BAS voetbalt bij gemeentehuis voor kunstgras

BIDDINGHUIZEN
Voetbalvereniging BAS uit Biddinghuizen heeft donderdagavond gevoetbald voor de ingang van het gemeentehuis in Dronten. De jonge voetballers deden dit om de aandacht te krijgen van raadsleden die op weg waren naar een raadsvergadering.

BAS probeert al jaren een kunstgrasveld te krijgen. Volgens voorzitter Huib van Os is BAS in de competitie de enige club die nog op gewoon gras speelt. Dit zorgt voor een achterstand omdat er zeker twee maanden per jaar niet in eigen huis gevoetbald kan worden. Van Os zegt dat de vereniging het kunstgras niet kan betalen en kan er ook geen lening voor kan krijgen.

Lagere huur
Naast kunstgras wil de voetbalclub ook een verlaging van de huur voor de accommodatie. Volgens Van Os betaalt BAS fors meer dan andere clubs in de regio's. 

De spelers van BAS zijn niet voor niets in tenue bij het gemeentehuis verschenen. In de gemeenteraadsvergadering die volgde, heeft het college van B en W toegezegd samen met de club te gaan kijken hoe het kunstgrasveld gerealiseerd kan worden. Voorwaarde is wel dat dit de gemeente geen extra geld moet kosten. Over de huurprijs is niets toegezegd.

reacties (2)

 • Svl er

   

  Hopelijk lukt het voor BAS, veel succes.

  reageer
 • Ron

   

  Hans regelt dat soort dingen voor ASVD.

  reageer
 • Ilse

   

  Maar die is er niet meer. De knurft die hem is gaan vervangen gaat niet meer over de sport geloof ik.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert