Gemeente beticht van oneerlijke concurrentie bij jachthavens

ALMERE
De gemeente Almere doet aan oneerlijke concurrentie. Dat zeggen de HISWA en de RECRON, de belangengroep van recreatieondernemers. Zij zijn boos omdat de gemeente zelf aanlegplaatsen voor boten exploiteert. Dit gaat volgens de twee organisaties ten koste van de commerciële jachthavens in de stad.

Aanlegplaatsen voor boten worden door de gemeente in het rijtje met parkeergarages, sportvelden, en het ondergronds afvalsysteem geplaatst. Het zijn zaken die de gemeente belangrijk vindt en daarom niet altijd aan commerciële partijen overgelaten worden. Dit omdat de tarieven voor gebruikers ervan dan erg hoog zouden worden.

Volgens de RECRON horen aanlegplaatsen absoluut niet in dit rijtje met belangrijke zaken thuis. 'Ik denk dat iedereen het ook heel raar zou vinden als de gemeente bijvoorbeeld zou zeggen wij gaan een restaurant of een snackbar exploiteren. Dan zou iedereen op z'n achterste benen staan. Ik denk dat dit ook voor jachthavens geldt', zegt Martin Maassen namens de RECRON.

Als de gemeente het beleid niet aanpast, is de RECRON van plan juridische stappen te ondernemen. Eerder beklaagden ook jachthavens in Lelystad en Zeewolde zich over oneerlijke concurrentie van de gemeente.

reacties (9)

 • H.Visser

   

  Hier snap ik niets van. Heel Friesland heeft gemeentehavens en particuliere havens. Heel sneek is bijna gemeentehaven. Er omheen zijn particuliere havens.

  reageer
 • peter

   

  De jachthavens hanteren zelf achterlijk hoge prijzen door de monopolie positie. nu er een concurrent is en de particulieren zelf kunnen kiezen gaan ze ineens miepen.

  reageer
 • ik hoop als inwoner van almere en als roeier dan ook dat die aanlegplaatsen gewoon bij de gemeente blijven. De meeste zaken die zijn afgestoten zijn duurder en slechter geworden.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Ook in Lelystadse Bataviahaven vindt oneerlijke concurrentie plaats.

  reageer
 • Boels

   

  Voor dit soort zaken moet je naar de ACM. Die heeft de bevoegdheid om ongeoorloofde commerciële activiteiten van overheden aan te pakken als dat verstorend werkt op de markt. Ook op het gebied van zaalverhuur gaat de gemeente ver, evenals gesubsidiëerde clubs als het KAF.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Enna

   

  Ook een manier om de Jachthaven te laten wijken voor de Floriade. Stoppen hiermee Gemeente Almere! Beperken tot uw kerntaken zoals onze stad netjes onderhouden waar wij netjes voor betalen. Dus niet doen wat u niet moet doen en doen waarvoor u ingehuurd bent. Laat jachthaventjes lekker over aan degene die er verstand van hebben en richt u op de vele bootjes die illegaal liggen in Almere.

  reageer
 • Jeroen

   

  Kansloos, kijk maar naar de uitspraak on Zeewolde.

  reageer
 • DeLuis

   

  Goed bezig gemeente, luister niet naar De RECRON. Zou ook direct wat camperplaatsen meenemen bij inrichting van het gebied, past mooi in combinatie van de ligplaatsen.

  reageer
 • Jeroen

   

  En ook in Zeewolde en Lelystad kregen de jachthavens geen gelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert