Lokale omroep AOS krijgt ongelijk

ALMERE
Het Commissariaat voor de Media heeft de bezwaren van de Almeerse Omroep Stichting (AOS) tegen de vergunningverlening van tafel geveegd. De omroep was lange tijd in de race om de nieuwe lokale omroep voor Almere te worden, maar de gemeente koos voor MEDIA036. Deze omroep kreeg daarmee ook de subsidie die aan de toewijzing is gekoppeld.

Mogelijk naar Raad van State
Volgens de AOS is de procedure voor de toewijzing niet goed gevolgd, maar het Commissariaat van de Media gaat daar niet in mee. Arie Vleugel van de AOS is teleurgesteld. "We overwegen om naar de Raad van State te stappen. Maar daar moeten we eerst nog overleggen met het voltallige bestuur. MEDIA036 zendt sinds half april uit in Almere.

reacties (13)

 • Wessel Versteeg

   

  De mensen achter de AOS zijn grotendeels personen welke zich eerder bezigden met RTV Almere en zijn voorganger, de Stadsomroep. Hoe het met deze is afgelopen is met een zoekopdracht in google terug te vinden. De modus operandi is nog steeds dezelfde, onder druk wordt alles vloeibaar. Dit keer trappen de Gemeente en het Commissariaat er gelukkig niet (meer) in. Hopelijk hebben ze Media036 inmiddels ook door.

  reageer
 • Henry Mons

   

  Aanvullend; AOS vond dat Media036, van voorzitter Willem Miermans, ten onrechte als lokale omroep was aangewezen. AOS had onder meer bezwaar tegen de invulling van het programmabeleidbepalende orgaan van Media036, dat de keuze van de gemeenteraad puur om financiële redenen is genomen en dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling bij Media036. In dat laatste punt is AOS wel deels in het gelijk gesteld. Zo vindt het CvdM het zorgelijk dat een bestuurslid van Media036 tevens eigenaar is van een productiebedrijf waarmee de omroep naar het zich laat aanzien intensief zal samenwerken. ,,Het Commissariaat gaat ervan uit dat Media036 direct adequate maatregelen neemt om verstrengeling van publieke en commerciële belangen te voorkomen", zo schrijft het CvdM in een besluit. Het CvdM gaat daar nader onderzoek naar doen. ,,Indien dan wordt vastgesteld dat de onafhankelijkheid van de instelling daadwerkelijk in het geding is, zal het Commissariaat mogelijk alsnog overgaan tot het treffen van handhavingsmaatregelen."

  reageer
 • Realist

   

  Dit zat er vanaf het eerste moment al in. AOS is niets anders dan door een paar ondernemers geïnitieerd orgaan die, overigens net als Media036, uit zijn op persoonlijk gewin. Op allerlei manieren worden mensen en middelen ingezet, gebruikt en afgedankt zolang een doel maar overeind blijft, persoonlijk gewin. Ondernemers welke met geld van anderen redelijk risicoloos zichzelf kunnen profileren maar op geen enkele wijze meerwaarde creëren of zich met het medium onderscheiden van informatievoorzieningen als internet en sociale media. Het hart en ziel zijn verdwenen uit deze organen, tijd om deze zinloze en geldverslindende organen, op enkele uitzonderingen na, volledig te beëindigen in Nederland.!

  reageer
 • Jan D

   

  Miermans heeft misschien wel subsidie gekregen maar de hele stad en ondernemend Almere is op hem uitgekeken. Alleen de vaste kern niet omdat die van de praatjes van Miermans moeten leven. Voegt media036 echt iets toe aan het huidige medialandschap? Om eerlijk te zijn weet iedereen het antwoord al!

  reageer
 • Bert almere-haven

   

  Een ton euro aan subsidie en een hele berg euros van bedrijfsleven (volgens Miermans) . En dan krijg je een doorlopend radiobandje en een weerman voor terug. Is het dan alleen opgezet om zijn inkomsten te genereren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tjeerd

   

  Vleugel is slechts de stroman, leden van het CDA en Groen Links bepalen de koers in Almere

  reageer
 • Kootje Blootje

   

  Precies!

  reageer
 • Jan

   

  Blijft niet opgegeven die slechte verliezer. Typisch PvdA geval willen doorgaan met iets wat we als burgers niet willen.

  reageer
 • Joost

   

  AOS eindelijk vleugellam. Gerechtigheid. Stelletje onruststokers!

  reageer
 • Gerard

   

  Nu die egotripper van een miermans nog. media036 staat op instorten, vrijwilligers stappen bij bosjes op.

  reageer
 • Goed

   

  Je slaat de spijker op ze kop stamper

  reageer
 • Cor

   

  Waarschijnlijk kent AOS met de hoogmoedswaanzin van Arie nog geen grenzen.

  reageer
 • Stamper.

   

  En dan nu even de stand van zaken. De huilebalken van de AOS kunnen gewoon stoppen. Maar dan omroep 036...wat triest. Heel lang de grootste verhalen en wat is daar tot nu toe van waargemaakt...niets! M036 (Miermans 036) heeft niets te bieden, op de internet pagina (in deze tijd moet dat dé startplek zijn) is het nieuws altijd dagen, zelfs weken oud. Het sportprogramma is de enige stabiele factor maar echt verschrikkelijk slecht in alle opzichten. Een jongerenprogramma is er ook maar dat doen duizenden jonge vloggers 10x keer zo goed. Iedere bezoeker van de lokale ondernemers borrel (althans degenen die niet genoeg normaal werk hebben) hebben inmiddels een eigen programma en op elke foto op internet staat nog steeds Miermans zelf vooraan. De enige kijkers zijn de deelnemers want het is niet om aan te zien. Een normaal bedrijf gaat hier echt niet aan meedoen. Na een 6 maanden actief is het wel duidelijk: dit wordt helemaal niets. Echt heel erg jammer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert