Burgemeester moet zich nog een keer verantwoorden

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder moet zich nog een keer verantwoorden voor het noodbevel dat hij heeft uitgevaardigd. De SP heeft een verantwoordingsdebat aangevraagd voor 4 juli.

De burgemeester kwam eind januari met het noodbevel. Hij wilde niet dat de pers een bijeenkomst met omwonenden over de komst van een asielzoekerscentrum zou 'verstoren'.

De SP twijfelt aan de bestuurlijke capaciteiten van de burgemeester. Aanleiding is onder meer het feit dat de commissie van bezwaarschriften van de gemeente vorige week oordeelde dat de burgemeester het noodbevel ten onrechte heeft uitgevaardigd.

reacties (13)

 • Henk

   

  Komkommertijd en SP heeft niets te doen. Wat is hier het nut nog van, zaakje is al uitvoerig behandeld en er verandert verder niets meer aan. SP is een partij met alleen maar kritiek die nooit met argumenten en een oplossing komt, maar alleen maar geschreeuw en altijd tekort komen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wellicht kan de SP enig fatsoen opbrengen en haar verzoek intrekken? Ik nam deze goudzoekers al niet serieus maar nu bevestigen zij de eigen onkunde in de pers. SP stop er maar mee!

  reageer
 • Beste Dirk

   

  Deze toon van schrijven neigt meer naar een dictaat.Verwonderlijk om zo democratie te bedrijven en om vervolgens alles met de mantel der liefde toe te dekken. Trouwens goudzoeken doen ze geen van allen bij de SP dan zijn er wel andere zakkenvullers te definiëren. Of mag het College met de Burgemeester zonder ruggespraak met de raad een eigen hiërarchie op poten zetten?Dat is pas vergelijkbaar met een regime die niet wenselijk is. Is dat fatsoenlijk?

 • Vreemdt!!

   

  Eerst de SP afkatten en dan alles met de commissie stiekum wegmoffelen,dat is toch de gewoonte bij de z.g.n. eerbiedwaardige mensen.Wees eens heren en damens en geef ruiterlijk toe dat dit een grootte zeperd was.Als het lastig wordt in dergelijke stellingen grijpt terug op het ontstaan van een partij die allang een andere koers vaart!! Als men zich verdiept kunnen we van alle partijen de rottigheden ten toon spreiden.Dus een beetje kinnesinne van al dat commentaar. Het is zeer te prijzen dat dit politiek binnen de raad bespreekbaar gemaakt wordt.Dus niet stiekum net doen of zo hoort.

  reageer
 • Kevin

   

  Dat onze Burgemeester vaak niet de juiste beslissingen neemt is correct, maar de nog zeer onvolwassen SP met Tjitske, Mats, Juup en de zeer onervaren Denise, zouden zich ter rade moeten gaan, om maar beter te stoppen. Alles wat jullie inbrengen wordt toch altijd weggestemd. Maar ik ben benieuwd naar de verder stappen, die er gaan gebeuren.

  reageer
 • Harm. Enninga

   

  Goed opgetreden als burgemeester in deze zaak, de pers bemoeit zich al met te veel zaken en blazen alles geweldig op. Ben het op dit standpunt helemaal met hem eens.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is juist uitstekend dat de pers bemoeizuchtig is. Zonder pers geen informatie.

 • laat alle reacties zien
 • Bergerac

   

  iK twijfel aan de bestuurlijke kwaliteiten van de SP door hier nog weer op terug te komen.

  reageer
 • Rik

   

  Ik zou even langs de Pearl gaan. Het stikt van de berichten over de burgemeester van Almere.

 • Henk

   

  Hahaha de SP twijfelt over de bestuurlijke capaciteiten??? En dat hebben ze zelf wel in de NOP. Laat me niet lachen en maak je eerst eens druk om dingen die er echt toe doen dan het behalen van five minutes of fame in de lokale krant

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  De burgemeester van Almere moet zich ook verantwoorden, in Andere media lees je meer en eerder over deze zaak dan op OF. Die zijn druk met hun eigen kleine probleempje met de burgemeester van de NOP.

  reageer
 • Ikke

   

  Denkt de fractie van de SP nu echt dat dit is waar de burgers van de NOP om vragen??? Ga aan de slag met vraagstukken namens de bewoners, niet met dit onnozele geneuzel...

  reageer
 • sander

   

  Hebben ze niet wat beters om de tijd aan te besteden . b.v een brug !! Zand er over en verder .

  reageer
 • Jaap

   

  Een Hoekstraatje. Veel lucht. Neo marxistisch en schreeuwerig. Rendement nul. Zonde van de tijd lijkt me.

  reageer
 • stop

   

  Wat kan een mens zich toch druk maken om iets. Het lijkt soms wel of men er behoefte aan heeft om alles maar op te blazen, om toch maar zijn gelijk te halen.

  reageer
 • Journalist

   

  Twijfelen aan de capaciteit van de burgemeester? Deze twijfel is wat mij betreft geheel weggenomen door het onkundig handelen van de man zelf. Er rest naar een keuze; excuses maken san de raad en pers. En beloven dat dit niet meer kan gebeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert