Gemeente beticht van oneerlijke concurrentie bij jachthavens

ALMERE • Ma 20 juni 2016 | 16:34 • Maandag 20 juni 2016 | 16:34
De gemeente Almere doet aan oneerlijke concurrentie. Dat zeggen de HISWA en de RECRON, de belangengroep van recreatieondernemers. Zij zijn boos omdat de gemeente zelf aanlegplaatsen voor boten exploiteert. Dit gaat volgens de twee organisaties ten koste van de commerciële jachthavens in de stad.

Aanlegplaatsen voor boten worden door de gemeente in het rijtje met parkeergarages, sportvelden, en het ondergronds afvalsysteem geplaatst. Het zijn zaken die de gemeente belangrijk vindt en daarom niet altijd aan commerciële partijen overgelaten worden. Dit omdat de tarieven voor gebruikers ervan dan erg hoog zouden worden.

Volgens de RECRON horen aanlegplaatsen absoluut niet in dit rijtje met belangrijke zaken thuis. 'Ik denk dat iedereen het ook heel raar zou vinden als de gemeente bijvoorbeeld zou zeggen wij gaan een restaurant of een snackbar exploiteren. Dan zou iedereen op z'n achterste benen staan. Ik denk dat dit ook voor jachthavens geldt', zegt Martin Maassen namens de RECRON.

Als de gemeente het beleid niet aanpast, is de RECRON van plan juridische stappen te ondernemen. Eerder beklaagden ook jachthavens in Lelystad en Zeewolde zich over oneerlijke concurrentie van de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel