Strenger fietsbeleid: Weesfietsen worden weggeknipt

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten gaat strenger optreden tegen fietsen en bromfietsen die lange tijd ergens geparkeerd staan. Na drie weken kunnen ze worden beschouwd als 'weesfiets' en kunnen ze worden weggehaald.

Bestaat het vermoeden dat een fiets of brommer heel lang op dezelfde plek staat, dan komt er een label aan de fiets. Blijft de fiets vervolgens langer dan eenentwintig dagen staan, dan komt er een sticker op met de mededeling dat de fiets na twee dagen wordt verwijderd. Fietseigenaren hebben dan dertien weken de tijd de fiets terug te kopen.

De maatregel is vooral bedoeld voor de omgeving van het station, maar ook voor het centrum van Dronten. Rondhangende fietsen en brommers zorgen daar volgens het gemeentebestuur voor steeds meer overlast.

reacties (5)

 • Bootwerker

   

  Nou lekker weer! Ik werk weken op en 3 weken af. Naar Dronten verhuisd omdat de trein erg makkelijk is,we wonen in zuid dus op de fiets naar het station. Na 2 gestolen fietsen (op het station) nu een superdik kabelslot aangeschaft blijft hij eindelijk staan.. Lees ik nu dat de gemeente hem waarschijnlijk meeneemt.. Wat is dat in dronten met die rare praktijken elke keer! Toch maar weer naar de randstad..

  reageer
 • Drontenaar

   

  Is jouw probleem. Moet je je fiets daar maar geen 3 weken laten staan. Je bent ws een uitzondering want er staan heel veel oude onbeheerde barrels die alleen maar ruimte innemen.

 • Tis wat

   

  Mischien een bewaakte fietsenstalling, ook beter voor het tegen gaan van fietsen diefstal. Of een gedeelte een betaalde fietsenstalling. Die e.v.t. Ook nog kleine reparatie kan uitvoeren. Het fiets probleem blijven we houden in Dronten

  reageer
 • kees d.

   

  Het toe eigenen van andermans eigendommen is bij wet verboden! Derhalve gaat de gemeente weer eens de fout in.

  reageer
 • Daan

   

  En terug laten kopen ....????? Dus de gemeente is heeler !

 • Theo

   

  Gaan jullie dan ook wat doen aan de vele fietsen van de schoolgaande jeugd bij de Jumbo. De klanten kunnen soms haast niet bij de supermarkt naar binnen. Bvd

  reageer
 • 13xx

   

  Zelf ff de eigenaren van deze fietsen aanspreken?

 • Kaassie

   

  de conditie van dit soort fietsen is meestal niet van het niveau waar je mee thuis durft te komen. Lekker opruimen maar. De "mooie" fietsen die blijven staan, zijn vaak "geleend" en niet meer terug gebracht.

 • Fietsen dief

   

  Dat is mooi als er een stikker op zit dat hij over 2 dagen verwijderd word dan kan je er van uit gaan dat de fiets eigenaar hem niet meer wil en als je hem dan mee neemt zal er geen haan meer naar kraaien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert