'Filmsetcruises' langs set van oorlogsfilm

URK • Za 18 juni 2016 | 16:35 • Zaterdag 18 juni 2016 | 16:35
Veer- en rondvaartboot De Zuiderzee uit Urk gaat over twee weken beginnen met zogenoemde filmsetcruises. De Amerikaanse regisseur Christopher Nolan begint dan met de opnames van de Hollywoodfilm Dunkirk/Bodega Bay voor de kust van Urk.

Kapitein Riekelt Brouwer van De Zuiderzee wil passagiers de kans geven vanaf het water achter de camera's langs op de filmset te kijken. Brouwer verwacht een heel spektakel omdat er onder meer vliegtuigonderdelen gekatapulteerd zullen worden. Dit gebeurt vanaf een ponton en dat is vooral goed vanaf het IJsselmeer te zien.

Regisseur Nolan koos voor het IJsselmeer als opnamelocatie omdat er ondiep water is. De voormalige bouwlocatie van het windmolenpark van Siemens op de havenkade is de uitvalsbasis voor de filmset. Bij de haven van Urk ligt inmiddels een replica van een Brits Spitfire jachtvliegtuig. Ook komen er diverse boten in de haven die voor de oorlogsfilm worden gebruikt.

Dunkirk moet in de zomer van 2017 in de bioscopen draaien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel