Veerbooteigenaar verwacht drukke zomer door 'Dunkirk'

URK
Eigenaar Riekelt Brouwer van de Urker veerboot De Zuiderzee verwacht de komende weken topdrukte. Hij vaart vanaf maandag voor het eerst deze zomer weer tussen Urk en Enkhuizen. Brouwer vaart langs de plek waar een deel van de Hollywoodfilm Dunkirk wordt opgenomen. Hij denkt dat dat veel extra mensen trekt.

Om de filmopnames niet te verstoren, wordt De Zuiderzee bruin geschilderd. De bedoeling is dat de Urker veerboot eruit ziet als een schip uit de Tweede Wereldoorlog.

De Hollywoodproductie Dunkirk van Warner Brothers wordt gemaakt door regisseur Christopher Nolan en gaat over de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerke in 1940.

reacties (2)

 • Knielus

   

  U kunt zelf ook voor nieuws gaan zorgen of mss zelf een nieuwssite beginnen die u wel aanstaat.?! Er staat nieuws genoeg op o.f maar dat wilt u zeker niet lezen en gaat daarom los op de veerboot die deze ludieke kans natuurlijk niet laat schieten. Ik raadt u van harte aan om van de week een leuke vaartocht met de boot te gaan maken om eens een hele fijne dag te belevenšŸ˜ƒ. Veel plezier !!

  reageer
 • Piet

   

  Er is bijna geen nieuws te vinden door Omroep Flevoland? Het maken van de film is het enige wat bijna elke dag voorbij komt! Of mis ik boven elk bericht waar deze veerboot in voorkomt de tekst: reclame?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert