Regiotaxi wordt goedkoper

ZEEWOLDE
Voor inwoners van Zeewolde wordt de regiotaxi voordeliger. Om te voorkomen dat mensen lange afstanden gaan rijden met de taxi, is een speciaal tarievenstelsel in het leven geroepen. Tot een afstand van 25 kilometer betaalt de reiziger 7 cent per kilometer. Wie verder wil reizen betaalt dan 2,75 euro per kilometer. 

Voor inwoners van Zeewolde is het instaptarief ongunstig omdat de stations van Almere en Lelystad zo'n 30 kilometer van het dorp liggen. Voor veel treinreizigers werd de regiotaxi te duur.

Na verschillende klachten heeft de gemeente Zeewolde aan de provincie Flevoland gevraagd om de kilometergrens aan te passen. Dat is nu gebeurd.

reacties (2)

 • Jeroen

   

  Dat is balen, ik gebruikte de regiotaxi altijd om na de vrijdagmiddagborrel, naar huis in Almere te gaan. Dat word nu wel heel prijzig.

  reageer
 • Noppertje

   

  Een fatsoenlijk station vanuit Emmeloord ligt op ongeveer dezelfde afstand. Ook daar maar de prijs verlagen. Als je met de trein ergens naar toe moet betaal je al meer aan reiskosten, omdat je altijd om moet via Amsterdam of Zwolle, omdat je vanaf Kampen of Dronten altijd eerst naar Zwolle en van Lelystad altijd via Amsterdam zult moeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert