Verkeerschaos rond Defqon.1

BIDDINGHUIZEN
Muziekfestival Defqon.1 in Biddinghuizen heeft vrijdagmiddag een verkeerschaos veroorzaakt. Op de toegangswegen naar het evenemententerrein van Walibi Holland, waar het festival wordt gehouden, stonden lange files.

Busmaatschappij Connexxion meldt dat haar bussen in de omgeving uitpuilden en tot anderhalf uur vertraging opliepen.

Connexxion zou niet op de hoogte zijn gebracht van Defqon.1 en werd door de drukte overvallen. De vervoerder gaat contact zoeken met de organisatie van het festival.


reacties (20)

 • Steven

   

  Dat Connexxion overvallen werd door de drukte is ONZIN. Al vanaf 2011 elk jaar rond deze tijd staan er overal borden van het aankomende event. Ook ligt dit bij de gemeente en overige diensten dus dat lijkt me stug dat ze niks wisten. @Laura Let op Q-Dance is voor het event en niet voor het vervoer. Voor klachten over het vervoer moet je ook niet bij de Organisatie zijn. Traffic support voert het wegleiden van de auto's uit maar dat het finaal vast loopt is te begrijpen. 60.000 man die via 1 weg maar 2 kanten op kunnen touringcars die weg moeten en taxi's. Draai een dagje mee en je zal begrijpen waarom het niet gaat hoe iedereen het wil. Wel heb je een punt dat duur vervoer dan de enigste optie is maar als nog de organisatie is niet aanspraaklijk voor het vervoer dat zijn de vervoer partijen.

  reageer
 • Laura

   

  Schandalig dat bij zo'n groot evenement het vervoer niet goed geregeld is en jongeren grotendeels afhankelijk waren van dure taxi's en privévervoer. Mensen stonden tot een uur vast op het terrein.

  reageer
 • Henk

   

  Schandalig dat de overheid de taxibranche heeft vrijgegeven en er nu alleen maar aso chauffeurs uit de grote steden tegen woekerprijzen klanten vervoeren! Defqon had het vervoer prima geregeld alleen omroep Flevoland wilde een sensatieverhaal.

 • Henk

   

  He connexion kn geen aandacht meer krijgen voor de stengoouiers van Almere dus weer de pijlen ergens anders op gericht. Wel bijzonder dat Connexion de partner van Defqon is bij het busvervoer en dan van niks weten??? Of zou omroep Flevoland weer iets verzinnen......want ondanks tegenberichten lieten ze zich leiden door een tweet van Frank van Flierenburg! Stemminmakerij dus (wat ze daarna probeerden door massale vechtpartijen op defqon te verzinnen).

  reageer
 • Frank

   

  Hallo meneer 'Henk'. Zou u mij hier even buiten willen houden? Dank u. Bovendien lees/zie/hoor ik niets van uw bovenstaande "massale vechtpartijen" Wellicht wind u zich op voor jan ... Ik kom enkel met feiten😂 Maar ondanks dat wens ik u een fijne dag. 313765

 • richard

   

  Dat connexion wat overigs al een verhaal apart is aan bedrijf en de voering daar...niets wist van defqon is natuurlijk de allergrootste bs die er is. Duh ding dong. Al dit soort grote evenementen zijn bijna tot 1 jaar of zelfs eerder van te voren bekend bij politiek gemeente provincie en dus rara wie ook.?? Ja connexion. Pendelbussen geregeld maar gewoon niet genoeg ingezet en dan lopen lullen dat je van niks weet. Tevens helpt het niet steeds naar voorgaande jaren te te kijken hoe je dan je inzet moet doen met materiaal. Via alle grote danceforums was te verwachten dat er meer met ov zouden komen. Dit namelijk ook ivm de afgesloten route van dronten naar elburg als voorbeeld en de idd bekende toestroom over de iets wat krappe wegen. Tja connexion tis 2016... beetje media kennis hebben kan geen kwaad. Niet alleen maar het gezicht op almere met de ellende houden. De wegen ernaar toe zijn idd niet alles en al helemaal niet als men werkzaamheden erom heen doet. Dat had provincie flevoland kunnen zien aankomen....waarop je eventueel dus extra bussen kan bestellen.. uiteindelijk het blijft de polder..ook die bussen moeten over dezelfde wegen heen. Besef wel mensen organisatie defqon doet er alles aan de vele duizenden bezoekers gespreid binnen de mogelijkheid te laten komen. Camping gaat al dag eerder open. In principe is dr feest op zaterdag en zondag waardoor aankomsten en vertrek gespreid worden. Maar ook hierin houd je uiteindelijk logisch een start en eind tijd. Net als ieder ander evement van welke orde dan ook. Alleen defqon of een lowlands is uiteraard gewoon wat groter van opzet dan welk evenement denk ik zoals de bij de meeste hier bekend is. Dat treinen dergelijke minder schoon worden achtergelaten daargelaten. Dat is helaas is typisch van de maatschappij en niet alleen aan het dancevolk te verwijten. Dagelijks gezien zijn die ook niet schoon. Nu is wat drukker dus ja idd wat vuiler. Helaas op koningsdag ook en zal met lowlands net zo wezen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Ik rijd het hele jaar met de trein op en neer naar Almere-Buiten, en alleen als er Lowlands of Defcon is, ziet de trein er niet uit. Komt dus van festival gangers die zich niet weten te gedragen in het ov!! En dit is niet alleen de constatering van dit jaar, maar al sinds die evenementen op het terrein van Walibi gehouden worden, dus al heel wat jaren. Mocht je daar over twijfelen of mij niet geloven, dan moet je maar eens informeren bij de NS. Het personeel van ns weet dat al jaren.

 • Karel Stapvoets

   

  Ach, als dan ook nog een Duitse camper echt midden op de Elburger brug met pech staat dan stroopt het lekker op...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendriksen

   

  En weer staat alles weer vast. Blij dat er geen calamiteiten of ambulances nodig waren bij 1 van de bewoners van de spijkweg. Als dit iedere keer zo probleem is. Ik hou mijn hart vast.

  reageer
 • Bastiaan

   

  Wat een gezeur! 1x per jaar een dancefeest en een beetje file! Er staat dagelijks km file in heel t land. Wees blij dat t maar 1x per jaar is stelletje zeurpieten!!!

  reageer
 • .M.

   

  De wereld raakt voller en voller ook Nederland raakt te vol.

  reageer
 • Ikke

   

  Drama! En slechte organsatie! Tuurlijk weet Connexxion van defcon, maar zijn ws niet door organisatie benadert! Slecht hoor! En wat een bende: alle afval gewoon laten slingeren, schandelijk! En Oja, politie pakt weer goed op; blaastesten!

  reageer
 • peter

   

  @helena. Die bussen waren niet van connexxion er zijn meer bus bedrijven.

  reageer
 • Hendrik

   

  Zat vanmiddag in de trein naar Almere-buiten (sprinter). Wat een bende laten die gasten achter in de trein. 't Gros van de rommel was halfvolle en lege bierverpakkingen. Is toch wel een gebrek aan opvoeding als je niet weet dat je je troep zelf moet opruimen en weggooien. Maar ja, als je brein al vol zit met harde beats, is er geen plek voor iets anders, kennelijk.

  reageer
 • janneman

   

  Neem de Duitse Nurburgring als voorbeeld; op de drukste momenten worden van de tweebaanswegen eenrichtingswegen genaakt en binnen notime het probleem opgelost, en Connection moet zich diep schamen.

  reageer
 • Helena

   

  Connexxion weet van niets????? Van wie waren dan de pendelbussen???......

  reageer
 • Uhm...

   

  Verkeerschaos Defqon…. Als dat toch het nieuws haalt, wat wonen we dan toch in een prachtig land. Een beetje geduld, dan is het zo opgelost. Fijn weekend!

  reageer
 • drontense

   

  Bij het station in dronten was het ook niet goed geregeld. Taxi's stonden op de stoep en blokkeren het fietspad. Fietsers moesten over de stoep hun weg vervolgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Oei!

 • Jan

   

  HAHAHA connexxion overvallen met de drukte! Het is al ruim een half jaar bekend dit evenement als het al niet langer is. Connexxion is er gewoon niet op ingesprongen zeker vanwege extra kosten en probeerd het nu op deze manier af te wimpelen.

  reageer
 • Leystedeling

   

  Dat is wel de grootste smoes die Connexion kon bedenken? Tjonge jonge. Wat een mega amateurs.

  reageer
 • Pieter

   

  Wil je na een week hard werken eindelijk naar huis weekend vieren kom je Flevoland bijna niet in waarom niet als andere jaren eerder open en zo meer spreiding en bijna geen files nu was ik te laat thuis dus te laat vertrokken voor goldplay en dus weer file :-(

  reageer
 • Drontense

   

  Ja dat klopt bij Elburg geen door komen aan ! Maar dan rij langs het station in Dronten pfff allemaal troep op straat en lege blijkjes enz.

  reageer
 • Ih

   

  Wordt toch tijd dat de gemeente iets aan de toegangswegen gaat doen. Elk groot evenement, of het nu de opwekking, fright nights, Defqon of Lowlands is staat de boel vast. Zonde om dit soort evenementen hierdoor te zien vertrekken....

  reageer
 • DeLuis

   

  Ach ja de gemeente...........het is toevallig een provinciale weg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert