Twee stenengooiers Connexxion aangehouden

ALMERE • Ma 20 juni 2016 | 12:42 • Maandag 20 juni 2016 | 12:42
De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het vernielen van servicebussen van Connexxion, vorige maand. Een 18-jarige Almeerder is opgepakt omdat hij op 24 mei in het Greta Garboplantsoen de ruit van een busje ingooide met een steen.

Hij had een boete gekregen voor zwartrijden en werd de stadsbus uitgezet. Hij kwam even later terug en gooide de steen naar het servicebusje van de controleurs. De verdachte zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een andere Almeerder werd aangehouden voor een incident op 16 mei. Hij beledigde 's nachts een controleur vlak bij de Steiger in Almere Haven. Hij ging er vandoor maar werd later die nacht weer gezien toen hij fietsen op de busbaan zette. Bij het zien van de medewerkers van Connexxion gooide hij een steen tegen hun servicebus. Deze Almeerder mocht na verhoor door de politie weer naar huis. Hij moet later nog voor de rechter verschijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel