Kinderboerderij De Simpliade teleurgesteld in gemeente

ALMERE
Kinderboerderij De Simpliade is teleurgesteld in de gemeente Almere. Die liet weten dat de boerderij in de wijk Noorderplassen weg moet. Buurtbewoners houden geitjes en kippen op een onverkochte bouwkavel. Zij hebben een overeenkomst met de gemeente tot volgend jaar.

Onlangs schreef de gemeente in een raadsbrief dat buurbewoners er voor zorgden dat de kavel onverkoopbaar blijft. Zij zouden tegen potentiële kopers zeggen dat ze geen nieuwe buren willen hebben op die plek.

'Bewering gemeente is onzin'
Alet Breugom van De Simpliade noemt die bewering onzin. Potentiële kopers waren volgens haar verbaasd toen ze op hun gewenste kavel dieren zagen lopen. Ze vroegen de buurtbewoners waarom dat was en kregen daar gewoon antwoord op. 'De kavelwinkel had de kopers beter moeten informeren', aldus Breugom.

De Simpliade wil geen verhuizing
De gemeente heeft laten weten een nieuwe plek te zoeken voor De Simpliade. Het plan is om de kinderboerderij 120 meter te verplaatsen richting de bosrand. De buurtbewoners zijn daar tegen. Volgens Alet Breugom is er op de nieuwe locatie geen water en geen elektriciteit. Daarnaast vraagt Breugom zich af of buurtbewoners die afstand willen lopen om de dieren te voeren.

reacties (5)

 • Louise

   

  De gemeente bedenkt zich de volgende keer wel twee keer voordat ze nog eens zo'n "tijdelijke" afspraak maakt. Bedankt Simpliade namens alle toekomstige sympathieke buurtinitatieven....

  reageer
 • carl

   

  Ach de gemeente doet toch waar ze zin in hebben staan ze om bekend ipv van dat ze naar de burgers luisteren nou dat doen ze echt niet woon al 30 jaar in almere maar ik geb jog nooit zo'n zooitje ongeregeld gezien

  reageer
 • Qwerty

   

  120 meter! En die willen ze niet lopen? Whahahahaaaa. Dan ben je bekrompen!

  reageer
 • joop

   

  Aardig van de gemeente dat dit tijdelijk mocht, maar als er kopers zijn moet men verkassen, lijkt me heel normaal. Anders doen ze het toch gewoon in hun eigen tuin. De gemeente zal dit in de toekomst dus wel niet meer doen.

  reageer
 • Lely

   

  Je afvragen of buurtbewoners de afstand willen lopen om de dieren te voeren? Het gaat om 120 meter, geen kilometers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert