Oplichters stelen auto's via Rabobank-app

ALMERE
Oplichters in Almere misbruiken de laatste weken steeds vaker de betaalapp van de Rabobank om auto's mee af te rekenen. De oplichters benaderen aanbieders van auto's en maken het geld voor de ogen van de verkoper over via de app van de Rabobank.

In werkelijkheid wordt het geld niet overgemaakt, maar dat lijkt wel zo omdat de app niet meteen aangeeft of degene die er mee betaalt daadwerkelijk voldoende saldo heeft. De oplichters geven aan dat het overschrijven enkele uren kan duren en laten de auto dan vast op hun eigen naam zetten. De verkopende partij kan vervolgens fluiten naar haar geld.

De Almeerse politie heeft de oplichters geconfronteerd met deze werkwijze, maar zij zeggen wel degelijk betaald te hebben op een andere manier. De politie adviseert verkopers om te controleren of het geld op de eigen rekening staat, of om contant te innen. 

reacties (8)

 • Xeno123

   

  Spijtig voor iedereen die het overkomen is, maar het had niet gehoeven. GoCredible lost namelijk precies dit probleem op voor iedereen die een tweede hands auto wil kopen of verkopen. Zij werken onder andere met iDEAL. Het grappige is, dat juist de Rabobank hun partner is. Dus de Rabobank heeft door deze samenwerking toch een mooie oplossing voor dit probleem.

  reageer
 • De Baron

   

  Je hebt tegenwoordig ook de optie via die nieuwe bank bunq om als particulier onderling iDEAL te gebruiken. Je krijgt vanuit bunq dan een sms met een iDEAL betaallink en weet dus meteen of het geld is overgemaakt. Zou dit soort uitwassen wel uit kunnen bannen zulk soort oplossingen. Cash lijkt me ook niet heel handig in het geval van auto verkoop.

  reageer
 • Anon

   

  Waarom moet het vaak ook zo lang duren voordat het overgeschreven is? Als iemand een andere bank heeft, mag je vaak wachten tot de volgende dag na 12 uur voordat het op je rekening staat en het weekend gebeurd er helemaal niks. En om nou weer ouderwets met duizenden euro's op zak te lopen is ook geen goed idee vind ik. Je gaat er maar van uit dat alles goed komt maar zo zie je maar weer dat dat een verkeerde instelling is.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin, Via internetbankieren staat het ook bij overschrijving naar een andere bank binnen enige seconde op de rekening daar. Alleen bij werkelijk grote bedragen (meer dan 10.000) wordt er een extra controle uitgevoerd en duurt het langer.

 • de Vries

   

  Heeft de politie om betaalbewijs gevraagd? Idere oplichter zal zeggen dat hij betaald heeft, haha. Net als bij marktplaats en banken nemen ze de oplichter in bescherming door het weigeren privégegevens te verstrekken. En het slachtoffer kan fluiten naar zijn geld.

  reageer
 • Bas

   

  Lekker slim als je niet eerst controleert of het geld op je rekening staat... geen geld is geen overschrijving.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brinkman

   

  Dan ben je echt dom je controleert toch of het geld binnen is !

  reageer
 • Ik

   

  Handige foto met bankrekening nummer en pasnummer

  reageer
 • michael

   

  Heb jij de pincode en inlogcode dan ??

 • Pietje

   

  Nog liefhebbers van alle cash geld de wereld uit?

  reageer
 • Thomas

   

  Ja, hier. Ik gebruik zelden tot nooit cash. Daar aan vast willen houden is ouderwets en leent zich nog veel beter voor criminaliteit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert