Dierenplaatjes-app gelanceerd bij Buitencentrum

ALMERE
Dierenplaatjes verzamelen met een app in plaats van met een papieren album. Dat kan met de app Perfect Earth Animals die woensdag in Almere is gepresenteerd. De plaatjes kan je deze zomer op 10.000 plaatsen in heel Nederland verzamelen.

Schoolkinderen van basisschool De Torteltuin probeerden de app als eerste uit in de omgeving van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Kinderen sparen de plaatjes als ze binnen vijftig meter van een plek komen waar een plaatje is geplaatst. De bedoeling is om de verzameling compleet te maken, dat kan ook door digitaal plaatjes te ruilen.

Een gamebedrijf en Staatsbosbeheer hebben samengewerkt voor de app. Volgens Staatsbosbeheer is de nieuwe app uniek in de wereld. Behalve bij het Buitencentrum kunnen de kaartjes in Flevoland ook verzameld worden in de Driehoek en het Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen.


 

reacties (2)

 • Jos

   

  Plaatje zoekt plaatje. Staatsbosbeheer komt steeds verder van de echte natuur te staan. Kijk maar naar de rotzooi die ze van het bos weten te maken

  reageer
 • Daniel

   

  Jaaa! Stimuleer kinderen tot nog meer smartphone gebruik! Idioot idee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert