Wegenbouwer eist klus Vogelweg terug

ZEEWOLDE
In een kort geding tegen de provincie Flevoland heeft wegenbouwer KWS Infra maandag geëist dat het bedrijf alsnog de reconstructie van de Vogelweg (N706) in Zeewolde mag uitvoeren. KWS Infra kreeg de klus in eerste instantie toegewezen, maar zag de opdracht uiteindelijk naar een concurrent gaan.

De provincie trok de opdracht aan KWS Infra in omdat de wegenbouwer in de aanbestedingsprocedure door een rekenfout ten onrechte als winnaar uit de bus was gekomen. Volgens KWS klopt dat niet. De provincie zou om de goedkoopste inschrijver te bepalen een andere rekenmethodiek hebben gehanteerd dan aangegeven. KWS stapte daarom naar de rechter. 

De Vogelweg moet op de schop omdat de weg slecht is. Volgens de raadsman van de provincie moet de wegreconstructie voor 12 augustus klaar zijn, zodat agrariërs hun oogst van het land kunnen halen. De rechter doet uiterlijk 6 juli uitspraak.

reacties (4)

 • ron

   

  ik denk niet dat hier sprake is van vriendjespolitiek als ik dit zo lees. zeker de provincie zit niet te wachten op welk uitstel dan ook.

  reageer
 • Hans B

   

  Het moet gewoon goed gedaan worden zodat we als bevolking er jaren lang plezier van hebben. Daar zijn we bedrijven als KWS voor nodig!

  reageer
 • Thomas

   

  Uh nee, de grote dinosaurussen die personeel en onderaannemers uitbuiten, goedkoop inschrijven en daarna broddelwerk leveren, heb je op geen enkele manier nodig. Keer op keer gebeuren er rampen bij projecten die volledig of grotendeels op de laagste prijs worden gegund. Goed voorbeeld: Saksen-Weimar in Arnhem. Heeft u ook gelezen over al die stortbuien en dorpen die blank staan? Welnu, om geld te sparen heeft de goedkoopste inschrijver daar het idee gehad om helemaal geen regenwater riolering aan te leggen. Ze wonnen vervolgens, met dit oliedomme idee. En over vijf jaar in de krant: "Wijk Saksen-Weimar in Arnhem staat onder water, schade geschat op 50 miljoen."

 • Lelystedeling

   

  Wat is er mis aan KWS? Al jaren goed werk bericht voor de provincie. Je kan na de aanbesteding niet opeens de rekenenmethode aanpassen die bij de contracten was aangegeven. EMVI?

  reageer
 • Jeroen

   

  Er is geen andere rekenmethode gebruikt. Er schijnt een fout te hebben gestaan in een excelbestand. Wie het ook wordt: KWS of van der Lee, het zal de provincie weer extra geld gaan kosten.

 • Rob

   

  Goedkoop waar heb ik dat meer gehoord, o ja de Fyra ook zo'n succesnummer. Van dat hele aanbesteden moeten we af, Amtenaren hebben zowieso geen verstand van wat voor vorm van de bouw, wegenbouw en verzin maar wat je niet kan aanbesteden, kwaliteit ontgaat hun al helemaal ze zien alleen de prijs. Bedrijven worden zo qua winstgevendheid tot het bot uitgekleed en gaan uiteindelijk failliet bij de minst geringste tegenslag. Een bedrijf moet gewoon winst kunnen draaien zo simpel is het en daar hebben amtenaren al helemaal geen verstandt van die maken alleen maar op en kapot.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, als het allemaal zo'n ellende is moet de Vogelweg maar gesloten worden. Zo'n aanbesteding is er in principe voor om de belangen van de financier (de overheid, in feite de belastingbetaler) te behartigen. Daar is een zekere deskundigheid voor nodig inderdaad. De bedoeling van openbaar aanbesteden is vriendjespolitiek en ondershandse dealtjes uit te bannen. Dat principe moeten we vooral niet verlaten, anders kunnen we Nederland wel omdopen in Limburg.

 • De ingenieur

   

  U begrijpt er niets van. Klaarblijkelijk moet er maar genoeg betaald worden uit gemeenschapsmiddelen om uw aannemer kameraden leuk aan de gang te houden. NB Bij de V250 aanbesteding is geen ambtenaar betrokken geweest en is er vast gesteld dat er met de treinen niets mis was.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert