Aanpak wijken door aanjagers is een succes

ALMERE
De vier wijkaanjagers die sinds een half jaar actief zijn in Almere zijn succesvol. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Wijkaanjagers moeten voor meer reuring in de wijk zorgen.

De wijkaanjagers zijn actief in Stedenwijk, Eilandenbuurt Noord, centrum Almere Haven en in Poort. In iedere wijk doen zij net wat anders. Zo is de wijkaanjager in Haven aan de slag gegaan met de vorming van een winkeliersvereniging. In Stedenwijk draagt de wijkaanjager bij aan het bekendmaken van activiteiten. 

De gemeente heeft een ton uitgetrokken voor de wijkaanjagers. Het initiatief duurt een jaar.

reacties (19)

 • Thomas

   

  Zestig euro per uur is een heel schappelijk uurtarief voor dergelijke werkzaamheden. Ik ken soortgelijke city managers die € 70 - € 85 per uur schrijven.

  reageer
 • Het kan in ALmere

   

  Ok ik heb gewacht met mijn reactie omdat ik eigelijk gehoopt had dat deze aanjagers betrokken waren met de stad en het nieuws in de gaten houd en zeker omtrent Almere. Maar geen enkele reactie misschien omdat ze niet durven (want bij zal ook het schaamrood op de kaken staan) of omdat ze gewoon niet bezig zijn met het nieuws en ontwikkelingen in de stad. Ik heb toen de vacaturen voorbij zien komen en inderdaad € 60,- per uur voor 20 uur per week. (dus € 4800,- per maand) en hier kan je leuke dingen doen voor de buurt. Wat ik niet begrijp dat de gemeente Almere niet verder kijkt en een onderzoek instelt waar het geld aan wordt uitgegeven. Zijn dit bedrijven die opgezet zijn door vriendjes of familie? laat de aanjagers eens open een lijst publiceren van de dingen die ze gedaan hebben waar de buurt iets aan heb. En dan heb ik het niet over veel te dure website laten maken of drukwerk wat in eigen voordeel is. Maar goed Het kan in Almere !!! Echt iets om trots op te zijn (NOT!!!)

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Een aanjager heeft dit zelf verzonnen om geld te verkrijgen. Zolang bedragen relatief laag zijn en die aanjager diep in de gemeente zit, vindt de gemeente alles goed.

  reageer
 • Jms

   

  Woon zelf in stedenwijk maar echter de beste aanjager nog nooit gezien, wij verbazen ons telkens weer over de activiteiten welke wij missen omdat wij simpelweg niet weten dat ze er zijn. Mogelijk komt dit omdat wij geen huis aan huis reclame willen. Misschien in ah op de schermen bij de kassa?!? Idee

  reageer
 • Saskia

   

  "Daardoor ontstaan er nieuwe initiatieven die duidelijk aanvullend zijn en een ander resultaat opleveren". Wat dat aanvullende en andere resultaat is wordt met het verder lezen van de brief niet duidelijk. Hoezo succes?! Waar dan en hoe? Benoem dat dan. Het gaat maar om een minimale investering maar gezien inhoud van de Raadsbrief en de reacties hierboven van bewoners wel eentje die idd bij mij ook wrevel en allergie op wekt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoner almere

   

  "In Stedenwijk draagt de wijkaanjager bij aan het bekendmaken van activiteiten." Uh ik woon in stedenwijk, maar wat is een wijkaanjager nou precies? nog nooit van gehoord.

  reageer
 • Loes

   

  In Almere Poort doen burgers en ondernemers alles zelf. Wijkaanjager? Nog nooit wat van gezien of gehoord. De scholen, de ondernemers en Ons Cascadepark, dat zijn de wijkaanjagers.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik had liever tuig-jagers dan aanjagers in elke wijk.

  reageer
 • Erik

   

  Oplichters!!

  reageer
 • René

   

  Geld voor de voedselbank heeft onze gemeente niet Onzinnige uitgaves doen ze wel

  reageer
 • burger in Almere

   

  Echt niet te geloven 60 euro per uur en in stedenwijk deze persoon nog nooit gezien. Misschien moeten ze het geld eens uitgeven aan projecten waar jongeren iets aan hebben dan vervelen zicht niet en hebben geen tijd voor rottigheid. ramen in gooien bijvoorbeeld maar blijft maar schreeuwen dat die wijkaanjagers goed werkt zonde van het geld

  reageer
 • Mark

   

  Lachwekkend dit! De wijkaanjager in poort wordt er alleen maar rijker en factureert rustig via zijn eigen onderneming! Vriendjes politiek, zo werkt het in almere..

  reageer
 • Fake

   

  Wijkaanjager Haven heeft promo filmpjes over zichzelf laten opnemen die zijn gebruikt om gemeente te overtuigen. Ging zelfs zo ver dat hij de tekst had uitgeschreven, met het verzoek deze zo voor te lezen voor de camera. "Wij van WC eend adviseren WC eend..." Ondertussen merken we niets van het zogenaamde wijkaanjagen.

  reageer
 • Japioo

   

  Laat de politie maar eens wat wijken aanjagen dat lijkt mij een beter voorstel ....U zegt een ton ??, voor wat in hemelsnaam ?

  reageer
 • pieter

   

  wat een onzin, het college zegt letterlijk wat de aanjagers zelf melden...

  reageer
 • Onzin

   

  Ik heb geen idee hoe dit beeld tot stand idcgekomen. Maar het is ver van de waarheid.

  reageer
 • Joost

   

  Hoe is dit gemeten?

  reageer
 • Niet waar

   

  Wijkaanjager Almere Haven Centrum is niet aan de gang gegaan met oprichten winkeliersvereniging. Daar zijn anderen mee bezig, maar NIET de wijkaanjager. Gemeenteraad wordt bewust verkeerd geïnformeerd.

  reageer
 • Eric

   

  Een ton?? Ik weet niet of bakstenen door ruiten heen Reuring is maar dit initiatief lijkt me niet helemaal zuiver.!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert