Rechter buigt zich niet over beheerplan Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Vr 17 juni 2016 | 19:07 • Vrijdag 17 juni 2016 | 19:07
De Raad van State velt geen inhoudelijk oordeel over het beheerplan voor de Oostvaardersplassen. Dat blijkt uit een uitspraak van de bestuursrechter eerder deze week.

Vier partijen, onder wie Lelystedeling en oud-beheerder van de Oostvaardersplassen Nico Dijkshoorn, waren naar de Raad van State gestapt omdat ze het niet eens zijn met een aantal punten in het beheerplan.
Zo wordt voorgesteld om het waterpeil in de Oostvaardersplassen te verlagen, om de vogelstand te helpen. Maar volgens Dijkshoorn is deze maatregel juist funest voor veel vogelsoorten in het natuurgebied.

De Raad van State buigt zich niet inhoudelijk over de kwestie, omdat de rechter slechts over een aantal onderdelen in het beheerplan uitspraak kan doen. Het bezwaar van de vier partijen valt daarbuiten. Jammer, vindt Dijkshoorn. Hij hoopt daarom dat de provincie er uiteindelijk alsnog voor kiest om het natuurgebied gefaseerd droog te leggen, in plaats van achtereenvolgens een paar jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel