Aantal incidenten in TBS-kliniek stijgt

ALMERE
Het aantal incidenten in de TBS-kliniek in Almere Buiten neemt toe. In 2013 deden zich 5 incidenten voor, in 2014 waren dat er 11 en afgelopen jaar 12.

Geweld
Uit de jaarverslagen van de Oostvaarderskliniek blijkt dat het gaat om geweld tussen patiënten onderling of tussen medewerkers en patiënten. Ook wisten TBS-ers een paar keer contact te leggen met een slachtoffer. Bij inspecties van de cellen werden bovendien meerdere keren verboden spullen aangetroffen, zoals binnengesmokkelde drugs.

Verklaring
Volgens een woordvoerder de Oostvaarderskliniek komt het toegenomen aantal incidenten door de toename van het aantal patiënten in Almere. Dit vloeit voort uit de sluiting van andere klinieken.

Drugsgebruik
Eerder dit jaar kwam de TBS-kliniek in het nieuws toen twee advocaten bij Omroep Flevoland openlijk hun zorgen uiten over drugsgebruik in de instelling. Uit het jaarverslag blijkt dat de kliniek veel maatregelen treft om drugsgebruik en drugshandel tegen te gaan. Zo worden er onder meer drugshonden ingezet. De inzet van die honden voor 1 jaar, kostte 190-duizend euro.

reacties (3)

 • wimjc

   

  Ik heb daar in de buurt gewoond. Mooie verhalen van allerlei instanties, maar de inwoners waren niet erg enthousiast. Niemand begreep waarom deze TBS kliniek in een woonwijk moest komen. Nu jaren later blijkt het inderdaad een zootje. Inzet van drugshonden, het mag allemaal wat kosten. Leve de belastingbetaler, want niets is leuker dan andermans geld uitgeven door wanbeleid. Incidenten ?..........wie zei dat ook alweer ?

  reageer
 • Rob

   

  Was dat maar het enige wat toe neemt in Almere, die lui zitten tenminste achter slot en grendel tenminste als het goed is in Almere.

  reageer
 • Rob

   

  Wat een zooitje. Wat loopt er nu wel goed in dit land

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert