Gratis kennismaken met de bus

FLEVOLAND
Alle inwoners van de gemeenten Urk en Noordoostpolder kunnen vanaf 25 juni gratis de bus uitproberen. Zij krijgen probeerkaartjes voor vijf busritten cadeau van de provincie Flevoland. Het doel van de actie is om de inwoners op deze manier kennis te laten maken met het busvervoer in hun eigen gemeente.

De provincie hoopt dat de inwoners door de actie vaker gebruik gaan maken van de bus. De gratis kaartjes zijn het gevolg van een motie die in 2014 door Provinciale Staten is aangenomen. Hierin is eenmalig geld beschikbaar gesteld voor promotie en marketing van het openbaar vervoer in de regio IJsselmond.

Na de zomervakantie krijgen de inwoners van Dronten en Zeewolde ook probeerkaartjes aangeboden voor de bussen in hun eigen gemeente.

reacties (4)

 • Raymond

   

  Het zou een keertje tijd worden, dat er op zondag OOK een bus rijdt in urk richting emmeloord en Lelystad, we leven toch niet meer in het stenen tijdperk? En kom niet aan met de zondagsrust, want als je kijkt rondom de kerken, daar staat het vol met auto's van kerkgangers! Dus ik zeg, rijden, ook op zondag! !!!

  reageer
 • Tja

   

  Aan je naam te zien woon je niet eens op Urk. Aan je reactie te lezen ook niet. Er rijden op zondag op bepaalde tijden kleine busjes van connexxion langs de bushaltes. Hier wordt door een paar personen gebruik van gemaakt en dat is verder prima.

 • jan

   

  Leuk idee maar openbaar vervoer is en blijft hardstikke duur gewoon gratis maken heb je gelijk file probleem opgelost

  reageer
 • Pieter

   

  Wanneer de provincie met goed openbaar vervoer komt in de regio IJsselmond is onbekend!

  reageer
 • Frits

   

  Er kan wel twee miljoen per jaar extra naar de bussen in Almere. De rest van de provincie is voor gedeputeerde Stuivenberg die uit Almere komt niet boeiend. Die gratis kaartjes leveren echt geen nieuwe reizigers op.

 • jan

   

  1.7 km lopen naar de halte. Bus die 2 x per uur komt. zal wel ondankbare hond zijn maar zie deze hartpatiënt niet per OVV naar Sneek gaan. Auto brengt van exact daar waar ik zijn moet. Hoop dat ik een ander een plezier kan doen met die gewaarde gratis kaartjes. Geef maar aan wie ze gebruiken kan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert