Weerwind gaat praten met bewoners Kruidenwijk

ALMERE
De Almeerse burgemeester Franc Weerwind roept inwoners via sociale media op om hem volgende week in de Kruidenwijk op te zoeken. Samen met wethouder Pol brengt hij dinsdag een bezoek aan de wijk om met inwoners in gesprek te gaan. Hij wil van hen weten hoe ze kunnen samenwerken aan een 'goede en veilige toekomst'.

Weerwind en Pol zijn om 19.00 uur op het Saffraanplein en lopen daarna via het Lavendelplantsoen door naar basisschool De Heliotroop om met inwoners te speeddaten.

Binnenkort brengt Weerwind ook een bezoek aan de Kruidenwijk met PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk. Het tweetal gaat dan mee tijdens een politiepatrouille. Dat hebben de bewindslieden donderdagavond tijdens de Politieke Markt afgesproken na een debat over overlast in de Kruidenwijk.


reacties (13)

 • Dr.Jake

   

  Alweer praten ... en thee drinken zeker ? Wat heeft dat in het verleden geholpen ?

  reageer
 • Lexxie

   

  Hij kijkt tenminste niet weg , zoekt het op is tenminste iets, vrees wel dat hij ondertussen doorkrijgt dat er in deze Getto geen eer te behalen valt als burgermeester.

  reageer
 • almere

   

  nou weerwind neemt een paar kannen thee mee en koekjes en zo blijven we knuffelen hier maar aanpakken vergeet t maar weer , een advies weerwind niet praten maar keihard aanpakken dat zooitje tuig daar

  reageer
 • Marja

   

  De burgemeester kan beter gewoon met de politie meerijden. Dan ziet hij de werkelijkheid. En niet van te voren al aankondigen.

  reageer
 • Ria

   

  Hij heeft afgelopen week juist ook al meegereden met de politie. Goede oproep vd burgemeester. Alleen de kwaliteit van t filmpje is wel om te huilen..

 • ikke

   

  krijgen alle bewoners een cursus breien, jeetje man sla toch eens spijkers met koppen in plaats van kletsen

  reageer
 • Masja

   

  Hoe moeten die spijkers met koppen er in een praktijk uitzien ?

 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  "Hij wil van hen weten hoe ze kunnen samenwerken aan een 'goede en veilige toekomst'." Omgekeerde wereld. De burgervader vraagt mij toch ook niet hoe hij met mij kan samenwerken aan ... blabla? Misschien komt het wel omdat ik wet- en regelgeving respecteer en vierkant achter de handhavers sta? Vertel ze liever hoe ze zich moeten gedragen en duidt op de gevolgen als ze zich niet willen aanpassen.

  reageer
 • Rob

   

  thee drinken en slap kletsen. pak dat tuig aan, 2 jaar naar heropvoeding kamp

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De ouders van de daders wonen daar veelal ook. Dus zet die gelijk even te kijk in een beklaagdenbank.

  reageer
 • Poldervrouwke

   

  Kijk, daar was in eerdere tijden een zeer ik gevoelige AnneMarie wiens hele uitstalling was gericht op het van zich afhouden van zaken waar ze niet voor in was. Snelle babbel, paar cameraatjes rondstrooien zo her en der enz enz..Een schitterend voorbeeld hoe men zaken naar zijn eigen hand weet te zetten. Ik vermoed en hoop dat deze burgemeester daar geen voorbeeld aan moet nemen. En denkelijk kan hij dat ook niet. Je moet een soort sluwheid in je karakter hebben zitten wil dat gaan lukken. Misschien kunnen we over een poosje zeggen, die Weerwind, wat was dat een held!

  reageer
 • Barbara

   

  Het is niet het gemis aan daadkracht denk ik, maar Weerwind komt heel onzeker over, en moet als hij ondervraagd word allerlei woorden tevoorschijn halen die niet echt de zijne zijn. Hij is in dienst en wil die baan waarmaken voor later..Zoiets. Een burgerij voelt dat onmiddellijk aan en denken dan "die pakken we eventjes" waar we maar kunnen! Dat is niet aardig natuurlijk, maar ook wel enigszins begrijpelijk als je volksstem herhaaldelijk niet gehoord wordt . Natuurlijk is deze man in Almere gepoot om een zekere kundigheid en is tevens voor wie er in kijken wil, ook een spiegel. Toch maar aanpakken en doorzetten zou mijn advies zijn en laat Politie ook steeds weer een poepie ruiken, laat ze ruiken hoe of het gaat stinken bij een korps die nauwelijks bevoegdheden heeft en die zo te merken op psychologisch terrein niet is opgeleid om de hedendaagse heftigheid en spanning tussen overheid en bevolking te kunnen ontlasten. Burgemeester zal niet voor niets uitgekozen zijn om deze stad voor te zitten dus pak ze beet zou ik zeggen, die luitjes die moedwillig hun verveling op anderen botvieren. Succes!

  reageer
 • Ik

   

  Niet om het een of ander... Toen ik 19 jaar geleden uit de Kruidenwijk vertrok waren er al dezelfde soort problemen. Het gaat niet hard, zeg maar.. .

  reageer
 • geenwwinnd

   

  deze burgermeester moet de politie de boel laten schoonvegen. praten heeft geen zin meer met dit getysem. het is pure haat wat die gasten hebben. opbergen en pas na hun 30ste loslaten. dat bespaart een heeel hoop centen.

  reageer
 • Storm

   

  Oppakken en terug sturen naar land van herkomst.. Wat denk je wat het kost om die gasten 30 jaar kost en inwoning te geven??? Weg ermee!!!

 • Ron

   

  Met alle respect maar deze man straalt geen enkele daadkracht uit. Aardige man lijkt mij. Maar niet voor deze post.

  reageer
 • Hans K

   

  Helemaal eens! Het lijkt mij een aardige man om eens mee te biljarten, maar helaas zijn wij in Almere geen biljarters nodig, maar een wervelwind.

 • .\/\/.

   

  Eerst wordt de man verweten dat-ie niets doet, nu doet-ie iets is het weer niet goed. Het is niet goed of het deugt niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert