Inwoners met petitie naar het Provinciehuis

ALMERE
Een groep inwoners van Almere dient woensdag tijdens de Statenvergadering een petitie in. Hiermee proberen ze de Provinciale Staten en Windpark Zeewolde te overtuigen van het belang om een andere plek te vinden voor het aan te leggen windpark.

Doordat de geplande windmolens langs de A27 op een afstand komen te staan van 500 tot 800 meter van een woonwijk, zijn de bewoners bang dat de leefbaarheid wordt aangetast. Windmolens zorgen voor slagschaduw, laagfrequent geluid en trillingen, zo zeggen zij.

Zo'n 1.200 mensen hebben de petitie inmiddels getekend. De belangenvereniging roept inwoners op om woensdag naar het Provinciehuis te komen.
 

reacties (12)

 • Sam

   

  Dan de wijk ook maar afsluiten van het net.

  reageer
 • U verwoordt precies, wat u zegt af te keuren. "het verschil met de kWh-marktwaarde wordt gesubsidiëerd aangevuld door de burger, rot gezicht, storend infrageluid, vogelhakselaar" Dat zijn ALLEMAAL onderbuik gevoelens, kom eens met echte, bewezen feiten.

  reageer
 • Boels

   

  Doe mij eens een pondje feiten. Op land is de opbrengst hooguit 25% van het opgestelde vermogen, het verschil met de kWh-marktwaarde wordt gesubsidiëerd aangevuld door de burger, rot gezicht, storend infrageluid, vogelhakselaar. Dat laatste is helemaal schrijnend: onlangs hier een discussie over een vermoeide spreeuw en de dierenambulance. Zet bij elke windturbine een ambulance, betaald door de molenaar. Het toppunt: het helpt helemaal niet tegen de opwarming. Groen liegt en bedriegt en loopt tegelijk binnen. Molenaar!

  reageer
 • Dat bedoel ik nu, niet gebaseerd op feiten, maar alleen op onderbuik gevoelens.

  reageer
 • Thomas

   

  Inderdaad, dat na vernietigende onderzoeken over overlast en lage rendementen, er nog steeds mensen bestaan die vanuit een onderbuik-emotie overal maar windmolens willen neerplempen, is een zeer negatieve ontwikkeling.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lang leve het onderbuik gevoel!!!!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het rendement is helemaal niet laag en de kostprijs per kWh is al flink gedaald. Een skyline is iets met contouren en gebouwen. De horizon van de ongerepte polders is geen spreekwoordelijk skyline.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezeur. Er is geen woonwijk en wat er staat is vooral ten zuiden van de molens. Waar geen schaduw van komt. En ergens anders is vooral bij iemand anders.

  reageer
 • Arie

   

  Wim vult zijn zakken

  reageer
 • Windvanger

   

  Politiek luister naar Uw bevolking: Prinses Alexia Park (Zuidlob) biedt U locatie als mede draagvlak van de locale bevolking aan. Echter luisteren naar de bevolking is blijkbaar moeilijk en krijgen we na een Brexit straks een Wind-Exit.

  reageer
 • Rob

   

  Ze slaan veel te ver door met dat hele windparkmolen gedoe, rendement is en blijft laag, reden er staan teveel molens in de Polders die een te laag rendement leveren t.o.v. Wat heden ten dagen mogelijk is. Maar ja die halen ze ook nog niet weg om ze te vervangen voor veel grotere omdat ze nog lamg niet afgeschreven zijn. En ja dan moeten ze wat verzinnen en gaan ze ze bouwen aan de kusten van de meren vaak de prachtige skylines. Waar zijn ze mee bezig waanzin!!!!

  reageer
 • Ger

   

  Op Urk waren er meen ik meer als 10000 en dat heeft ook geen resultaat gehad. Nogmaals de oude laten staan met burgerparticipatie zonder subcidie en nieuwe langs Enkhuizen- Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert