Natuurlijk Flevoland: groenzones langs de spoorlijn

DRONTEN
Presentator Gerard van Ommen bekijkt de natuur in Flevoland van boven. In een nieuwe aflevering van Natuurlijk Flevoland vliegt hij van het Vossemeer richting Dronten over de Hanzelijn.

Samen met boswachter Egbert van Wijhe bekijkt Gerard de groene stroken die verschillende natuurgebieden met elkaar verbinden. Deze groenzones blijken meer waarde te hebben dan je vanuit de trein zou vermoeden.

In kale polders is het voor dieren moeilijk om zich te verplaatsen. Daarom is zo'n verbindingszone ontzettend belangrijk voor een veilige oversteek.
 

reacties (2)

 • De machinist

   

  De grond in de reserveringsstrook heeft 40 jaar braak geleden. Het groen heeft in deze dierenwandelstrook van Lelystad naar het Veluwemeer welig kunnen tieren. We mogen nog blij zijn dat de rails uiteindelijk gewoon is aangelegd zonder milieuvriendenbezwaren.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Misschien ook eens wat mooi groen voor de reizigers neer zetten. Die kaalgevreten vlakte van de Oostvaardersplassen die je uit de trein minutenlang moet aanschouwen is toch te erg om naar te kijken. Dring de beesten maar 500 meter van het spoor af en laat de natuur daar ontwikkelen. Beter zou zijn om de Oostvaardersplassen om te vormen naar een park met minder wild en meer groen. Wat rijwegen er door en iedereen heeft er wat aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert