Laboratoriumaapjes weer terug bij AAP

ALMERE • Ma 20 juni 2016 | 16:23 • Maandag 20 juni 2016 | 16:23
Vijf apen die eerder dit jaar van de stichting AAP naar een laboratorium in Rijswijk werden gebracht, zijn weer terug in Almere. De eigenaar, het ministerie van Economische Zaken, heeft afstand van de dieren gedaan, zodat ze de rest van hun leven bij AAP kunnen blijven.

De aapjes werden twee jaar geleden gevonden op een containerschip uit Maleisië. Omdat ze waren besmet met het herpesvirus, was het lastig om een geschikte plek te vinden voor de verstekelingen. Nadat de aapjes sinds 2014 enige tijd bij Stichting AAP werden opgevangen, besloot staatssecretaris Van Dam dit voorjaar dat ze naar een laboratorium in Rijswijk moesten. Hoewel er geen proeven met de dieren zouden worden gedaan, leidde hun verhuizing naar het laboratorium tot veel verontwaardigde reacties.

Een meerderheid van de Tweede Kamer besloot in maart dat de dieren terug mochten naar Almere. Eenmaal terug op de oude stek is het nog wel even wachten voor Ray, Greg, Eugen, Oz en Rash naar buiten mogen. Ze moeten eerst weer aan elkaar en aan hun nieuwe huis wennen. Volgende week nemen ze hun eerste kijkje in het buitenverblijf.

AAP-directeur David van Gennep legt uit wat er is gebeurd
[https://www.youtube.com/watch?v=aNqSVbRP1C0]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel