Opnieuw busruit vernield in Almere

ALMERE
In Almere is woensdagavond opnieuw een ruit van een bus vernield. Dat gebeurde na 18:00 uur toen de streekbus op de Kampenweg in de Stedenwijk reed. 

Volgens de politie hoorde chauffeur plotseling een knal. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat een ruit aan de rechterzijde van de bus versplinterd was, maar nog wel in de sponning zat. Hoewel er geen glas in de bus terecht was gekomen, hebben medewerkers van Connexxion het raam voor de zekerheid uit de bus verwijderd.

Kinderen
Omdat de chauffeur een groepje kinderen zag wegrennen, heeft de politie direct de wijk doorzocht. Volgens een woordvoerder is er nog niemand aangehouden. Wel is een verklaring van een getuige opgenomen. Wat die heeft verteld, is onbekend.

Burgemeester op de hoogte gesteld
Burgemeester Franc Weerwind is direct na het incident op de hoogte gesteld. De gemeente zegt alles op alles te zetten om samen met de politie het geweld tegen bussen in de stad te stoppen. Vorige week werden daarvoor extra maatregelen afgekondigd. 

Vakbond
Jan Heilig van vakbond FNV Bondgenoten laat donderdagochtend weten dat hij snel weer om tafel wil met Connexxion en de gemeente Almere om te praten over de reeks incidenten. 

Incidenten
De afgelopen weken zijn er vaker incidenten met bussen in Almere geweest. Anderhalve week geleden werd het busvervoer in de Kruidenwijk stilgelegd nadat daar twee bussen met stenen waren bekogeld. Twee dagen later brak onder chauffeurs een wilde staking uit, nadat een man aan de Passage in Almere Stad een raam van een bus insloeg.

Bussen blijven rijden
Connexxion zegt het vreselijk te vinden dat er opnieuw een raam van een bus is vernield. Een woordvoerder kan niet zeggen of er passagiers in de bus zaten. De bus heeft een tijd stil gestaan op de busbaan. Alle andere bussen zijn volgens Connexxion gewoon blijven rijden. De vervoersmaatschappij gaat aangifte doen.

Voor Toon van Dijk, de fractievoorzitter van de PVV in Almere, is de maat vol:

reacties (23)

 • .\/\/.

   

  Zelfs voor de niet-jurist die ik ben is eenvoudig vast te stellen dat deze fantasie geen werkelijkheid kan worden. Hoe kan je een poging (met opzet dus) doen om onopzettelijk iemand te doden (dood door schuld verschilt van moord doordat er geen opzet tot doden is)? Overigens bestaat er wel iets als 'poging tot zware mishandeling', dus de huidige wetgeving biedt al mogelijkheden tot een flinke tenlastelegging.

  reageer
 • Frank

   

  Maar als ik dus 2 keer naar de supermarkt moet en dus in totaal 4 keer over de busbaan moet, ben ik dus ineens heel verdacht.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Men zou bij "dood door schuld" ook een "poging tot dood door schuld" met een bijbehorende straf in het wetboek moeten opnemen. Dit zou ook voor minderjarigen gewoon ingevoerd moeten worden. Bij veroordeling alle kosten ( dus ook (buiten)gerechtelijke kosten en kosten met betrekking tot de strafmaatregel op de dader of diens wettelijke toezichthouder / ouders / verzorgers moeten verhalen. Het zal echter wel een kopje thee worden of zoiets....

  reageer
 • Bromsnor

   

  Jaja, de rechtsstaat volgens halve zolen. Bukt u zelf even wanneer er wat onderzocht moet worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Binnen 5 meter van de busbaan ophouden is automatisch jezelf legitimeren+DNA-monster (wangslijm) afstaan." dat lijkt me juridisch niet haalbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johnny

   

  Stoere praat hier.Blind van woede iedereen de schuld geven en jezelf lekker opfokken. DNA afnemen, verboden zones, het eeuwige 'keihard' aanpakken (maar als iemand uit je eigen kamp wat doet moet de rest niet zo lopen te zeuren en heet kritiek ineens demoniseren). Ondertussen krijgen de jongens waar ze naar op zoek zijn: media-aandacht en heibel in de tent. Als je hier zo vreselijk van over de rooie raakt, raad ik je aan naar een dorp te verhuizen. Wil je dat niet, vertrouw er dan maar even op dat gemeente en politie echt wel aan het werk zijn.

  reageer
 • ikke

   

  Stoppen met ov in almere, tot die asoos door hebben wat ze doen. Of moet er eerst een dode vallen

  reageer
 • .\/\/.

   

  In plaats van je onvrede op de enkele persoon van de burgemeester te projecteren zou je je beter af kunnen vragen of je autoritaire wensdromen wel te pas komen.

  reageer
 • Dick

   

  Welkom in de 21e eeuw Han. De tijd dat de Burgemeester zeggenschap had over de inzet van politie ligt al enige tijd achter ons.

  reageer
 • bloempje

   

  Wat een reacties weer. Geef de burgemeester maar de schuld. Dit is een gevolg van jaren lang pappen en nathouden. Je mag een kind toch niet meer straffen? Dat is zielig. Misschien moet er eens gekeken worden naar de thuis situaties, ouders werken de hele dag en 's avonds hangen zij voor de televisie, gezelligheid is er niet meer thuis. Een spelletje o.i.d. kan niet meer, gevolg de kinderen gaan de straat op en vervelen zich. En als je de landelijke berichten leest komt dit niet alleen voor in Almere maar ook in andere grote steden. Ik wil het absoluut niet goed praten.

  reageer
 • han.

   

  Zouden ze de burgemeester s'avonds laat hebben gebeld? En die kwam natuurlijk ook direct naar het politiebureau toe om de leiding over te nemen in dit onderzoek. Die trok alle verloven in van de agenten net zo lang tot de daders opgepakt waren en hij is nu aan het bellen met het leger voor versterking in de wijken. Denk het niet.

  reageer
 • Dick

   

  Dit is een gevolg van beleid wat al enige jaren geleden door de gemeente en landelijke overheid is ingezet. Daar kun je Franc Weerwind niet verantwoordelijk voor houden. Los van het feit of je hem nu wel of niet mag.

  reageer
 • Dick

   

  Die staan langs de A6 met een ANPR camera en een clubje motorrijders de criminaliteit te bestrijden.

  reageer
 • Krikke

   

  Ik rijd dagelijks op deze trajecten en dat meerdere malen... Nooit zie ik politie. Nooit... Wel hel hordes jongelui. Waar is de politie?

  reageer
 • Tsja

   

  Gaat meteen al lekker met die burgemeester aan het roer daar. Maar ja dat zal hem een worst wezen. Deze man zit er alleen voor zichzelf en niet voor normale mensen. Ga zo door.

  reageer
 • Joep

   

  Pareltjes van deze maatschappij, bah

  reageer
 • Pzaal

   

  De gemeente heeft het veel te druk met het organiseren van de FlopRiade. Gelukkig hebben ze al geregeld dat er duurdere plantjes worden geplant.

  reageer
 • Jerry

   

  Hoezo straffen? Een kopje thee drinken zul je bedoelen.

  reageer
 • frits

   

  ik hoor iemand al denken , ach het zijn maar incidentjes hier in almere

  reageer
 • Arjan

   

  In en in triest Als het kinderen waren dan ook de ouders aanpakken Dit is geen kattenkwaad meer

  reageer
 • Almeerder

   

  En al die scholieren/forenzen (werk) die momenteel niet met de fiets naar werk/school kunnen dan? Die boeien je zeker helemaal niets? Laat de gemeente maar een bufferzone langs de busbanen instellen in die betreffende wijken. Binnen 5 meter van de busbaan ophouden is automatisch jezelf legitimeren+DNA-monster (wangslijm) afstaan. Zo kom je snel genoeg achter wie zich telkens ophouden langs de busbanen, zul je zien hoe snel het ten einde is aangezien alle gegevens dan al bij de hand zijn.

  reageer
 • kalknagel

   

  Almere begint een echte pauper stad te worden..maar wat wil je als je de straffen hoort voor dit soort acties!!

  reageer
 • karel en marjan

   

  En nu klaar ermee ..... Tyd voor keiharde actie stilleggen de boel... Zo kan het niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert