Vier miljoen euro voor verhuizing Atlantis

ALMERE
De deal tussen de gemeente Almere en wokrestaurant Atlantis omvat 4 miljoen euro. Voor dat bedrag verhuist het restaurant naar Almere Poort. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

Het perceel moet op 1 januari 2018 worden opgeleverd aan Rijkswaterstaat. Dit is nodig voor de verbreding van de A6 en de komst van de Floriade 2022. Atlantis verhuist naar een plek in de buurt van de Topsporthal, waar een nieuw restaurant wordt gebouwd dat bijna twee keer zo groot is als het huidige wokrestaurant.

De gemeente en Atlantis hebben drie jaar lang onderhandeld over de verhuizing.


reacties (29)

 • Nora

   

  Ze hebben toch geld genoeg om uit te geven, het is toch van de burgers daarom kunnen ze het makkelijk uit geven volgen jaar gaat alles weer om hoog bij de gemeente en wij maar betalen

  reageer
 • Marcis

   

  Floriade is alleen maar aangetrokken omdat ze de grond willen hebben voor nieuwbouw. Als zoveel Almeerders het leuk vinden aan het strand daar en mensen graag op de camping staan daar dan zullen er ook wel graag rijke mensen willen wonen als we er een dure Wijk neer planten! Maar hoe komen we nu aan die grond,,,,, jaar beginnen gewoon met een floriade,,, ok die zal verlies lijden maar dat verdienen we terug met de verkoop van de btw vrije grond!! En die paar minder rijke die zich daar nu vermaken...... Ach ja jammer dan. En er komt op steenworp afstand een pretpark,,, veel fijner om daar een woonwijk naast te hebben dan een camping! Stel je voor dat die gasten die het Pretpark bezoeken op de camping gaan staan en langer blijven en God mogen het verbieden ook nog geld in de stad uitgeven!! In ieder geval, atlantis. Gefeliciteerd!!

  reageer
 • Faerie

   

  Mensen van Atlantis, leuk voor jullie, maar wees zo netjes om dan elke Almeerder uit te nodigen voor een gratis diner. Kunnen jullie gelijk de nieuwe locatie en (hopelijk) een nieuw concept testen (want wat jullie nu hebben is niet bijzonder). Doen jullie dat goed, dan is het meteen een manier om mensen (weer) aan jullie te binden.

  reageer
 • Henk

   

  Wethoudertje Herrema, smijt graag met geld van een ander. In dit geval gemeenschapsgeld. Almere geeft graag veel geld uit aan bodemloze projecten. Het kan in Almere, zullen we maar denken.

  reageer
 • Danny

   

  Voor 4 mil. mogen ze mijn huis ook wel kopen. Ik zal dan niet meer klagen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Alles draait om die irritante geldslurpende Floriade, de rest van Almere mag verrekken wanneer wordt er weer onderhoud in de wijken gedaan? O nee geen geld voor moet naar die bodemloze put......vier miljoen weer hoppa en wat volgt er nog? Mensen stemmen op partijen die er tegen zijn en die hele zooi afblazen !!! Het kan nog in Almere....red Almere uit deze afgrond wat de Floriade heet...........

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De wijk wordt prima onderhouden. U zeurt over niet bestaande problemen.

 • Iebee

   

  Hoepel toch op met die Floriade.......!!!!!

  reageer
 • kees d.

   

  Rijke VVD stad dat Almere. Het geld kan gewoon niet op.

  reageer
 • H.Visser

   

  Oh waar zijn we toch mee bezig met die Floriade? Een project waarmee we straks op de geldblaren zitten. Atlantis uitkopen. Straks heeft de gemeente een nog groter begrotingstekort wat ten koste gaat van wat thans ook al het probleem is nl, onderhoud aan de woonwijken en de straten. Na 20 jaar muziekwijk bijvoorbeeld is er nog niets gedaan aan de stoepen. Het ziet er gewoon niet uit.

  reageer
 • Enna

   

  Helemaal mee eens. Als ik mijn kleinzoontje op z'n fietsje zet op het" voetpad " valt ie direct het taluut af. Ouderen kunnen er helemaal niet lopen. Woon hier al 26 jaar en nog nooit onderhoud geweest. Ook al een paar jaar geleden raadsleden op visite gehad en waren het eens. Maakt niks uit. Wacht maar tot het een keer echt winter wordt.dan gaan er ongelukken gebeuren. Stoepen scheef, putdeksels die 10 cm boven de scheve stoep uitsteken, strooien doen we ook al niet meer en waar de oudjes hun auto staat wordt geen sneeuw geruimd of gestrooid. Hoe komen die mensen dan nog bij auto, bus of supermarkt? Schandalig, mensonterent en ongelofelijk!

 • Enna

   

  Let op lieve, eerlijke hardwerkende, veel belasting betalende mensen in Almere. Wij zijn te netjes. Wij schrijven het van ons af en laten het over ons heen komen. Dit project gaat ons 50 miljoen opbrengen en 150 miljoen kosten. We kunnen er nog van af hoor. Kies dan bij de verkiezingen volgend jaar niet voor de partijen die voor de floriade zijn en stem op een partij die desnoods tegen uw principes ingaat. De grote trekkers zijn pvda/VVD en d66 geweest en Almere Partij heeft de doorslag gegeven. Heer Huis is nu wethouder... Het kan in Almere. Het kan nog steeds in Almere. Afstand nemen van de Florijnenriade. Stem volgend jaar voor een partij die tegen is.

  reageer
 • Antje Ha

   

  De verplichtingen zijn bindend. Ook voor een volgende gemeenteraad en B+W

 • Opa AP😡

   

  U verwart de Almere Partij met Leefbaar Almere. ( Hr. Huis is LA). Volgend jaar zijn er landelijke verkiezingen dus U moet even wachten tot 2018 om op de Almere Partij te kunnen stemmen die GEEN voorstander is !!!

 • Steven Stedenwijker

   

  Wat een zakkenwassers. Dat is wel erg ruim betaald voor een afgeschreven houten pand wat nog nooit goed gelopen heeft als restaurant. Waarschijnlijk is de grond niet eens eigendom. Op die manier zal de camping die wel goed functioneert met een miljoentje of tien afgedaan moeten worden.

  reageer
 • yvo ysbrandis

   

  Leuk voor alle 60 plussers in Almere. Het begint er nu op te lijken dat het voor hun door de gemeente georganiseerde evenement er echt gaat komen. Je kunt je wel afvragen of die 93 miljoen niet voor andere zaken voor de ouderen gebruikt had kunnen worden. Voor dit bedrag had je ook een behoorlijk aantal seniorenwoningen kunnen bouwen.

  reageer
 • Hannes

   

  Hoezo Rijkswaterstaat het terrein nodig hebben voor de verbreding van de A6,. Als de Floriade daar niet was gepland, dan heeft Rijkswaterstaat het terrein ook niet nodig... Fundamenteel gezien een slappe specie van de leden van de vrijmetselarij, en dat zal nog lang "tenzij" nog lang door modderen!!.. Continuïteit; is zeer afhankelijk van de ligging van een project of bedrijf!. Inzicht en kenmerken ontbreken daaraan.. Daar is het project op een langetermijnvisie veel te hoog gegrepen..Nogmaals een veranderde en groeiende Continuïteit bereik je meer mee met een degelijke samenwerking,"en dat is al een veel besproken visie voor de toekomst.". Endaar bedoel ik mee het hart van het "Kasteel". .Dat geeft zeker een stevige Fundering, om velen projecten verder te laten ontwikkelen..En daar zal de nieuwe informatie/duurzame technologie en telewerken zijn weg ten alle tijden in kunnen vinden.!!. .Zes jaren vuurwerk afsteken je kijkt er naar en het is zo weer verdwenen..Een halfjaar Floriade je kijkt er naar en het is zo weer verdwenen. Dus zorg voor goede vaste fundering, waar de burger generaties jaren van kunnen profiteren!!... Mijn visie je bent een rund als je teveel met het mooie Eiland stunt!!.

  reageer
 • Hannes

   

  Als men bepaalde analyse overschrijdt. Bepaald het de voortzetting van de Continuïteit!. En dat kan alleen worden verworven door een goedwerkende samenspel!. Rekening houdend met de versnelde en nieuwe technologie.. En deze kennis is voor de toekomst van wezenlijk belang!." Maar dan niet in het geniep voor eigenbelang!."

 • Ted

   

  4 miljoen die lachen zich rot daar bij Atlantis.

  reageer
 • Andries K

   

  De verloren schat 'Atlantis'. Wat een giller! Nou ik zou zeggen morgen tegen de vlakte en nergens wat nieuws bouwen, maar rapido weg uit dit land. Met 4 miljoen kun je veel meer leukere dingen doen. Rijmt ook nog.

 • Sam

   

  Dat is dus ongeveer 20 euro per inwoner van Almere.

  reageer
 • Klaas

   

  Ik mag nu aannemen dat ik als belastingbetaler van de gemeente Almere gratis kan komen eten? 4

  reageer
 • Beschamend!!

   

  In deze tijd leven wij!Op een nette manier benoemen we het omkoopgeld. Dan te bedenken dat het ook nog gemeenschapsgeld is. Het is zeer beneden peil dat armlastige burgers door dergelijke bestuurders belastinggelden zien vervliegen.

  reageer
 • Mart

   

  Dit levert Atlantis niets op, gedoemd om te mislukken. Bad deal.

  reageer
 • 13xx

   

  Ik ben benieuwd hoeveel camping Waterhout krijgt

  reageer
 • Jan

   

  De camping krijgt 6 miljoen mee. Let maar op. Haven 10 miljoen. Het geld wat de gemeente weg geeft is toch van de burger. Eventuele te korten vullen we aan met extra hoge ozb belasting. Met dank aan de PvdA, onze ondernemende Staatspartij. Koekoek

 • Paul

   

  Atlantis is spekkoper

  reageer
 • Dennis

   

  Belachelijk!!! Laat de ouderen verrotten. Laat de buschauffeurs verrotten. Laat de jeugdinstellingen verrotten. Maar laten we vooral voor wat bloemetjes miljoenen trekken. Waar gaat het heen met de wereld

  reageer
 • Dirk2

   

  Atlantis van Harte! Top gedaan! Veel succes, kom zeker eten!!! De PvdA strooit weer met de winst die er niet is! Wat heerlijk toch...

  reageer
 • dirk

   

  Valt mee toch? Verhuiskosten, klandizie kwijt, minder inkomsten. Vind het nog een redelijk laag bedrag.

  reageer
 • Enna

   

  4 miljoen een laag bedrag? Menigeen zou het liever aan zorg en minder bedeelden besteden, dan is het een heel groot bedrag

 • Ed

   

  ???? Heb hier geen woorden voor.

  reageer
 • lezer.

   

  Vandaar die glimlach van oor tot oor bij de restauranthouders. Ik zeg petje af voor deze mensen. Goed onderhandeld!

  reageer
 • Rutger

   

  Bij Camping Waterhout worden ze vanavond dronken van geluk. Die kunnen minimaal 25 miljoen eisen.

  reageer
 • Griet

   

  Heerlijk. Wat zal die mevrouw van de camping nu balen...

  reageer
 • Antje Ha

   

  De camping zal gewoon betaald moeten worden . U heeft geen idee van recht. En waarom denkt u leedvermaak te kunnen hebben?

 • Ik

   

  Dus weer 4 miljoen van de "winst" van de Floppiade af, en dan moet ook de camping nog uitgekocht worden.

  reageer
 • Frenky

   

  En toen kwam de Floriade al op 93 + 4 is 97 miljoen euro..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert