Voorlopig geen verbreding N50 bij Kampen

NOORDOOSTPOLDER
De N50 bij Kampen wordt voorlopig niet verbreed. Dat heeft minister Schultz van Haegen volgens RTV Oost donderdag laten weten tijdens een debat over meerjarige infrastructurele projecten.

Onder meer de ChristenUnie vond dat de minister extra geld moest vrijmaken om het laatste knelpunt op de rijksweg van Emmeloord naar Eindhoven weg te nemen. Dat moet de weg ook veiliger maken.

Het Flevolandse deel van de N50 zal deze zomer volledig verbreed en opgewaardeerd zijn, maar iets verderop, bij Kampen, loopt het verkeer in de ochtend en avond bijna dagelijks vast.

Vanuit Overijssel is de afgelopen tijd een stevige lobby voor de verbreding gevoerd. Maar volgens minister maakt dat een project niet automatisch tot een landelijke prioriteit.

reacties (11)

 • W Roeleveld

   

  De minister die ooit toestemming gaf voor aanleg van de N50 rond (zuidelijk) van Kampen zag geen noodzaak de weg met 2 rijbanen uit te laten voeren. Wel werd het eventuele toekomstige tracé voor de noordelijke rijstrook vast van een zandkunet voorzien, deels bedolven onder een geluidswal. Tenslotte was de N50 hier niet de Randstad! Als de zaak zou gaan vastlopen, zou men de aanleg van die 2e rijbaan heroverwegen. Welnu: de zaak loopt elke dag vast. Juist het punt bij de afslag Kampen-West (rg Dronten) is berucht. Hoeveel doden moeten er vallen, voordat "Den Haag" gaat inzien, dat dit Noord-Zuid Oost-West knooppunt nodig moet worden aangepakt?

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Jammer dat er altijd in geld gerekend wordt en niet gekeken wordt naar menslijk leed, totdat het hunzelf treft.

  reageer
 • Frits

   

  Misschien moeten Overijssel en Flevoland zelf eerst het goede voorbeeld geven door de N307 tot snelweg om te bouwen? Dan komt de N50 tussen Kampen en Zwolle vanzelf aan bod door de toegenomen verkeersdrukte op de doorgaande route van Noord-Holland naar Oost-Nederland en Duitsland.

  reageer
 • kees d.

   

  Wordt niet verbreed omdat deze minister er niet dagelijks mee te maken heeft. Was dat wel zo dan was de gehele A50 6baans geworden.

  reageer
 • Frenky

   

  Drama die weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anthe Ha

   

  Er is ruimte genoeg en het tracé ligt al klaar. De provincie zou toch moeten proberen om van de Ramspol tot de provincieweg Kampen-Dronten 2x2 te maken. De IJsselbrug is een beetje een probleem maar wellicht lukt het met een smalle linkerstrook en een dunne geleidewand tussen de banen. Dan kost het allemaal niet zo veel.

  reageer
 • Dick

   

  Ja van Emmeloord naar Eindhoven. Dat klopt precies.

  reageer
 • Ik

   

  Als het ergens steeds vast staat ishet daar wel, en hoeveel doden moeten er nog vallen daar . Slechte beslissing !

  reageer
 • Maurice

   

  En al geen treinverbinding naar de NOP..... Het blijft een crime om van Zwollywood naar Emmeloord te komen, en dan AL die ongelukken, zonder dat ze een fatsoenlijke omleidingsroute bieden. In "slechts" anderhalf uur van Emmeloord naar Zwolle, is dat niet tragisch?

  reageer
 • Sjoerd

   

  Ik rij dagelijks van Emmeloord naar Zwolle (en weer terug) en ik doe er 35 minuten over van Emmeloord-West naar de Wezenlanden. Anderhalf uur is dus zwaar overdreven! En voor wat betreft omleidingsroutes: pak eens een kaart. Vanaf afslag Ommen binnendoor naar Hasselt, Zwartsluis, Kraggenburg, Ens: maximaal 3 kwartier. Zeuren is ook een vak Maurice!

 • De ingenieur

   

  Men heeft zelf gekozen om de Zuiderzeelijn niet aan te leggen. De gemeentes krijgen het budget nu om speeltoestellen en rollators van te kopen. Overigens zou een station Emmeloord nauwelijks reizigers trekken. Er wonen te weinig mensen voor een Intercity stop. Het had leuk geweest wanneer men de IJssellijn na de oorlog had doorgetrokken naar Emmeloord en zelfs een aftakking naar Dronten en Lelystad had toen wel gekund. Ach ja, dromen.

 • Denise

   

  Waardeloze beslissing.

  reageer
 • Nopje

   

  Van Emmeloord naar Eindhoven???

  reageer
 • 13xx

   

  Ja. Dat staat er!

 • Ron

   

  Jazeker, de A50 loopt vanaf Eindhoven door tot en met Emmeloord alleen het laatste stuk vanaf Zwolle heet N50, dagelijks wordt het ook in het nieuws benoemd, erg verwarrend want ze mogen wel wat specifieker zijn.

 • MKM

   

  Ja, dat is nu eenmaal van waar tot waar deze rijksweg loopt...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert