PvdA wil provinciale steun bij vervanging asbestdaken

LELYSTAD • Di 21 juni 2016 | 20:46 • Dinsdag 21 juni 2016 | 20:46
De provincie moet financieel helpen bij de vervanging van asbestdaken op huizen in Lelystad en andere Flevolandse gemeenten. Die oproep doet de PvdA in de Lelystadse gemeenteraad.

Honderden huiseigenaren in Lelystad worden door het Rijk verplicht om voor 2024 hun asbestdak te vervangen. In een commissievergadering bleek dinsdag dat de gemeenteraad de inwoners wil helpen met gunstige leningen en begeleiding door deskundigen. Onduidelijk is nog hoeveel dit kost en of de gemeente hiervoor wel voldoende geld heeft.

Daarom zou de provincie moeten helpen met bijvoorbeeld subsidie, zegt de PvdA. Eerder heeft de provincie vijf ton aan rijkssubsidie doorgegeven aan boeren die het asbestdak van hun schuren wilden vervangen.

SP-wethouder Van den Heuvel gaat binnenkort met SP-gedeputeerde Arie Stuivenberg in gesprek over de aanpak van asbest. Limburg en Overijssel hebben al een asbestprogramma. In Provinciale Staten zijn recent vragen gesteld over de rol van de provincie bij het asbestprobleem.

De SP in de Lelystadse raad pleit voor een regeling voor mensen die absoluut geen geld hebben om hun dak te vervangen. Leefbaar Lelystad komt met een voorstel om een onafhankelijke regisseur in te huren, die bewoners gaat adviseren bij de dakvervanging.

De gemeenteraad neemt op 5 juli een besluit over de aanpak van de asbestdaken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel