Geen bezwaren tegen Flevokust

LELYSTAD
Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Flevokust bij Lelystad. Volgens de gemeente Lelystad komt de aanleg daarmee een stap dichterbij.

Ingenieursbedrijf Tauw moet nu allerlei onderzoeken doen en uitrekenen wat het kost om het terrein bouwrijp te maken.
Daarna kan de gemeente het bouwrijp maken van het gebied aanbesteden.

De gemeente verwacht dat eind 2017 het terrein bouwrijp is. Dat duurt zo lang, omdat de grond stevig genoeg moet zijn voordat bedrijven kunnen begin met de bouw van een bedrijfspand.

reacties (10)

 • Frans

   

  Tja, het gaat over het bestemmingsplan. Dat is goedgekeurd. Met een bedrijvenlijst die we wilden. En ja inhuur omdat we geen kwalietsambetenaren meer zouden hebben? Dat zou de raad sichaan moeten trekken.

  reageer
 • Thomas

   

  Neem het aan van iemand die een tweemans team van Tauw bij een inschrijving verpletterde in de eerste vier maanden na afstuderen dat hij zijn werk deed: De gemiddelde ambtenaar krijgt een stuk meer gedaan. ....Rekent daar bovendien geen € 115-140 per uur voor.

  reageer
 • John

   

  Die inhuur betreft heel vaak de ambtenaar die voor zichzelf is begonnen of bij een bureautje werkt.... En die werkt hetzelfde aantal productieve FTE als toen hij of zij ambtenaar was... Dus dit is weer een kulargument

  reageer
 • Antje Ha

   

  Nonsens. Weet u wel hoe weinig bruikbare uren er uit een ambtenaren FTE komen.

  reageer
 • KC

   

  Voor de uurtarieven van Tauw kan weer 2 of 3 goede ambtenaren in dienst nemen, die in het verleden zijn wegbezuinigd. Het lijkt wel de Floriade in Almere die 520.000 euro moet inzetten voor extra inhuur.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Makkelijke redenatie... Er zijn vele ambtenaren wegbezuinigd de afgelopen jaren, dat noemen we besparen op de vaste kosten. De consequentie is dan ook dat je specialisten moet inhuren.... Dat noemen we variabele kosten. Dat je uiteindelijk kennis kwijtraakt en uiteindelijk duurder uit bent als gemeente is de korte termijn visie van de gemeenteraad/college. Maarja die zitten er ook maar voor een paar jaar en die willen scoren met bezuinigingen op het apparaat..... Uiteindelijk is de burger duurder uit... Maar daar hoor je niemand over.

  reageer
 • Thomas

   

  Alle ambtenaren die dat deden zijn wegbezuinigd. Gemeentes kunnen zoiets niet meer zelf. Wel is Tauw een van de grote oude dinosaurussen waar veel directeuren die van geld houden op zitten, die nogal vorstelijke uurtarieven in rekening brengen. Het probleem is dat de jonge eerlijke ambtenaren destijds ontslagen zijn, en wat overbleef zijn de babyboomers die vriendjes hebben bij grote bedrijven, waardoor ze een dure dinosaurus inhuren in plaats van een kleiner jonger en dynamischer bedrijf. Het inkopen van grote namen voor prestige en vriendjespolitiek kost gemeentes in Nederland elk jaar miljarden. Een tent al Compaanen bestaat zelfs puur bij gratie van dit nepotisme.

  reageer
 • Dat U nu OVERAL verstand van heeft, een normaal mens heeft dat niet. Daarvoor zijn er specialisten, die NIET alleen maar met hun onderbuik gevoelens werken.

  reageer
 • Bb

   

  En wat gebeurd er als ze weer eens niet goed uitrekenen wat het kost

  reageer
 • stop

   

  Waarom weer een duur ingenieursbureau inschakelen? Wat voor kwaliteit ambtenaren hebben we in Lelystad, als we dat zelf niet kunnen? Zorg eerst eens voor kwalitatief personeel binnen je organisatie..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert