Grond De Deel nog eens 2,1 miljoen minder waard

EMMELOORD
Grond op De Deel en elders in het stadshart van Emmeloord is 2,1 miljoen euro minder waard geworden. De gemeente Noordoostpolder meldt dit in een overzicht van de verschillende grondprojecten.

De grond in het stadshart is volgens de meest recente taxatie 3,5 miljoen euro waard. In 2015 was dat nog 5,6 miljoen, een jaar eerder nog 8,8 miljoen euro. De gemeente vangt de nieuwste waardedaling binnen de reserves op. Als straks een aangepast centrumplan wordt uitgevoerd, verwacht de gemeente met verkoop van grond alsnog winst te maken.

Ook andere grond in Noordoostpolder is vorig jaar in waarde gedaald. In totaal heeft de gemeente voor ruim 21 miljoen euro gereserveerd om deze tegenvallers te dekken. Die zijn mogelijk tijdelijk, want de gemeente ziet de verkoop van de grond weer toenemen.

reacties (8)

 • IK

   

  Nog even wachten en je krijgt als project-ontwikkelaar geld toe van de gemeente NOP.

  reageer
 • KOPER

   

  Mooi, weten we nu wat het waard is. Wie mag het kopen? Wat mag je er mee?

  reageer
 • Luchtkastelen?

   

  Hiermee wordt aangetoond dat men met luchtfietserij van doen heeft. Voortdurend speculeren op voorbarige suggestieve benaderingen brengt elke financiële huishouding in de war.Diep triest dat belasting gelden op deze wijze als speculatie gebruikt wordt.

  reageer
 • Paul

   

  Gelukkig is op het laatste moment voorkomen dat de Lange Nering nog langer werd. Er beginnen nu gaten te vallen in de winkelstraat, tijd om wonden te likken en een goed en compact winkelcentrum te maken.

  reageer
 • Geert

   

  Populistisch geld uitgeven dat er niet is en de schuld geven aan de Grieken. Dit gemeentebestuur doet hetzelfde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Want over een paar jaar zijn mensen wel weer bereid om zich te laten naaien door een geldbeluste gemeente en grondspeculanten, door van hen schreeuwend dure huizen te kopen? Ik zal de afdeling financiën van de gemeente helpen hopen dat ze daar inderdaad mee wegkomen, want anders zouden ze aangewezen zijn op behoorlijk bestuur, en dat kan toch niet?

  reageer
 • Willem

   

  De gemeente heeft de grond van de Deel voor € 8,8 mln. en de andere grond voor € 21 mln. op de balans gezet en daarom hebben de gronden voor het oog mooie cijfers maar is de balans ziek. Dit is waardoor de crisis is ontstaan. Ik zet grond voor veel geld op de balans die in de praktijk weinig waard is. Tot voor kort mocht dit, alleen heeft Den Haag deze praktijk nu aan banden gelegd maar deze gemeente gaat er met toestemming van de accountant nog even mee door. Uit deze € 30 mln.(€ 8,8 + € 21) ontstaat een groot verlies. Het gemeentebestuur laat de inwoners het verlies betalen.

  reageer
 • Joepd

   

  De gemeente verwacht na verkoop grond alsnog winst te maken. Dus de gemeente denkt dat de grond meer waard is dan die waard is. Pur speculatief dus dat ze denken alsnog winst te maken. Moet dan wel van ver komen, is nu 3,5 miljoen waard en moet meer dan 8,8 miljoen op gaan leveren voordat er winst ontstaat. Zucht...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert