Straatpraat: Britten kiezen voor Brexit!

ZEEWOLDE
De Brexit is een feit. Peilingen hebben er massaal naast gezeten. Met een kleine meerderheid heeft het Brexit-kamp de winst behaald bij het referendum over het EU-lidmaatschap. En daarmee is Groot-Brittanië het eerste land dat de Europese Unie verlaat.

Zo'n 52% van de Britse stemmers (17,4 miljoen) koos donderdag voor een Brexit. 48% van de Britten (16,1 miljoen) wilde bij de EU blijven.

Premier David Cameron heeft vanochtend zijn vertrek aangekondigd, EU regeringsleiders zijn geschokt door de uitslag, politiek Den Haag houdt een crisisberaad en de beurzen kleuren rood. Hoe nu verder? Dat vroegen we op de markt in Zeewolde. 

 

reacties (10)

 • Flevoburger

   

  De meeste mensen hebben niets tegen de EU zelf. Mensen hebben problemen met ongekozen dictatoriale politici die vanuit Brussel van alles beloven en als het er op aankomt weinig waarmaken. Handelsovereenkomsten prima maar er zijn binnen Europa nu eenmaal te grote culturele maatschappelijke verschillen om te spreken van 1 groot gezamenlijk Europa. Dat is een utopie van de zichzelf verrijkende arrogante Brusselse elite.

  reageer
 • Sylvia

   

  De voedsel banken zijn er gekomen omdat alles te duur is geworden met de euro het is ons gewoon door de strot geduwd.

  reageer
 • Nora

   

  Ik ben voor een uittrede wat het leven is veel te duur geworden, we hadden nooit die euro moeten hebben.

  reageer
 • Boels

   

  @.VV.: Je zit er wat de landbouw heel erg naast: NL is de op één na grootste exporteur van voedselzaken, na de VS. Niemand weet wat de gevolgen zijn van Brexit of Nexit. De EU steekt inmiddels zo complex in elkaar dat men maanden nodig heeft voor het uitpluizen. Men heeft gewoon op gevoel gestemd zonder te weten wat de gevolgen zijn.

  reageer
 • August

   

  Het enige goede hieraan is dat de kat nu rustig uit de boom gekeken kan worden. Over een jaartje weten we hoe het voor de Britten heeft uitgepakt. Het eerste feit lijkt aldaar de Britse pond is in waarde gezakt zodat het voor Britten duurder is geworden om met vakantie te gaan ook de prijs voor brandstof zal stijgen omdat een deel wordt ingekocht. Dit zijn dingen die de Brit zelf direct gaat merken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mascha

   

  Als ik zie dat vooral de ouderen stemden voor een brexit itt het merendeel van de jongeren, is de conclusie dat zij het lot van de jeugd bepaald hebben. Ik hoop dat het goed uitpakt, maar ik vrees .... Men heeft geen idee waar ze voor gekozen hebben. Ik ben bang dat er veelal gekozen is met de onderbuik ipv met hersens...

  reageer
 • Annemarie

   

  Ik zou het fijn vinden als Nederland zich ook uit de EU terug trekt, sinds de euro is alles, ja hoe moet ik dat nu mooi zeggen...... alles 2 keer zo duur geworden en de lonen blijven hetzelfde.

  reageer
 • Galileogalilei

   

  De cijfers geven aan hoe het gesteld is met de verdeling van de welvaart daar in Britain, nu hier nog een referendum voor ook een Nexit al was het alleen om de grote ongelijkheid te elimineren met de daaraan gekoppelde Europese corruptie.

  reageer
 • Frank

   

  Mooi zo, nu hopelijk wij ook. Ik heb niks met de EU, grenzen weer dicht en ieder weer voor zich. Kom maar op met dat referendum, mijn stem krijgen ze gelijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jij hebt misschien niets met de EU, maar de economie waarin jouw welvaart wordt gemaakt is ervan doortrokken. Als we Nederland van de rest van de wereld afsluiten moet er binnen een jaar voedselhulp komen, of we eten alleen nog maar aardappels. Nederland heeft geen maakindustrie, slechts een beetje landbouw, en is economisch gesproken een doorvoer- en dienstenland. Dat afsluiten is economische zelfmoord in de huidige globaliserende economie.

 • Mascha

   

  En wat denk je daarmee te bereiken ? Ieder voor zich?? Eigen volk eerst of zoiets ?? Wanneer hoorden we dat eerder? Wanneer is de EU ook alweer opgericht?

 • Jeroen

   

  Goed voorbeeld doet volgen hoop ik!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert