Hartverwarmende laatste kerst voor Ank Out

ALMERE
"Vermoeiend, maar hartverwarmend". Zo omschrijft de Almeerse Ank Out haar laatste kerstfeest, dat ze donderdag vierde. Ze is terminaal ziek en gaat december niet meer halen. Omdat haar dochters heel graag nog één keer kerst met haar wilden vieren, hebben ze besloten het feest naar voren te halen. 

Onder het gezang van een koor dat kerstliedjes zong, begon het kerstdiner. Er was alles aan gedaan om de laatste kerst onvergetelijk te maken. Uiteraard stonden er kerstbomen in de feestruimte en waren er kerstkransjes. Om die kransjes in hartje zomer te kunnen krijgen, hadden haar dochters een oproep geplaatst op Facebook. Daar werd massaal op gereageerd. 

Bij Ank Out werd zeven jaar geleden borstkanker geconstateerd. Ze werd na een behandeling schoon verklaard, maar afgelopen december kwam de ziekte toch weer terug. Naar verwachting heeft Out nog enkele weken te leven. 

reacties (5)

 • Charles Alberto Out

   

  Met diep verdriet deel ik mede dat mijn lieve nicht woensdag 13 juli omringt door familie vredig heen is gegaan. Zij heeft haar verdiende rust gevonden. R.I.P. Lieve nichie. Que descansa em Paz. Het ga je goed.

  reageer
 • Charles Alberto Out

   

  Ik had vandaag via facebook messenger contact met mijn nichie. Ik blijf het zeggen het is onwerkelijk. Maar moet zeggen ben blij dat zij zoveel vreugde samen met haar dochters en zoon heeft kunnen uithalen. Ben met mijn andere nichie Ang eens. Ze kunnen zeker heel lang op teren van deze mooie moment. Met name de mensen die belangeloos dit heeft kunnen realiseren. Inmiddels is de dag bekend. Vanochtend en dat heb ik ook tegen Ank gezegd heb ik menig traantjes moeten pinken. Gelijk kwam goede oude tijden naar boven van vroeger toen ik jong was en samen met mijn ouders uit Brazilië kwam in 1973 en mijn logeer partijen bij hun thuis in Huizen. Ankie je bent mijn lieve nichie. I'll miss you <3

  reageer
 • Janneke

   

  Wat ongelooflijk lief om dit voor je moeder te regelen. Ik hoop dat ze toch nog de kerst mag halen. Heel ontroerend. Heel veel sterkte voor Ank en haar kinderen.

  reageer
 • ang

   

  Ik schrijf nooit reacties, maar deze keer kon ik het niet laten. Als zusje van Ank kan ik alleen maar zeggen dat het een emotioneel zware maar mooie dag was. Dit was een dag waarop vooral haar kinderen nog lang kunnen teren. Ook is het hartverwarmend te zien dat er nog zoveel mensen zijn met het hart op de goede plek. Zij die allemaal belangeloos op wat voor een manier dan ook hebben meegewerkt aan deze dag..... HEEL HEEL HEEL HARTELIJK BEDANKT.

  reageer
 • Rob

   

  Wat fijn voor Ank. Ik hoop dat ze nog lang mag nagenieten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert