Omwonenden staken strijd tegen flats Balkan

EMMELOORD
Omwonenden staken hun strijd tegen de bouw van 84 appartementen aan de Balkan in Emmeloord. Dat bleek dinsdagavond na een gesprek tussen de bewoners, woningcorporatie Mercatus en wethouder Suelmann van Noordoostpolder.

Het grootste bezwaar vormden de zwarte zijgevels van de flats in het ontwerp. Bewoners spreken van 'grafkisten' die niet passen in de wijk. Mercatus heeft de architect opdracht gegeven om met nieuwe kleurenvoorstellen te komen. De omwonenden maakten ook bezwaar tegen de flats, omdat ze 20 meter hoog zijn. Maar dat mag gewoon volgens het bestemmingsplan. Ook zijn afspraken gemaakt over extra parkeerplaatsen.

De bouw werd een maand geleden stilgelegd om een oplossing te zoeken met de bezwaarmakers. Nu overeenstemming is gevonden, is de bouw hervat. Eind volgend jaar moet de nieuwbouw klaar zijn.


reacties (3)

 • Vissekla

   

  Goed om te horen dat het geregeld is. De buurt zal er van opknappen. Ik hoop dat er ook een oplossing gevonden gaat worden voor het parkeerprobleem van de school er tegenover. De trekkers werden vaak op het grasveld geparkeerd, ben benieuwd waar men ze gaat zetten.

  reageer
 • Rekenkamernop

   

  Twintig meter hoog? in het bestek staan andere afmetingen!

  reageer
 • Mercurius

   

  jij weet schijnbaar meer dan de omwonenden. Ben benieuwd wat er in het bestek staat.

 • Mopperkontmetuitzicht

   

  De parkeer plaatsen zijn stuk voor stuk allen voorzien van een groene stroom voorziening voor de moderne tijd /auto's, ruime speelmogelijkheden voor de kids, wat wil de burger nog meer?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert