Burgemeester: stad ontwikkelt zich positief

LELYSTAD
De Lelystadse burgemeester Margreet Horselenberg is zeer te spreken over de ontwikkeling die de stad onder haar leiding heeft doorgemaakt.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, zegt Horselenberg dat Lelystad in een stijgende lijn is terecht gekomen, en dat de stad de economische crisis goed is doorgekomen.

In haar terugblik noemt Horselenberg het burgemeesterschap in Lelystad zwaarder dan in andere steden, omdat zich voortdurend vreemde incidenten voordoen, zoals Jack de Prikker die willekeurig mensen neerstak.

reacties (16)

 • Rob

   

  Wij van WC eend.....

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat iemand zo zelfvoldaan en zonder enige zelfkritiek afscheid neemt. Er zijn nog wel een paar dossiers waaronder Lelystad lijdt. De PvdA heeft deze stad in de jaren volledig laten ontsporen met verkeerde keuzes in onderwijs (meer stenen dan kwaliteit), grondzaken (meer was beter en geld te over), bouw (vooral de verkeerde doelgroepen aantrekken en nog meer projecten starten). Ook de lokale ondernemer werd en wordt gepasseerd door vriendjes van buiten. We hebben een werkbedrijf dat valse concurrentie in de hand werkt, doelgroepen beleid waarbij talent niet telt. Nu weer een Campus, van stenen en extra woningbouw. Toevallig allemaal PvdA dossiers? Als het glas halfvol is klotst het bij deze partij al over de rand in een stad met een schuld van meer dan 450 miljoen. De winkels staan leeg, de werkloosheid is hoog, het inkomen laag. En toch een topstad! Tijd voor een nieuwe burgemeester die de leiding wel pakt en de Raad voor zich wint. Tijd voor de grote schoonmaak, met harde hand.

  reageer
 • Joep meloen

   

  De economische crisis goed doorgekomen, vanaf die zin ben ik gestopt met lezen. Dus daar zitten we niet meer in? Man man man...ow wacht nu ben ik pessimistisch natuurlijk. Ik vind het allemaal wel gescheten.

  reageer
 • Henk

   

  Och jee heeft ze het nu nog steeds over jack de prikker. Jaren geleden en al bij iedereen ui thet hoofd behalve uit haat hoof. Kennelijk daarna niks meer gebeurd. Tijd voor pensioen!

  reageer
 • Snuffelaar

   

  Mensen, mensen, het was een niet erg slim interview met een tikkie veel zelfvoldaanheid en niet veel oog voor de rollen van de ambtenaren en de gemeenteraad. En alsof akkefietjes als de Prikker in andere steden niet voorkomen. Kom nou toch..., daar gebeuren nog veel ergere dingen. Maar mevrouw Horselenberg was wel een aardige vrouw - ondanks haar politieke kleur - en laten we haar afscheid nu niet verpesten met zoveel zurigheid. Dat verdient ze nu ook weer niet en wat hebben we daar nu aan. Gewoon hopen op de nieuwe burgemeester.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  De Lelystadse burgemeester Margreet Horselenberg is zeer te spreken over de ontwikkeling die de stad onder haar leiding heeft doorgemaakt. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, zegt Horselenberg dat Lelystad in een stijgende lijn is terecht gekomen, en dat de stad de economische crisis goed is doorgekomen. In haar terugblik noemt Horselenberg het burgemeesterschap in Lelystad zwaarder dan in andere steden, omdat zich voortdurend vreemde incidenten voordoen, zoals Jack de Prikker die willekeurig mensen neerstak Waar baseert de burgemeester op dat het economisch goed gaat met Lelystad? Er zijn mijn inziens geen sterke houdende argumenten die dit kunnen onderschrijven, sterker we kunnen eerder stellen dat onder het bewind van deze burgemeester alias de diva bepaalde zaken in Lelystad er enorm op achteruit zijn gegaan (bezuinigingen in het sociaal domein). Lelystad is straks verlost van een bestuurder die geen tot weinig feeling heetf met haar inwoners. In Zaandam stonden ze niet om haar te springen na een periode als wethouder, Doetinchem waren ze na een periode als burgemeester al klaar met haar (zelfs der eigen partij) en als klapper op de vuurpijl heeft deze burgemeester 10 jaar lang Lelystad mogen besturen met geen enkel resultaat! Het benoemen van Jack de Prikker toont aan dat ze is blijven hangen en niet vooruit kijkt naar de uitdagingen en problemen die Lelystad heeft. Als inwoner, de nieuwe burgemeester kan wat mij betreft maar niet al te vroegen komen.

  reageer
 • renew

   

  Zelf reflectie is wat vele pvda bewindslieden ontbreekt. Dus ook bij Horseleberg.

  reageer
 • Esveen

   

  Ja dat zien we met een half leeg winkelcentrum. Een kwart vol Smedinghuis en een bijna verlaten Computer Uitwijk Centrum. De Doetinchemse aap komt te laat uit de mouw. Snel naar 1 september.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik weet net als vele anderen, dat het willen blijven werken na borstkanker een stevig mooie, en respect oproepende daad is, vooral ook ondersteunend voor jezelf om niet geheel in zo'n ziekteproces te hoeven verdrinken. Sommigen hebben daarbij geluk, anderen niet. Maar het word tevens steeds duidelijker dat de poging onze economie te beheersen, te verklaren of te begrijpen nog lang niet van tafel kan worden geschoven. Wat dat betreft lijkt zij op het weer, ze is niet te voorspellen en dus ook niet te vertrouwen. De crisis waar burgemeester al overheen lijkt te zijn gesprongen geldt niet voor veel Lelystedelingen. Denk aan woningtekort, oplopende uitkeringen en het slecht functioneren van de taken die de WMO medewerkers tot uitvoer moet brengen.

  reageer
 • Lelystedelijg

   

  Gaat het met Lelystad economisch beter? Ik denk het niet. Kijk eens naar de leegstand in de Gordiaan, financiële positie van de Agora, 60% van de inwoners die financiël afhankelijk zijn van de overheid, etc. etc. Droom maar verder.

  reageer
 • frits

   

  In andere middelgrote steden heb je ook incidenten op het gebied van geweld, autobranden, drugskwekerijen. Dat is echt niet typisch iets voor Lelystad. Het burgermeesterschap van Lelystad is dus echt niet zwaarder dan in vergelijkbare steden; wat een zelfpronkerij. Overigens geeft de burgemeester ook geen leiding aan de gemeente. Formeel is de raad het hoogste bestuursorgaan in de gemeente, behalve voor de taken op het gebied van veiligheid en openbare orde waar de gemeente zelfstandig bestuursorgaan voor is, en waar Lelystad volgens haar eigen woorden dus met meer vreemde incidenten te maken gehad heeft (geen teken dat Lelystad goed oo weg is). Dus mevrouw Horselenberg kan niet met de veren strijken dat het (economisch) beter gaat met de stad. Voor zoverre dat al waar is, want Lelystad scoort vooral hoog als het gaat om het aantal mensen dat van een uitkering leeft. Volgens mij mogen we blij zijn dat ze binnenkort haar biezen gepakt heeft.

  reageer
 • Eric

   

  Ze heeft gelijk. De beste stuurlui staan aan wal. Ze heeft het goed gedaan en Lelystad zit in een duidelijke opwaartse spiraal.

  reageer
 • Rob

   

  "Duidelijk opwaartse spiraal?" Waarnaar refereert u precies? Voor de duidelijkheid.... Het gaat over Lelystad.

 • Lies

   

  Vindt ze dat echt? ik zie alleen maar meer verloedering hoe respectloos men met elkaar en de natuur omgaat. Dus nee, ben het niet met haar eens!

  reageer
 • Roel

   

  Dat is niet typisch een Lelystads probleem hoor!

 • Jond

   

  Als ze dit echt denkt is ze waarschijnlijk al een jaar of 10 niet op straat geweest en heeft ze zelden een inwoner gesproken!!

  reageer
 • Frits

   

  Nee, natuurlijk niet, ze zit altijd in een taxi. En voor die paar keer dat ze niet in een taxi zit, heeft ze een vergunning om zo dicht mogelijk bij de ingang van het stadhuis te kunnen parkeren. In tegenstelling tot gehandicapten, die mogen niet vlakbij de ingang van het stadhuis parkeren, maar moeten vanaf de Kijkshop of de ING maar naar het stadhuis zien te strompelen. Maar ja, een echte PvdA-politica vindt zichzelf belangrijker dan gehandicapten.

 • Rob

   

  "wij van WC-Eend vinden......." Taxiwereld zal nooi meer hetzelfde zijn.....

  reageer
 • Bas

   

  Jack the prikker is een man uit Almere en ik vraag mij af of hij niet alweer vrij is. Zou me niets verbazen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert