Meekijken over de hekken bij opnames Dunkirk

URK
De Urker haven is deels afgezet voor de opnames van de oorlogsfilm Dunkirk. Ook de filmlocatie op het IJsselmeer is met boeien afgebakend. Maar ... via de verschillende webcams in de Urker haven kunnen nieuwsgierige filmliefhebbers en fans van acteur/One Direction-zanger Harry Styles nog steeds flarden van de actie meekrijgen.

Zo geeft de webcam op de Schipperkade maandag soms een goed zicht op de productielocatie op de haven. Via de beweegbare camera bij het havenkantoor was maandagochtend onder meer een Brits werkschip te zien dat bij de filmopnames betrokken is. Via de webcam op restaurant 't Achterhuis is bovendien te zien hoe veerboot De Zuiderzee momenteel speciaal voor film wordt overgeschilderd. Dit om te voorkomen dat het schip tijdens de dagelijkse vaart van Enkhuizen naar Urk de filmopnames verstoort. Via een andere camera is een aantal schepen op het water te zien, mogelijk tijdens een filmopname.

Via de website www.vesselfinder.com is bovendien goed te zien welke schepen er zoal bij de opnames betrokken zijn. Voor de kust van Urk lagen maandagochtend onder meer de voormalige Nederlandse mijnenveger Sittard, die speciaal voor de filmopnames een Brits registratienummer heeft gekregen. Ook het onderzoekschip Castor ligt momenteel bij Urk voor anker. Dit schip is voor de film zelfs speciaal grijs geverfd.

 

reacties (3)

 • Albert

   

  Ook als u een tafel scannertje heeft zijn ze af te luisteren op 156.7450 of tussen 150.000 en 165.000MHZ

  reageer
 • Jos

   

  Goed werk van jullie stagiaires omroep Flevoland. Nu nog een artikel over de kromme komkommers die van de EU niet mogen worden verhandeld. Ook nieuws.

  reageer
 • Knielus

   

  Beste Jos, het zeer vrolijke nieuws wat we dagelijks lezen over: verkrachting , oplichting,beroving , mishandelingen , zwartrijders , zwartrijders die dagelijks personeel in elkaar slaan,inbraken bij de vleet,autodiefstal, achtervolgingen, helicopters zoeken naar jonge inbrekers, drugs,straattuig wat dagelijks bussen bekogelt etc etc, alles wat ons dagelijks heel veel plezier in de provincie bezorgt.. Dat is pas nieuws toch?! Daar zitten we nou echt om te springen hier!

 • Gnodde

   

  Leuko hoor.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert