Brandweer Almere in actie voor pensioenregeling

ALMERE
De brandweer in Almere voert vanaf volgende week publieksvriendelijke acties. Dat laat Brandweer Flevoland weten. Welke acties dat zijn, wordt nog bepaald.

Donderdag maakte de vakbond FNV Overheid bekend dat het hele Flevolandse brandweerkorps in actie zou komen tegen de verandering van de pensioenregeling. Het is niet bekend waarom dat nu alleen Almere is.

Ook in andere plaatsen in het land worden acties gevoerd. Brandweermensen protesteren tegen het voornemen van werkgevers om de leeftijdsgrens voor het vroegpensioen te verhogen. De vakbonden willen dat de huidige regeling waardoor brandweerlieden eerder met pensioen kunnen, blijft bestaan. Het werk is volgens de vakbonden fysiek en mentaal zwaar.

reacties (5)

 • Remco

   

  Mij kunnen ze wat. Ik kan dit soort acties echt niet waarderen. Ga vooral zo door en jullie worden net zo veel gehaat als de politie.

  reageer
 • Sam

   

  En waarom haat je de politie? Is dat omdat ze je terecht wijzen op je gedrag? Misschien moet je je eens verdiepen in het werk dat hulpverleners doen in plaats vanaf de zijkant te roepen.

 • Klaas van Dorp

   

  Mensen wat negatief weer. Ziet u zichzelf al tot 67 werken? Ik niet. U kunt ook opstaan en ervoor strijden om deze leeftijd omlaag te krijgen. Maar nee, het is makkelijker om dit soort speculaties en op onwaarheden beruste reacties te plaatsen en weer eens de negatieve toon te zetten. Ik zeg neem er eens een voorbeeld aan waar deze Helden (!) voor strijden! Ik zeg goed werk dames en heren van de brandweer! Velen moeten jullie voorbeeld volgen! De volgende

  reageer
 • WillemLely

   

  Welkom in 2016 en de toekomst Klaas. Iedereen zal straks tot richting de 70 moeten werken. Laten we geen bevolkingsgroepen een status apartus geven. Dat zou betekenen dat de verkeerde mensen om de verkeerde redenen bij de brandweer gaan. En bovendien kan ik wel meer heldengroepen opnoemen die het wat mij betreft ook verdienen. Maar als we daar aan gaan beginnen dan is het einde zoek.

 • Boerman

   

  Duidelijk een reactie van iemand zonder verstand en zonder kennis van zaken. Natuurlijk doen die mannen goed werk, maar dat maakt het niet noodzakelijk dat ze zo veel eerder moeten stoppen. Ook de rest van Nederland kan dat niet. Gewoon doorwerken en iedereen die staakt korten op salaris.

 • wimjc

   

  Ongelooflijk dat deze mensen eerder met pensioen willen. Gewoon met 67 met pensioen. Ze kunnen ook ander werk zoeken op oudere leeftijd.

  reageer
 • Boerman

   

  Iedereen moet langer werken. De brandweermannen dus ook. Zij zijn echt niet beter dan wij en krijgen bovendien genoeg vrije tijd. Doen halve dagen niks daar natuurlijk.

  reageer
 • Rob de Graaf

   

  Laat brandweerlieden met pensioen gaan en daarna een andere lucratieve baan nemen naast het niet onaardige pensioen. Zet ze in met al de opgebouwde expertise om panden te controleren en een bijdrage te leveren aan de brandveiligheid van panden. Zowel van bedrijven al huizen van burgers. Lijkt mij een win win situatie. Ik heb er alle begrip voor dat deze mensen het zware werk niet meer aankunnen, respect, maar het is te makkelijk om vroeg te mogen stoppen, vraag dat eens aan een betonvlechter of een stukadoor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert