Man met ongeldig rijbewijs van dijk geplukt

LELYSTAD
De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Oostvaardersdijk bij Lelystad een man aangehouden die nog voor zo'n 1.500 euro aan boetes had openstaan. Ook reed hij met een ongeldig rijbewijs.

Hij reed in de nacht van zondag op maandag over de Oostvaardersdijk. Naar eigen zeggen had hij het stuur overgenomen van zijn vriendin, die zich niet lekker voelde. Het rijbewijs van de man is in 2014 ongeldig verklaard. Verder moest hij nog boetes betalen voor een vervallen APK en voor het rijden met een onverzekerde auto.

De man is meegenomen. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Zijn auto mocht hij houden. De vader van de bestuurder betaalde de openstaande boetes.

reacties (8)

 • Henk

   

  Ach al die reacties van die mensen als er dit soort berichten staan. Auto afpakken, auto vernietigen etc etc. Kijk toch eens in de wet dat kan helemaal niet en het mooiste....... U heeft zelf de regering gekozen die deze wet heeft gemaakt. U bent dus medeschuldig aan deze wet, kunt beter volgende keer niet op de VVD stemmen

  reageer
 • Ben

   

  Boetes voor ONVERZEKERD rijden en geen APK, bovendien ongeldig dus GEEN rijbewijs: Als u door zo'n verkeersaso wordt platgereden zal uw instelling mogelijk veranderen? En 1500 Euro boete is waarschijnlijk niet voor fout parkeren.

  reageer
 • Geertruida

   

  En hele diep zucht inderdaad.

  reageer
 • Ron

   

  Auto mocht hij houden... zucht.

  reageer
 • KarelK

   

  Wederom hulde aan de politie!! Maar weer mooi van de weg geplukt. Jammer dat hij zijn auto mocht houden, want nu gaat hij straks weer rijden want zijn vader betaalt blijkbaar en z'n vriendin zal zich naast hem wel eens meer niet lekker voelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark, Dronten

   

  Zijn auto mocht hij houden ... Daar zit nu juist een pijnpunt. Auto invorderen en een tijd achter een hek zetten zou meer op z'n plaats zijn. Nu stapt hij straks weer in die auto terwijl hij waarschijnlijk nog niet gekeurd is, verzekerd is en een geldig rijbewijs heeft.

  reageer
 • Lelystad

   

  Je aan de wet houden, dat scheelt boetes en dan kun je leukere dingen met jouw geld gaan doen.

  reageer
 • han.

   

  Tja je boetes niet betalen is zo'n beetje de ergste misdaad die je maar kunt bedenken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert