Meekijken over de hekken bij opnames Dunkirk

URK • Ma 27 juni 2016 | 14:18 • Maandag 27 juni 2016 | 14:18
De Urker haven is deels afgezet voor de opnames van de oorlogsfilm Dunkirk. Ook de filmlocatie op het IJsselmeer is met boeien afgebakend. Maar ... via de verschillende webcams in de Urker haven kunnen nieuwsgierige filmliefhebbers en fans van acteur/One Direction-zanger Harry Styles nog steeds flarden van de actie meekrijgen.

Zo geeft de webcam op de Schipperkade maandag soms een goed zicht op de productielocatie op de haven. Via de beweegbare camera bij het havenkantoor was maandagochtend onder meer een Brits werkschip te zien dat bij de filmopnames betrokken is. Via de webcam op restaurant 't Achterhuis is bovendien te zien hoe veerboot De Zuiderzee momenteel speciaal voor film wordt overgeschilderd. Dit om te voorkomen dat het schip tijdens de dagelijkse vaart van Enkhuizen naar Urk de filmopnames verstoort. Via een andere camera is een aantal schepen op het water te zien, mogelijk tijdens een filmopname.

Via de website www.vesselfinder.com is bovendien goed te zien welke schepen er zoal bij de opnames betrokken zijn. Voor de kust van Urk lagen maandagochtend onder meer de voormalige Nederlandse mijnenveger Sittard, die speciaal voor de filmopnames een Brits registratienummer heeft gekregen. Ook het onderzoekschip Castor ligt momenteel bij Urk voor anker. Dit schip is voor de film zelfs speciaal grijs geverfd.


[https://twitter.com/AnjaKeuter/status/747424110792212480]


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel