Luchttoerisme Defqon.1 en Lowlands aan banden

BIDDINGHUIZEN
Het vliegverkeer boven Biddinghuizen wordt tijdens de festivals Defqon.1 en Lowlands aan banden gelegd. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu neemt deze maatregel op verzoek van burgemeester Aat de Jonge van Dronten. Die wil de veiligheid van de festivalbezoekers waarborgen.

De festivals blijken veel luchtverkeer aan te trekken. Dit heeft mogelijk te maken met de nabijheid van vliegveld Lelystad. Volgens de staatssecretaris heeft het luchttoerisme in het verleden tot gevaarlijke situaties geleid.

Tijdens de festivals geldt nu een verplichte vliegrichting. Ook moet het vliegverkeer zo ver van het festivalterrein blijven dat er niet over de mensenmenigte wordt gevlogen.

reacties (5)

 • Hendrik

   

  Gek dat ik daar nog nooit wat over gehoord heb de afgelopen jaren met betrekking tot de pinkster bijeenkomsten van Opwekking. Kennelijk is dat dan geen publiek wat reklame-vliegers aantrekt. Of ze vinden het niet erg dat daar wel een vliegtuig op neer kan storten....

  reageer
 • Men moet omvliegen voor 60.000 mensen, maar er wordt wel over steden gevlogen. Dan gaat dit dus helemaal niet om veiligheid, ik denk idd ook dat het om het bestrijden van reclamevliegtuigjes gaat.

  reageer
 • Henk

   

  Haha echt weer een actie van Aatje praatje. Al jaren is er een vliegverbod boven Lowlands en Defqon wat hij zelf heeft afgekondigd. Ken uw eigen dossiers praatjesmaker

  reageer
 • Brinkman

   

  Dit is puur en alleen om de reclame vliegtuigen te weren die niet betalen om reclame te maken.

  reageer
 • Ron

   

  Mooi. Kan iedereen zijn drone veilig laten vliegen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert