'Filmsetcruises' langs set van oorlogsfilm

URK
Veer- en rondvaartboot De Zuiderzee uit Urk gaat over twee weken beginnen met zogenoemde filmsetcruises. De Amerikaanse regisseur Christopher Nolan begint dan met de opnames van de Hollywoodfilm Dunkirk/Bodega Bay voor de kust van Urk.

Kapitein Riekelt Brouwer van De Zuiderzee wil passagiers de kans geven vanaf het water achter de camera's langs op de filmset te kijken. Brouwer verwacht een heel spektakel omdat er onder meer vliegtuigonderdelen gekatapulteerd zullen worden. Dit gebeurt vanaf een ponton en dat is vooral goed vanaf het IJsselmeer te zien.

Regisseur Nolan koos voor het IJsselmeer als opnamelocatie omdat er ondiep water is. De voormalige bouwlocatie van het windmolenpark van Siemens op de havenkade is de uitvalsbasis voor de filmset. Bij de haven van Urk ligt inmiddels een replica van een Brits Spitfire jachtvliegtuig. Ook komen er diverse boten in de haven die voor de oorlogsfilm worden gebruikt.

Dunkirk moet in de zomer van 2017 in de bioscopen draaien.

reacties (4)

 • Jos

   

  Mogen ze ook in de rolmops.

  reageer
 • Knielus

   

  Dan kom je lekker komkommerschijfjes uitdelen toch? U bent van harte welkom

  reageer
 • Jos

   

  Dit zal nog wel een tijdje groot nieuws blijven op Omroep Flevoland. Het andere nieuws is, dat ik binnenkort de komkommers in het kasje op mijn volkstuin kan gaan oogsten. 2016 wordt een goed jaar.

  reageer
 • Kees

   

  Wat kijkt die meneer benauwd op de foto.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert