Rolwolk trekt over provincie

FLEVOLAND
Een brede rolwolk trok donderdagochtend over de provincie van Almere naar Noordoostpolder. 

Zo'n zogenoemde shelf cloud ontstaat als koudere lucht met een onweerswolk meekomt en in aanraking komt met warme lucht vanaf de grond. 

Weerman Robert de Vries verwacht ook donderdagmiddag extreem weer met een temperatuur rond de 25 graden, onweer, regen en mogelijk zelfs hagel. 


reacties (4)

 • waterwijker

   

  Het probleem met journalisten is vaak dat ze hun bericht altijd zonodig 'in hun eigen woorden' moeten omschrijven. Dat er daardoor onzin op papier komt neemt men op de koop toe. Voor Wie het niet gelooft: geef maar eens een interview. Moet je zien wat een onzin je in de mond gelegd krijgt. Ook hier weer; In de eerste regels van het bericht: 'Een brede rolwolk trok donderdagochtend over de provincie van Almere naar Noordoostpolder.' Maar dan meteen in de tweede zin: 'Zo'n zogenoemde shelf cloud ontstaat als koudere lucht met een onweerswolk meekomt en in aanraking komt met warme lucht vanaf de grond.' Kortom men schrijft hier dat een rolwolk en een shelfcloud hetzelfde verschijnsel zijn. Zich even verdiepen in de nota bene zelf meegestuurde link om daarmee de juistheid van het bericht nog even te controleren is kennelijk teveel moeite. Even uit die link geciteerd (en deze informatie klopt!): 'Een shelf cloud verschilt van een rolwolk omdat een rolwolk helemaal los staat van de basis van de onweersbui of van andere wolken.' 'Verschilt'. Dus wat trok er nou over de provincie, een rolwolk of een shelfcloud? Wie de link goed leest en dan de foto bekijkt heeft het goede antwoord. Wel jammer dat zoiets simpels nooit in een keer goed kan....

  reageer
 • Bastiaanse

   

  Ach ja, beter dan dit gaat het niet worden. Slechter dan dit helaas wel.

 • .\/\/.

   

  Prachtige foto!

  reageer
 • frits

   

  een knal en voelde daarna als een aardbeving hier in almere . voelde vannacht flinke trillingen hier in huis

  reageer
 • A.

   

  De knal van 3 uur heeft heel Almere iig wakker gemaakt. Ging goed tekeer vannacht. Toch 1 van de mooiste weerstypes die er bestaan.

  reageer
 • Frank

   

  Niet iedereen hoor. Ik werd vamorgen pas wakker van m'n wekker.

 • thijs

   

  Inderdaad prachtig. En die van 3uur. Was niet de eerste . meerdere bliksem inslagen. (Was prachtig om te zien) maar. Die klap van 3uur. Dat was. Wel even schrikken 😅

 • 13xx

   

  Vind je het heel erg dat ik het niet gehoord heb?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert