PvdA wil extra fietsbrug Urkervaart

NOORDOOSTPOLDER
De  PvdA-GroenLinksfractie in Noordoostpolder wil een extra fietsbrug tussen de Nagelerstraat en de Hannie Schaftweg. Volgens de fractie biedt een dergelijke brug een snellere verbinding vanuit Emmeloord-West naar het bedrijventerrein.

Ook denkt de partij dat de brug tot minder verkeersdruk vanuit het centrum richting de Nagelerweg en andersom zal leiden.

De fractie wil via een motie in de gemeenteraad vragen om een haalbaarheidsonderzoek. Daarbij zou ze het liefst jonge innovatieve studenten van een universiteit of hogeschool in willen schakelen.

reacties (10)

 • JanB

   

  Rick heeft het volgens mij over doodlopende straten aan de kant van het industrieterrein en dat is maar één, de Fabrieksweg.

  reageer
 • Dirk

   

  Waar verwacht je dat deze mensen heen moeten dan? Stel je komt vanuit de Revelsant en je wil naar de Gamma, dan maakt het niks uit dat je over de Nagelerstraat moet, die afstand blijft gelijk. Als die persoon bijvoorbeeld naar Plaza6 wil, dan kan dat via de Hannieschaftweg, ook daar maakt een brug de weg niet korter. (okay, een heel klein naar opritje naar boven, maar ook weer een lekker lang stuk naar beneden waar je dan niet eens hoeft te trappen) Ik snap het idee wel, maar wat afstand betreft maakt het niet veel, tot niks uit.

  reageer
 • Onbeperkt

   

  Er zijn juist veel doodlopende straten waar de brug op kan aansluiten. Venusstraat, Wegastraat etc.

  reageer
 • Kees

   

  Naar mijn mening overbodige LUXE. Laten ze het besteden aan noodzakelijke dingen, of bijvoorbeeld aan verfraaiing van het centrum. Een brug dient geen enkel commercieel doel. Daarnaasr: Een beetje beweging is goed voor de mens.

  reageer
 • Rick

   

  Ik moest er ook even over puzzelen, leek me zo onlogisch om een brug te maken tussen deze twee wegen... Er wordt bedoeld dat er over het gedeelte van de Urkervaart dat tussen de Nagelerstraat en de Hannie Schaftweg stroomt nog een brug geplaatst zou kunnen worden. Wordt wel lastig denk ik, de oever aan de industriekant is redelijk vol gebouwd en er zijn voor zover ik weet geen doodlopende straten waar je de brug op zou kunnen laten aansluiten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andre

   

  Eindelijk een goed idee van de PVDA/Groen Links. Een fietsbrug vanuit de wijk Revelsant naar het Industriegebied is eindelijk een goed idee. Nu moeten inwoners van Revelsant, Emmeloord West en de Erven of via de Hannie Schaft weg of via de Nagelerweg fietsen. Nu zouden ze eventueel via het Dr Jansziekenhuis middels een fietsbrug naar het Industrieterrein kunnen fietsen Ik zeg EINDELIJK een goed idee.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien kunnen de innovatieve, assertieve studenten de wenselijkheid van een tunnel onderzoeken, zodat de voor de Noordoostpolder zeer belangrijke scheepvaart niet verder gehinderd wordt?

  reageer
 • Kees

   

  Ze willen neem ik aan een fietsbrug van de sterrenbuurt naar de overkant, natuurlijk niet tussen de twee genoemde wegen.

  reageer
 • Kees

   

  Een FIETSbrug die tot minder verkeerdsruk zal leiden??? Ja, inderdaad dagelijks enorme opstoppingen en files door toedoen van fietsers. Not... Geef je (mijn) geld uit aan nuttige dingen in plaats van overbodige luxe- en prestigeobjecten.

  reageer
 • Prachtige verbinding met het Hart?

   

  Dit zal waarschijnlijk een fly-over worden ,diagonaal over het industrieterrein.Een beetje een vreemde verbinding naar beide wegen die ver van elkaar liggen. Maar goed dat het Hart van Emmeloord nog niet duidelijk is! Misschien is een aquaduct een mogelijkheid.Gelijktijdig de grachten baggeren voor een elektrische rondvaartboot.Elektriciteit hebben we genoeg van de molens.Nu we toch leuk aan de gang zijn dan gelijk maar een binnenhaven maken ter hoogte van het Dr.Jansenziekenhuis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert