Flevoland
- Beste vrouwelijke manager van Flevoland, uit in totaal acht genomineerden.

Ook is er sinds vorig jaar een publieksprijs.

Winnares vorig jaar
Ria Dekker van FrieteRia in Dronten won vorig jaar in de categorie mkb-ondernemer. Ze meldt dat de titel veel positieve gevolgen heeft gehad. Zo steeg haar omzet met 30 procent door nieuwsgierige bezoekers. Ze vindt de kandidaten van dit jaar allemaal erg sterk.

Snel schakelen en risico's nemen
Een van de kanshebbers is Naima Amdaouech. Ze is eigenaresse van Punch! Women's health club in Almere en is genomineerd in de categorie mkb-ondernemer. “Mijn kracht ligt in snel schakelen, risico’s nemen, groot denken en alles met grote passie doen om mensen te helpen. Ik wil vrouwen motiveren en laten inzien dat ze veel meer kunnen dan zij denken."

Eigen onderneming
Naima is anderhalf jaar geleden een eigen sportschool begonnen. Haar bedrijf groeit snel en ze heeft recent een tweede vestiging in Almere geopend. Zij geeft trainingen aan 450 vrouwen. Volgens Naima draait het niet alléén om fysieke trainingen. Ook moedigt zij vrouwen aan om gezond te leven.

Overgewicht
Naima zat vroeger niet goed in haar vel. Dankzij sporten viel ze veertien kilo af. Sindsdien gaat het goed met de Almeerse en daarom wil ze haar ervaringen delen met andere vrouwen.


De genomineerden
Categorie managers:
- Hessiëlle van Dam van Coloriet
- Karen Griep van GGZ Centraal Flevoland

Categorie mkb:
- Naima Amdaouech van Punch! Women’s Health Club
- Pascale Jongejans SecretariaatsBuro Bussum (met een vestiging in Almere)
- Anne-Mieke Omtzigt van Vrouw & Klinieken

Categorie ZP:
- Aurelia Ebbe van La Aurelia en Mega Media
- Linda Graanoogst van rebrandmybrand.nl en sexypersbericht.online
- Joke Scholtalbers van Co-ok

[https://twitter.com/AAkallouch/status/743350477836816384]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel