Kinderboerderij De Simpliade teleurgesteld in gemeente

ALMERE • Ma 20 juni 2016 | 17:23 • Maandag 20 juni 2016 | 17:23
Kinderboerderij De Simpliade is teleurgesteld in de gemeente Almere. Die liet weten dat de boerderij in de wijk Noorderplassen weg moet. Buurtbewoners houden geitjes en kippen op een onverkochte bouwkavel. Zij hebben een overeenkomst met de gemeente tot volgend jaar.

Onlangs schreef de gemeente in een raadsbrief dat buurbewoners er voor zorgden dat de kavel onverkoopbaar blijft. Zij zouden tegen potentiële kopers zeggen dat ze geen nieuwe buren willen hebben op die plek.

'Bewering gemeente is onzin'
Alet Breugom van De Simpliade noemt die bewering onzin. Potentiële kopers waren volgens haar verbaasd toen ze op hun gewenste kavel dieren zagen lopen. Ze vroegen de buurtbewoners waarom dat was en kregen daar gewoon antwoord op. 'De kavelwinkel had de kopers beter moeten informeren', aldus Breugom.

De Simpliade wil geen verhuizing
De gemeente heeft laten weten een nieuwe plek te zoeken voor De Simpliade. Het plan is om de kinderboerderij 120 meter te verplaatsen richting de bosrand. De buurtbewoners zijn daar tegen. Volgens Alet Breugom is er op de nieuwe locatie geen water en geen elektriciteit. Daarnaast vraagt Breugom zich af of buurtbewoners die afstand willen lopen om de dieren te voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel