Wegenbouwer eist klus Vogelweg terug

ZEEWOLDE • Ma 20 juni 2016 | 17:12 • Maandag 20 juni 2016 | 17:12
In een kort geding tegen de provincie Flevoland heeft wegenbouwer KWS Infra maandag geëist dat het bedrijf alsnog de reconstructie van de Vogelweg (N706) in Zeewolde mag uitvoeren. KWS Infra kreeg de klus in eerste instantie toegewezen, maar zag de opdracht uiteindelijk naar een concurrent gaan.

De provincie trok de opdracht aan KWS Infra in omdat de wegenbouwer in de aanbestedingsprocedure door een rekenfout ten onrechte als winnaar uit de bus was gekomen. Volgens KWS klopt dat niet. De provincie zou om de goedkoopste inschrijver te bepalen een andere rekenmethodiek hebben gehanteerd dan aangegeven. KWS stapte daarom naar de rechter. 

De Vogelweg moet op de schop omdat de weg slecht is. Volgens de raadsman van de provincie moet de wegreconstructie voor 12 augustus klaar zijn, zodat agrariërs hun oogst van het land kunnen halen. De rechter doet uiterlijk 6 juli uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel