Minister Kamp opent windmolenpark Westermeerwind

NOORDOOSTPOLDER
Minister Kamp van Economische Zaken heeft dinsdagmiddag windmolenpark Westermeerwind geopend. Hij deed dat door symbolisch een grote stekker in een stopcontact te steken. Kamp opende het windmolenpark vanaf de Westermeerdijk samen met de twee initiatiefnemers, de agrariërs Tjitte de Groot en Piet Meulendijks. 

Het windpark bestaat uit 48 molens die in het IJsselmeer staan, zo'n 700 meter uit de kust ten westen van de Noordoostpolder. Westermeerwind is het grootste near shore park van Nederland. Het windpark wekt een hoeveelheid energie op die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. Hoeveel de windmolens exact opwekken en welke molens in gebruik zijn is te volgen via de app van Westerweerwind

Westermeerwind vormt samen met Windpark NOP en Windpark Zuidwester het windpark Noordoostpolder. In totaal worden 86 turbines gebouwd. De molens van Westermeerwind liggen als enige buitendijks, de andere parken worden op land gebouwd. Samen kunnen de windparken jaarlijks 1.4 miljard kilowattuur elektriciteit opwekken. Genoeg om ruim 400.000 huishoudens van stroom te voorzien.reacties (18)

 • .\/\/. 2.0

   

  De aanhouder wint... Volgens een van de initiatiefnemers. Eerlijk zou zijn: geld wint. Bergen subsidie, daarmee huur je de beste lobbyisten. Deze lobbyisten gaan van klus naar klus met maar één doel: opdrachtgever tevreden stellen.

  reageer
 • Klaas

   

  Jammer voor die luchtfietsers dan wel praatjesmakers dat er landelijk geen aandacht is geweest. En dat nog wel voor het grootste etc...

  reageer
 • ja

   

  Urker jan ben het roerend mit je eens.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Fantastisch! Doe er nog maar een paar stekkers in! En ach, het Urker protest verdwijnt toch wel na een paar jaar, net als dat gezeur om de vis van de Doggersbank en de Klaverbank....

  reageer
 • Realist

   

  Als je de wacht wil betrekken je dat beter doen in Lelystad en Almere. Hoogste aantal verdachte personen. Oh néé, geen subsidie op voor leeglopers dus geen belang bij!

 • schaapjes

   

  Alleen wel sneu voor de rest dat urk de economische motor van Flevoland is. Als die hapert zullen de uitkeringen over de brug ook snel opdrogen.

 • schippertje

   

  Multimiljonair met ons geld en nog een lintje ook....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stekker erin? Stekker eruit!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Zo'n bobo feestje alleen toegankelijk voor bobo's. Het is alleen zo jammer dat dit negen van tien keer met gemeenschapsgeld betaald wordt.......

  reageer
 • schaapjes

   

  Jammer juist met windenergie blijven we afhankelijk van de grote energie reuzen want ook RWE zit gewoon in het complot. Van de kosten had iedereen in de polder drie mooie zonnepanelen kunnen krijgen. Dat is duurzaam en toekomstgericht. Die hele windmolenbusiness heeft geen toekomst. Enkel met schaalvergroting kan men meer rendement behalen terwijl zonnepanelen juist de andere kant op bewegen. Dit park is puur en alleen eem inkomstenbron voor een handvol mensen maar heeft niets met duurzaamheid van doen.

  reageer
 • Dubbel moraal!

   

  Doen als of we milieu vriendelijk zijn ,erg klef bij de molens,terwijl Groningen in haar sop smoort. Schaliegas wordt door deze mijnheer een warm hart toegedragen,via de achterdeur stiekeme streken uithalen. Wat het bizarre is ook nog belastinggelden als subsidiegelden voor de molens besteden.Terwijl de dorpen een sigaar uit eigendoos krijgen als tegemoet komen van z.g.n. Overlast. Moraal in dit verhaal is duidelijk geen touw aan vast te knopen.

  reageer
 • Vissekla

   

  Deze meneer voert alleen maar kabinetsbesluiten uit, het kabinet dat u en ik zelf gekozen hebben.

 • Pieter

   

  Solitaire molens zijn helemaal niet weg. Kijk maar aan de Westermeerweg. Maar ja, past leuk in het promotieverhaal.

  reageer
 • Nopper

   

  Zeg urker jan wat zeur je nu weer over boeren,volgens mij zijn de urkers nog steeds de grootste subsidie slurpers hoor.

  reageer
 • Roel

   

  Wel een toepasselijke naam...Meulendijks.

  reageer
 • Patadje

   

  Wie stemde op Verhagen Moet nu niet lopen klagen ....

  reageer
 • Kees

   

  Ik fietse met (met tegenwind) vanmiddag daar langs. Wat mij opviel is wat een dikke vette patserige peperdure bolides er geparkeerd stonden. Stinkend jaloers als ik was. Voor zoon dikke dure vette patserige bolide moet ik minstens 2 naar keihard voor kromstaan. Had ik maar een vak geleerd.

  reageer
 • Bart

   

  Het blijft een spuuglelijk gezicht op die plek. Vanmiddag ook bij het vissersmonument op Urk iedere toerist die aan kwam lopen was van oooo..... wat een lelijk uitzicht naar Lemmer en waarom.... Het uitzicht was hier altijd zo mooi.

  reageer
 • wegwezen met die horizon vervuilende marteltuigen,de polder ziet er niet meer uit door die dingen,milieu vriendelijk laat me niet lachen,molens moeten worden gemaakt, vervoeren naar plaats van bestemming,onderhoud,en in de toekomst afbreken en verwerken.

  reageer
 • Carolus Cuppenknol

   

  Nederland heeft al zo weinig landschap. Er waar we er nog een beetje van over hebben verzieken we het landschappelijke uitzicht door die spuuglelijke windmolens.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Een zwarte dag voor de gemeenschap; nu al een geldverslindend project (windmolens draaien niet op wind maar op subsidie) en over 10 jaar zal blijken dat het weggegooid geld bleek te zijn want dan is iedereen er al lang van overtuigd geraakt dat deze energievoorziening niet duurzaam is. Maar dan hebben boeren en commerciële bedrijven er mega aan verdiend. En nu; geen geld meer voor de oudjes of de zorg of de uitkeringen of het onderwijs of voor veiligheid en ga zo maar door. Oh ja, het is nog het meest onooglijke project ook, bekijk daarvoor de skyline van historisch Urk eens, maar een kniesoor die daar op let.

  reageer
 • Klaas

   

  Subsidie gaat uit potjes, en als jij een grote man bent. Start dan eens het initiatief voor duurzame elektrische energie opwekking op Urk? En stel een plan op voor een kerncentrale. Groenere energie bestaat niet!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert