Circusschool Balans met opheffing bedreigd

ALMERE
Circusschool Balans in Almere wordt in haar voortbestaan bedreigd. De circusschool geeft al bijna 25 jaar op de woensdagmiddag les aan kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Per juli zal oprichtster Henny Drieling de ruimte die zij huurt in theater en cultureel centrum De Glasbak moeten verlaten.

Welzijnsstichting De Schoor, waaronder De Glasbak valt, heeft Drieling een document laten tekenen waarin staat dat zij akkoord gaat met het verlaten van de locatie. Drieling zegt nu in een verklaring dat zij zich onder druk gezet voelde. Ook zegt ze niet goed te kunnen lezen en schrijven. Ze merkte pas later waarvoor zij precies had getekend.

De Schoor, die niet bereikbaar was voor commentaar, heeft Drieling beloofd op zoek te gaan naar een gelijkwaardige locatie. Dit heeft tot op heden nog geen aanvaardbaar alternatief opgeleverd.

reacties (6)

 • De Schoor, Welzijn in Almere

   

  Elke Almeerder die een ruimte huurt in een accommodatie van De Schoor sluit elk jaar opnieuw een huurovereenkomst af onder dezelfde voorwaarden. Mevrouw Drieling heeft dan ook geen extra document getekend. Vanwege het teruglopend aantal deelnemers (3 tot 6 kinderen per keer) hebben we in deze grote zaal geen nieuwe huurovereenkomst kunnen aangaan voor het nieuwe seizoen. We benutten de ruimtes in accommodaties zo goed mogelijk zodat zoveel mogelijk Almeerders van deze maatschappelijk voorziening gebruik kunnen maken. Het was geen makkelijke afweging want het voortbestaan van de circusschool gaat ons ook zeer aan het hart. Vandaar dat we mevrouw Drieling hebben ondersteund in zowel de zoektocht naar een andere locatie als om de verhuizing voor haar te regelen. In samenwerking met de gemeente hebben we mevrouw Drieling inmiddels vier andere locaties kunnen aanbieden die mevrouw Drieling om verschillende redenen heeft afgewezen. We onderzoeken op moment nog twee opties.

  reageer
 • frits blok

   

  Die circusschool is al jaren lang niet meer veilig. Er zijn louter bejaarde begeleiders. Te oud om een kind op te kunnen vangen van alle gevaarlijke toestellen en circusatributen. Hele verstandige zet van de stichting. Sneu voor Hennie, maar ze moet beseffen dat het 2016 is.

  reageer
 • Ik

   

  Hoezo gevaarlijk? Hoeveel doden en gewonden zijn er dan volgens u wel gevallen? En bij het voetballen? Afschaffen dus dat voetbal !

 • Dr.Jake

   

  Tja getekend is getekend. Waar zouden we blijven waar een gezette handereking opeens niet zou gelden. En circus is zo van het vorig millenium.

  reageer
 • Hendrik Verwoerd

   

  Er lijkt me ook niet echt behoefte meer aan een circusschool in deze tijd. Zeker niet als ze er maar tot hun twaalfde terecht kunnen. Hoeven acrobaten, trapeziisten en dompteurs heeft deze school in due 25 jaar voortgebracht?

  reageer
 • Sylvia

   

  Het is een kindercircus school. Voor kinderen van de basisschool. Gewoon op de woensdagmiddag. Op de middelbare school wordt het lastig om op de woensdagmiddag een vaste activiteit te hebben. Op een hoge eenwieler fietsen, een menselijke piramide maken, draad lopen. Dat kan niet iedereen en jij als kind op de circusschool mooi wel. Dat is toch geweldig en dat geeft ze zo veel zelfvertrouwen. Het heeft mijn zoon in ieder geval bijzonder goed gedaan. Vind het echt heel erg jammer dat het zou moeten stoppen omdat De Schoor voor de opslag ruimte en de zaal huur op woensdag middag veel meer inkomsten kan krijgen van andere verenigingen of clubs. Huur opzeggen komt natuurlijk vaker voor en daar zou op zich niks mis mee zijn. Maar de manier waarop het is gebeurd dat kan echt niet door de beugel want ik weet zeker als Henny de inhoud van het contract had gekend zij echt niet getekend had. Ze hebben haar willens en wetens in de maling genomen. Bovendien zijn er weinig tot geen geschikte locaties. Henny Drieling is al behoorlijk op leeftijd, laat ze lekker nog even haar gang gaan in de zo vertrouwde glasbak en genieten van de kinderen die zo graag de kneepjes van het circus vak wil leren. Ik heb zeer veel respect voor Henny Drieling. Maar wel een dame op leeftijd. Haar nu laten stoppen... ik hou mijn hart vast.

 • Sylvia

   

  Ik ken Henny Drieling heel erg goed. Zij kan inderdaad niet lezen en schrijven maar dan ook echt helemaal niet! Ze steekt dat niet onder stoelen of banken en menigeen weet hier dan ook van. Hoe durven ze haar dat te laten tekenen zonder dat ze de inhoud kan lezen. De Schoor zou zich heel diep moeten schamen. Mijn zoon heeft er een flink aantal jaren bijzonder veel plezier gehad. En nu nog steeds mogen veel kinderen zich soms even een artiest voelen en in het middelpunt van de belangstelling staan. Dit mag echt niet verloren gaan. Ik ga een actie opstarten want dit is onacceptabel.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Onkunde/onwetenheid behoef voor schade/straf niet! Anders stelt zich iedereen opeens dom/analfabeet als het even niet goed uitkomt dat contract etc.

 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  En waarom wil de ONWELZIJNSSTICHTING De SCHOREM de circusschool uit de locatie hebben ?!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert